2 مرکز آموزشی و گردشگری در کلاله آماده بهرهبرداری است
![2 مرکز آموزشی و گردشگری در کلاله آماده بهرهبرداری است](https://www.irna.ir/sd/0ea4d7b079647695f95c4774a55885443205ef161d9b0ac08004f5111f9797f449506bb56d5bf9f8d56ddde52cf477ab.jpg)
گنبدکاووس - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلاله در شرق استان گلستان گفت: مرکز تخصصی نمدمالی و مجتمع گردشگری کشاورزی این شهرستان با 16 میلیارد ریال سرمایهگذاری آماده بهرهبرداری است.
محمدعلی سرگزی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرکز تخصصی نمدمالی در راستای احیای رشتههای صنایع دستی با رویکرد تنوع در تولید متناسب با ذائقه مشتری و جامعه با همکاری 60 نفر از هنرمندان این رشته و سرمایهگذاری یک میلیارد ریالی بخش خصوصی در روستای گرکز کلاله آماده افتتاح است.
وی ادامه داد: نخستین مجتمع گردشگری کشاورزی کلاله نیز با قابلیت معرفی صنایع دستی، ایجاد باغ پرندگان، تولید انواع مرکبات و درختان میوه، آلاچیق و استخرپرورش ماهی در زمینی به مساحت سه هکتار و سرمایهگذاری 15 میلیارد ریالی بخش خصوصی در مرحله صدور پروانه بهرهبرداری و افتتاح قرار دارد.
سرگزی اضافه کرد: مجوز راهاندازی 2 مجتمع گردشگری کشاورزی دیگر توسط بخش خصوصی در شهرستان کلاله صادر شده که بهزودی عملیات اجرایی این دو مجتمع آغاز میشود.
وی با بیان اینکه هنرمندان صنایع دستی کلاله سالانه 100 تا 120 میلیارد ریال تولید دارند، تصریح کرد: با شیوع کرونا امسال تولیدات صنایع دستی شهرستان 80 درصد کاهش یافت و فقط برخی اقلام مورد استفاده در عروسی قوم ترکمن و حصیرهای پنجرهای تولید هنرمندان سیستانی همچنان بازار خرید و فروش دارد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلاله همچنین از راهاندازی چهار واحد بومگردی تا پایان امسال خبر داد و گفت: پارسال 550 هزار گردشگر از جاذبههای طبیعی و تاریخی این شهرستان دیدن کردند که این آمار امسال به سبب شیوع کرونا 80 درصد کاهش یافت.
سرگزی افزود: تاکنون 18 هنرمند صنایع دستی، یک واحد بوم گردی و یک مرکز خدمات مسافری در کلاله، مجموعا یک میلیارد و 600 میلیون ریال تسهیلات جبران خسارت کرونا دریافت کردند.
به گزارش ایرنا قرار گرفتن کلاله در جوار پارک ملی گلستان و وجود دیوار تاریخی گرگان، پارک جنگلی آقسو و مراتع و جنگلهای همجوار با مجموعه تفریحی چشمه زاو، زیارتگاه خالد نبی و قبرستان باستانی (مشترک با شهرستان مراوه تپه)، دره پنج شیر، کارگاه کاوشگری قره دیب، آتشکده یاساقلیق و تپههای باستانی، تالاب سولوک لی و ارتفاعات بیلیکوه، جنگلهای طبیعی خدر اولیا، مرقد امام زاده عبدالله، سدهای بوستان و چمران، پارک لاله و مجموعههای پرورش اسب روستای صوفیان از جمله ظرفیتهای گردشگری طبیعی و تاریخی این شهرستان 130 هزار نفری است.
*س_برچسبها_س*