جمعه 17 مرداد 1404

یک موسسه و 2 مرکز زیرمجموعه بهزیستی در میبد افتتاح شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
یک موسسه و 2 مرکز زیرمجموعه بهزیستی در میبد افتتاح شد

یزد - ایرنا - در دومین روز بزرگداشت دهه فجر امروز (یکشنبه) با حضور تعدادی از مسوولان یک موسسه غیرانتفاعی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در شهرک صنعتی جهان‌آباد و همچنین مراکز درمان و بازتوانی معتادان و مشاوره ژنتیک در شهرستان میبد افتتاح شد.

فرماندار میبد در مراسم افتتاح موسسه غیرانتفاعی پیشگیری از آسیب های اجتماعی گفت: گاهی ما نسبت به برخی مسائل که مرتبط با روح و روان افراد است، غفلت می‌کنیم و با توجه به شکل گیری این نوع موسسه‌ها کار بر روی موضوع روانشناسی و روانپزشکی می‌تواند کارساز باشد.

حسین فلاح افزود: مسائل منفی مرتبط به روح و روان عامل بسیاری از مشکلات و اختلافات است، اگر پیشگیری نشود می‌تواند عواقبی جبران ناپذیری ایجاد کند.

وی ادامه داد: باید عقبه اتفاق های ناگوار مرتبط به روح و روان افراد را با پرهیز از پیش‌داوری بررسی کرد.

همچنین معاون امور فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی یزد گفت: شاهد تاسیس موسسه خیریه در محیط کار میبد در شهرک صنعتی جهان آباد هستیم، موسسه‌ای که پیشگیری از آسیب‌ها را بررسی می کند.

وی اضافه کرد: نگاه مسوولان واحدهای تولیدی و صنعتی به این موسسه باید به گونه ای باشد، که این نهاد می‌تواند در بهبود و افزایش میزان بهره وری در محیط کار و توانمندسازی افراد به آنها کمک کند.

ناصر صباغ زادگان اظهارامیدواری کرد که این موسسه بتواند با ارائه برنامه‌های خود به عنوان یک الگو در سایر شهرستان‌های استان مطرح شود، افزود: به موضوع پیشگیری از آسیب های اجتناعی در محیط کار کمتر پرداخته شده، زیرا یکی از چالش‌ها انواع آسیب‌هاست و در کنار توجه به سلامت جسم باید به سلامت روح کارکنان و افراد هم توجه شود.

وی ادامه داد: این موسسه می‌تواند به شناسایی افراد و آسیب‌هایی که درگیر آن هستند بپردازد و با اولویت بندی و ارجاع افراد به نهادهای ذی ربط تاثیرگذار باشد.

صباغ زادگان همچنین در مراسم افتتاح مرکز درمان و بازتوانی معتادان میبد گفت: درمان اعتیاد فرآیند پیچیده و مفصلی دارد، میزان بازدهی و خروجی کار پایین است، و علی رغم توسعه داروها و امکانات و خدمات مددکاری و حمایت‌های یارانه‌ای بازداشتن فرد معتاد کار سختی است.

وی با اشاره به اینکه باید تلاش کرد که این گونه مراکز تقویت شوند، افزود: پیشگیری مقدم بر درمان است و همه توان و تلاش ما باید به سمتی باشد که افراد به سمت اعتیاد گرایش پیدا نکنند و بر این اساس لازم است برنامه‌های پیشگیری و آگاه‌سازی و ارائه مهارت به افراد را از مهد کودک شروع کرد.

صباغ زادگان همچنین در مراسم افتتاح مرکز مشاوره ژنتیک میبد گفت: بر اساس برآوردها سالانه حدود 30 هزار کودک معلول در کشور به دنیا می‌آیند که توجه بیش از پیش مسوولان به این موضوع را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: بسیاری از معلولیت‌ها و هزینه‌های سرسام آوری که بعد از تولد کودک معلول بر دوش دولت و خانواده گذاشته‌می‌شود، همچنین مشکلاتی که فرد معلول پیدا می‌کند و... قابل پیشگیری است.

معاون امور فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی یزد در ادامه یادآور شد: مشاوره ژنتیک شرایط بارداری، خطرها و مشکلات بارداری را به زوجین گوشزد می‌کند و با مداخله زودهنگام از تولد نوزاد معلول جلوگیری می‌کند.

وی با درخواست از خیرین و موسسه های بیمه‌ها برای مساعدت در حوزه ژنتیک به کمک هزینه بالای آزمایش در این مورد اشاره کرد و خواهان کمک به خانواده‌هایی که توان مالی برای انجام آزمایش را ندارند، شد.

همچنین رییس اداره بهزیستی میبد گفت: رویکرد شهرک صنعتی جهان آباد برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه آسیب‌هاست و فعالیت موسسه ای هم که در این شهرک به صورت خیریه تاسیس شد، فرهنگی و اجتماعی و در راستای پیشگیری از آسیب‌ها و معلولیت‌هاست.

سید محسن فلاح افزود: توجه به همکاری در نوبت بندی کارگران برای اینکه بتوانند در کارگاه‌های آموزشی و برنامه‌های موسسه حضور و مشارکت داشته‌باشند، اهمیت دارد.

وی همچنین گفت: بهزیستی فعالیت‌های متعددی را انجام می دهد و مراکز تحت پوشش آن نیز هر یک در حوزه‌های مرتبط با فعالیت این نهاد همکاری دارند.

رییس بهزیستی میبد تصریح کرد: تمام هم و غم این نهاد توانمندسازی معلولان و زنان سرپرست خانوار و دیگر قشرهای تحت پوشش و توجه به ارائه آموزش برای آنها و نیز توجه به موضوعات پیشگیری و غربالگری است.

وی در ادامه گفت: فعالیت در حوزه ژنتیک درآمدی ندارد، اصولا افراد با عشق و علاقه و با هدف انجام فعالیت های عام المنفعه این کار را انجام می دهند.

این مسوول تعداد معلولان شهرستان را حدود 6 هزار نفر عنوان کرد که نیمی از این افراد تحت پوشش مستمری و خدمات غیرمستمر بهزیستی هستند.

فلاح عامل بسیاری از معلولیت‌ها را ازدواج های فامیلی برشمرد و علت بعضی از آنها را ارثی ذکر کرد و افزود: با فعالیت‌هایی که در حوزه پیشگیری و غربالگری و مشاوره ژنتیک شده و وجود مرکز تحقیقات ژنتیک آمار معلولان شهرستان بسیار کمتر از قبل شده‌است.

هم اکنون 53 مرکز و 20 موسسه تحت نظارت بهزیستی در میبد فعالیت دارند.

مرکز شهرستان 105هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*