دوشنبه 28 آبان 1403

36 درصد مساحت شهرهای کردستان ناکارآمد است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
36 درصد مساحت شهرهای کردستان ناکارآمد است

سنندج - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: هم اکنون چهار هزار و 727 هکتار شامل 36 درصد از مساحت کل شهرهای کردستان ناکارآمد است.

محمدصدیق ثابتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس مطالعات مصوب در کمیسیون ماده پنج میزان مساحت طرح جامع مصوب هفت شهر با جمعیت بالاتر از 50 هزار نفر استان 12 هزار و 970 هکتار است.

وی اضافه کرد: بر اساس این تحقیقات بافت های ناکارآمد این شهرها چهار هزار و 727 هکتار بوده که شامل 36 درصد مساحت شهرهای استان است.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: این میزان بافت ناکارآمد شامل 373 هکتار بافت تاریخی، یک هزار و 376 هکتار بافت ناکارآمد فرسوده میانی، 336 هکتار بافت با پشینه روستایی، یک هزار و 107 هکتار بافت ناسازگار شهری و 1602 هکتار سکونتگاه غیررسمی است.

ثابتی گفت: هم اکنون در این شهرها یک میلیون و 61 هزار نفر ساکن هستند که 536 هزار نفر از این تعداد شامل 51 درصد در پنج پهنه ناکار امد سکونت دارند و راه و شهرسازی در قالب طرح بازآفرینی شهری به دنبال ارتقای برخی زیرساخت‌های زندگی در این بافت‌ها است.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: بازآفرینی شهری یکی از رویکردهای اصلی دولت یازدهم و دوازدهم در راستای زدودن فقر از چهره شهرهاست که رویکرد اصلی این سیاست که در قالب سند ملی احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری در سال 1393 ابلاغ شد.

وی افزود: کاهش فقر شهری و ارتقا کیفیت زندگی و قابلیت زیست پذیری شهرها از جمله اهداف این طرح است که در سه سال گذشته با جهش اعتباری در اجرای آن اقدامات بسیار ارزنده ای در سطح شهرهای کردستان در حال انجام است.

وی افزود: این طرح سال 94 در کردستان با 61 میلیارد و 798 میلیون ریال آغاز شد و اکنون با نگاه ویژه اکنون وزارت راه و شهرسازی برای بازآفرینی در این مناطق به 49 پروژه با اعتباری بیش از 110 میلیارد تومان در شهرهای سنندج، سقز، مریوان، قروه، بیجار، کامیاران و بانه رسیده است.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان یادآور شد: با توجه به وضعیت نامناسب نواحی منفصل شهری در سنندج، کمبود فضای آموزشی، فضای سبز، اماکن تفریحی و معبر گذرگاهی از اهم مشکلات مردم این مناطق است.

ثابتی افزود: اداره کل راه وشهرسازی کردستان احداث خیابان گاز، خیابان حاج فیضه و دکل و ساخت 2 واحد مدرسه 6 کلاسه و 9 کلاسه همچنین مرکز خدماتی، فرهنگی، ورزشی در محله نایسر و احداث خیابان استاد هیمن در محله حسن آباد سنندج را در دستور کار دارد.

وی اتمام احداث منبع آب شرب بهداشتی، مدرسه شش کلاسه و مدرسه 9 کلاسه با پیشرفت 85 درصدی را از دیگر خدمات راه وشهرسازی در نایسر اعلام کرد و گفت: یک مجموعه چند منظوره خدماتی، ورزشی و فرهنگی (مرکز محله) با بیش از 60 درصد پیشرفت در نایسر در حال احداث است.

ثابتی با بیان اینکه احداث خیابان 850 متری ماموستا هیمن با اعتباری بیش از یک میلیارد و 500 میلیون تومان در ناحیه منفصل شهری سنندج از دستاوردهای طرح بازآفرینی شهری است، تاکید کرد: با احیای منطقه آغه زمان و انبار غله متروکه، اقتصاد راکد این محله ها زنده خواهد شد.

وی با اشاره به رتبه نخست کردستان در جذب اعتبارات بازآفرینی یادآور شد: ارتقای استانداردهای لازم برای زندگی، حفظ جان و مال شهروندان، آزادسازی معابر، کاهش بار ترافیکی، کاهش آلاینده های زیست محیطی وسلامت شهروندان از اهم اهداف و مزایای اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری است.

هم‌اکنون 30 درصد جمعیت شهری کشور شامل 19 میلیون نفر از 56 میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می‌کنند و این میزان در استان کردستان حدود 51 درصد از جمعیت یک‌میلیون و 60 هزار نفری ساکن در شهرها است.

در سال 90 و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیه‌نشینی و روی‌آوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک شایانی کرده است.

نایسر، ننله و حسن‌آباد، تقتقان، فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره) و محله در قلعه، محله تازه‌آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می‌شوند.

در استان کردستان می‌توان از سنندج و مریوان به عنوان 2 شهری که بیشترین میزان حاشیه‌نشینی را دارند، نام برد اگرچه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.

*س_برچسب‌ها_س*