200 میلیارد ریال برای جهش تولید در دیمزارهای کردستان هزینه میشود
سنندج - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سال زراعی جاری، 200 میلیارد ریال برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای این استان هزینه میکند.
محمد صالح احمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان اعتبار به صورت کار ویژه در سال زراعی جاری (1400 - 1399) در این استان و در بخشهای مختلف شامل آموزش بهرهبردارن و کارشناسان، تسهیلات بلاعوض برای خرید ادوات کشاورزی، کرایه و خرید خودرو برای بخش کارشناسی، تهیه و تامین بذور گواهی و اصلاح شده هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها در چهار استان آذربایجان شرقی، کردستان، همدان و کرمانشاه اجرا میشود، اضافه کرد: این طرح به مدت پنج سال از سال زراعی جاری تا 1404 اجرا میشود که برنامه امسال 6 هزار و 630 هکتار از اراضی این استانها است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: این استان با سهم 189 هزار هکتاری در رتبه اول این طرح از نظر سطح اجراست و مقرر شده با بخشی از اعتبار تخصیص یافته به کردستان حداقل 94 هزار و 500 نفر روز بهره بردار تحت پوشش آموزشها جهت انتقال جدیدترین یافتههای علمی به مزارع قرار گیرند و نهادهای لازم کشت دیم (بذر و کود) نیز خریداری شود.
احمدی یادآور شد: همچنین با استفاده از این طرح، 189 دستگاه کارنده مستقیم کار دیم، 189 دستگاه زیر شکن، 27 هد برداشت حبوبات، 27 دستگاه لودر غلطک حبوبات، 11 دستگاه بیلر نباتات علوفهای، 11 دستگاه موور نباتات علوفهای، 11 دستگاه ریک نباتات علوفهای خریداری شده و 189 دستگاه عمیقکار دیم نیز بازسازی میشود.
وی تاکید کرد: طرح جهش تولید مزارع گندم، جو، حبوبات، دانههای روغنی (گلرنگ) و نباتات علوفهای را پوشش میدهد که در سال اول شامل 143 هزار هکتار مزرعه گندم، 13 هزار هکتار جو، 25 هزار هکتار انواع حبوبات، سه هزار هکتار دانههای روغنی و پنج هزار هکتار نباتات علوفهای است.
احمدی گفت: هدف از اجرای این طرح افزایش میزان تولید محصولات زراعی در مزارع دیم با اتکا به دانش کشاورزی و انتقال یافتههای محققان به مزارع است که توسط 189 کارشناس پهنه کشاورزی انتخاب شده طرح در این استان عملیاتی خواهد شد.
سال 1399 از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان جهش تولید نامگذاری شده و طرح جهش تولید دیم زارها ب مناسبت این نامگذاری طی یک تفاهم نامه بین وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام برای دستیابی به حداکثر تولید در مزارع کشت شده اجرا میشود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 220 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای 43 هزار هکتار باغ است که سالانه 330 هزار تن انواع میوه در آن تولید و برداشت میشود.
میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیتهای مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تن در سال برساند.
*س_برچسبها_س*