22 طرح حوزه منابع طبیعی در کردستان بهرهبرداری شد
سنندج - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: همزمان با هفته دولت، 22 طرح حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری در مجموع با 125 میلیارد و 595 میلیون ریال در کردستان به بهرهبرداری رسید.
سعدی نقشبندی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرحها شامل اجرای سازههای مکانیکی آبخیزداری، اجرای عملیات بیولوژیک جنگلکاری و توسعه جنگل است که اعتبارات آنها با عنایت خاص رهبر معظم انقلاب از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین و هزینه شده است.
وی با تاکید بر اینکه آبخیزداری مجموعه اقداماتی است که بر اساس اصول مدیریت پایدار حوزه آبخیز، به منظور حفاظت از منابع آب و خاک به اجرا در میآید، افزود: افزایش و توسعه پوشش گیاهی، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، کنترل هرز آبها، کاهش سیل خیزی، بهره وری بهینه از نزولات آسمانی، ارتقای آگاهی عمومی و توسعه مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی و کمک به توانمند سازی جوامع محلی از اهداف اجرای این طرح ها به شمار می آید.
وی یکی از اقدامات شاخص وکم نظیر معاونت آبخیزداری ادارهکل را رصد اقدامات انجام شده در سالهای گذشته اعلام کرد و یادآور شد: از سال 72 تا امسال حدود 11 هزار سازه مکانیکی آبخیزداری با 900 مییلارد ریال اعتبار در استان اجرا و پنج هزار هکتار از مزایای این طرح ها بهرهمند شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان تاکید کرد: بهترین راهکار برای مقابله با سیل را جلوگیری از رسوبگذاری و فرسایش خاک، کنترل روان آب و سیلاب، تغذیه سفرههای زیرزمینی از طریق اجرای عملیاتهای بیولوژیک آبخیزداری در مراتع مانند کپه کاری، بذرپاشی و بذرکاری است.
نقشبندی گفت: کنترل، قرق و توسعه و غنی سازی جنگل با بذر و نهال در سطح جنگلها، عملیاتهای مکانیکی آبخیزداری مانند احداث سدهای رسوبگیر سنگی ملاتی، سنگی گابیونی و بیومکانیکی آبخیزداری مانند بانکت بندی، اجرای پروژههای آبخوانداری و در نهایت تقویت و توسعه پوشش گیاهی نیز در این زمینه بسیار کمک کننده است.
از مجموع 81 هزار بهره بردار عرصههای منابع طبیعی در کردستان 67 هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و 14 هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان هستند.
از مساحت 2 میلیون و 937 هزار هکتاری استان کردستان، بیش از 374 هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از 50 هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
*س_برچسبها_س*