33 واحد آسیب دیده کردستان تسهیلات حمایتی کرونا دریافت کردند
سنندج - ایرنا - مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری کردستان گفت: تاکنون 33 واحد صنفی این استان، تسهیلات حمایتی دولت ویژه کسب و کارهای شدیدا آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا را دریافت کردهاند.
کمال حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این استان 19 هزار و 479 واحد صنفی دارای شرایط استفاده از تسهیلات حمایتی دولت به کسب و کارهای شدیدا آسیب دیده شناسایی شده که تاکنون یک هزار و 889 واحد با سه هزار و 184 نفر شاغل در سامانه کارا ثبت نام کردهاند.
وی اضافه کرد: این تعداد با 340 میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز به 11 بانکهای عامل معرفی شدهاند که به 33 واحد با 56 نفر شاغل پنج میلیارد و 200 میلیون ریال تسهیلات توسط 2 بانک عامل تجارت و صادرات پرداخت شده است.
حسینی با بیان اینکه پنج میلیارد و 200 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده حدود 2.5 درصد از 200 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده کل کشور است، افزود: با توجه به بررسیهای صورت گرفته وضعیت استان کردستان به نسبت سایر مناطق در حد میانگین کشور است اما با توجه به انتظارات رضایت بخش نیست.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری کردستان یادآور شد: مجموعه دولت انتظار دارد 11 دستگاه اجرایی متولی بررسی کسب و کارهای آسیب دیده را تسریع ببخشند و بانکهای عامل نیز هر چه سریعتر نسبت به پرداخت چهار هزار و 360 میلیارد ریال تسهیلات سهم استان به این واحدها اقدام کنند.
وی تاکید کرد: همچنین از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز انتظار داریم تمام واحدها و کسب و کارها را مشمول استفاده از این خدمت کند چرا که برخی از واحدها در جریان تعطیلی مجتمعهای تجاری از جمله پاساژها به همراه 14 رسته مورد تایید، آسیب دیدهاند.
مبلغ تسهیلات حمایتی دولت شامل 120 میلیون ریال برای کسب و کارهای آسیب دیده و 160 میلیون ریال برای واحدهایی که به دستور ستاد مبارزه با کرونا تعطیل شدهاند است که 70 درصد این مبلغ برای پرداخت هزینههای دستمزد و 30 درصد آن برای سایر هزینههای عملیاتی مرتبط با کسب و کار در نظر گرفته شده است.
بانکهای ملی، سپه، صادرات، تجارت، ملت، رفاه کارگران، پارسیان، پارسارگاد، اقتصاد نوین، سینا، شهر، حکمت و موسسههای کوثر و ملل بانک های عامل برای پرداخت تسهیلات حمایت از کرونا تعیین شدهاند.
14 رسته شغلی از جمله مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده، مراکز گردشگری، حمل و نقل عمومی، تولید و توزیع پوشاک، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و آموزشگاههای رانندگی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی در مقابل آسیبهای شیوع ویروس کرونا هستند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*