فارس من | تقاضای جلوگیری از ریزشهای مداوم بازار سرمایه / دولت بسته 10 بندی رونق بورس را اجرایی کند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس از ابتدای سال 1400، در هر حال نوسان است و بیشتر سهامداران ترجیح دادهاند سرمایه خود را از بورس خارج کنند. همین مساله سبب شده است تا معاملات بورس با کمبود نقدینگی و رکود همراه باشد.
به عبارت دیگر، بورس تهران از اواسط اردیبهشت تحتتاثیر سناریوهای مختلف از برآیند بازارهای جهانی، اخبار مرتبط با رخدادهای بین المللی و تعدد ریسکهای سیستماتیک حرکت در مدار نزولی را آغاز کرد و در مدت یادشده در وضعیتی نوسانی وارد فاز جدیدی از رکود و کاهش بازدهی شده است.
این وضعیت که سهامداران و کارشناسان از آن تحت عنوان یک دوره فرسایشی همراه با ناملایمات یاد میکنند، نگاه به بورس را تغییر داده است. عملکرد بازار سرمایه نسبت به بازارهای دارایی دیگر متلاطم جلوه داده شده است؛ عملکرد بازارهای رقیب نیز بنا بر اطلاعات آماری به درستی بر این موضوع تاکید میکند و بازدهی بیشتر آنها نیز در این مدت تائیدکننده همین موضوع است.
در هفته های گذشته هرچند بازار دو چهره معاملاتی متفاوت را از خود به نمایش گذاشت؛ اما بررسیهای بهعمل آمده حاکی از تداوم احتمالی روند رو به رشد قیمت برخی سهام در هفته جاری است. این شرایط از جهتی میتواند سبب کاهش نگرانیهایی درمیان سرمایه گذاران بازار سهام شود.
* دولت برای حمایت از سهامداران بسته 10 بندی را اجرایی کند
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: روند حرکتی قیمت سهام نشان میدهد، قیمتها در این بازار فراتر از انتظارات در ریل اصلاحی قرار گرفته است، در واقع طولانی شدن پروسه افت قیمتها با توجه به خیز قیمتی در بازارهای دیگر موقعیت این بازار نزد سرمایهگذاران را متزلزل کرده است.
وی ادامه داد: سهامداران خرد انتظار دارند، شرکت های حقوقی وابسته به دولت و دولت در بازار مداخله کرده و از افت بیشتر بازار سهام جلوگیری کنند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بعد از درگیری دو ساله بازار سرمایه با رکود، افزایش انتظارات از سوی سرمایهگذاران نسبت به پایان این دوران ملتهب بورس خواسته به حقی است. در این زمینه دولت باید وارد ماجرا شده و بسته 10 بندی که در سال گذشته برای حمایت از بورس به تصویب هیئت دولت رسید را زودتر اجرایی کند.
* پویشهایی برای ورود دولت به ماجرای بورس
در همین زمینه پویش های متعددی در سامانه فارس من توسط مخاطبان خبرگزاری فارس به ثبت رسیده است؛ در پویشی با عنوان «درخواست جلوگیری از ریزش بازار بورس»، مخاطبان نوشتهاند: «تحلیل گران بازار بر رسیدن شاخص به 1350 واحد که اصلاح موج 5 محسوب میشود و زمانبر و سخت است را پیشبینی میکنند. در این تحلیل که تا اواخر مهر طول میکشد، سهامها 20 تا 50 درصد دیگر ریزش خواهند داشت. از دولت تقاضا داریم بر تعهدی که بر حمایت از بورس در زمان انتخابات بسته پایبند باشد و از سهامداران که تا الان هم در ضررهای زیادی هستند حمایت کنید چه رسد به ریزش مجدد و اصلاح دیگر. پس دولت با حمایت از بازار از ریزش جلوگیری کند».
در پویش دیگری با عنوان «دلیل در جا زدن هر روزه بورس چیست؟» مخاطبان خبرگزاری فارس خواستار رسیدگی به وضعیت بورس شده اند. در متن این پویش آمده است: «از سال 1400، وعده اصلاح بورس و جبران زیان سهامداران مطرح شد، اما اکنون هیچ کس متولی حل مشکل بورس نمیشود. چرا هر روز باید شاهد افت ارزش سهامها و قیمتهای بورسی باشیم؟ چرا کسی متولی پیگیری این ضرر بزرگ نمیشود؟ در آغازین روزهای سال 1399 آقای روحانی وعده کسب سود و منفعت بزرگ را میدادند اما اکنون امکان جبران زیان سهامداران را غیرممکن میدانند».
در پویش دیگری که درباره نماد کاما است، مخاطبان خبرگزاری فارس، خواستار رسیدگی به وضعیت این نماد شده اند. عنوان این پویش «زیان سهامداران در کاما بررسی شود» بوده و در متن آن آمده است: «ریزش بیش از 85 درصدی سهم، عدم فروش محصول در زمان مناسب، عدم تقسیم سود مناسب، عدم انطباق افزایش هزینههای عملیاتی با نرخ تورم، نیاز به تحقیق و تفحص در مورد شرکتهای زیرمجموعه که به صورت کارمزدی کار میکنند.».
بنابراین گزارش، خبرگزاری فارس طبق رسالتی که بابت پیگیری سوژه های فارسِ من برای خود تعریف کرده است، حتما پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار میدهد و از مسوولان خواستار توضیح در اینباره خواهد شد.
کاربران دیگر هم در صورت تمایل میتوانید به امضاکنندگان این پویش بپیوندند؛ خبرگزاری فارس با رسیدن امضاهای این پویش به 1000 امضا و بالاتر حتما پیگیریهای مختلفی در اینباره خواهد داشت.
انتهای پیام /