40 درصد اراضی ملی قم سند کاداستر دارند
قم - ایرنا - مدیرکل ثبتاسناد و املاک قم گفت: از مجموع 950 هکتار اراضی ملی قم تاکنون برای 440 هکتار معادل 40 کل اراضی ملی سند کاداستر (حدنگاری) صادر شدهاست.
سیروس سلامتی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اضافه کرد: درمجموع از 950 هکتار اراضی ملی قم بیش از 850 هکتار دارای سند مالکیت هستند که 40 درصد آنها را طرح جامع کاداستر شامل میشود.
وی افزود: از مجموع یکمیلیون و 123 هزار هکتار مساحت استان قم بیش از 93 درصد از آن را اراضی ملی تشکیل دادهاست.
مدیرکل ثبتاسناد و املاک قم گفت: سال 98، 47 هزار و 830 سند کاداستر در قم صادر شده که از این بین 38 هزار و 308 مورد بهصورت معامله خالص انجامگرفتهاست.
سلامتی ابراز داشت: تاکنون و طی سالهای گذشته 350 هزار سند کاداستر دراستان قم صادر شدهاست.
وی با اشاره به روند تصویب قانون جامع کاداستر درمجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر قانون حدنگاری یا کاداستر تصویب شود تا بیش از 30 درصد پروندههای ورودی به محاکم قضایی کاهش مییابد.
مدیرکل ثبتاسناد و املاک قم گفت: قانون کاداستر برای ابلاغ نهایی منتظر تائید شورای نگهبان است و با تصویب آن فرصت دلالی و سوءاستفاده از بسیاری از افراد فاسد گرفته میشود.
وی اظهار داشت: ما از هرگونه تنظیم سند رسمی برای کاهش دعاوی حقوقی حمایت میکنیم.
سلامتی اظهار کرد: در این طرح تمام معاملات غیرمنقول نیز باید دارای سند رسمی شوند تا از این بستر بخش زیادی از دعاوی حقوقی در حوزه مالکیت از بین برود.
وی یادآور شد: با تصویب این قانون دیگر اسناد عادی در محاکم قضایی پذیرفته نمیشود و اسناد عادی عملا کارکرد خود را از دست خواهند داد.
مدیرکل ثبتاسناد قم افزود: با تصویب این قانون 6 ماه فرصت است تا مردم اسناد وکالتی و غیرمنقول خود را بهصورت رایگان به ثبت رسمی برسانند.
وی تصریح کرد: مبارزه با فساد در حوزههای مختلف بهویژه در بخش زمینخواری و شفافسازی مالکیت اشخاص حقیقی و حقوقی از اهداف قانون جامع کاداستر است.
سلامتی اضافه کرد: همچنان بخش بسیار زیادی از املاک مسکونی قم بهصورت وکالتی و قولنامهای تنظیم و ثبت رسمی نشدهاست.
وی یادآور شد: در این قانون مشاوران املاک فقط میتوانند پیشنویس سند را تنظیم کنند و اجازه تنظیم وکالتنامه از آنها سلب میشود.
مدیرکل ثبتاسناد قم تصریح کرد: با تصویب این قانون تا دو سال دیگر فروش مال غیر بهصورت بسیار چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد.
سلامتی اظهار داشت: اجرای قانون حدنگاری در 5 سال گذشته در استان قم به دلیل همکاری دستگاههای قضایی بهصورت مطلوبی اجرا نشدهاست.
وی اظهار داشت: تمام دستگاههای اجرایی باید نسبت به تنظیم سند مالکیت تکبرگی برای شناسایی اموال منقول و غیرمنقول خود اقدام کنند.
مدیرکل ثبتاسناد قم ابراز کرد: 104 دفتر ثبتاسناد رسمی در سطح استان قم فعال است که بیشتر کارهای آنها بهصورت غیرحضوری و برخط انجام میشود.
سلامتی همچنین یادآور شد: سال 98، 185 میلیارد تومان معوقات بانکهای دولتی و غیردولتی به آنها بازگردانده شدهاست که امسال پیشبینی میشود این رقم چند برابر شود.
وی خاطرنشان کرد: 16 میلیون برگه سند پروندههای ثبتی ادارات قم اسکن و از این طریق از نابودی آنها درگذر زمان جلوگیری شدهاست.
سلامتی افزود: حذف کامل گردش فیزیکی پروندههای ثبتی بهزودی در استان قم عملیاتی و 90 درصد از ثبتاسناد در قم بهصورت الکترونیکی انجام میشود.
رییس کانون سردفتران و دفتریاران قم نیز بیان داشت: اجرای قانون کاداستر سبب جلوگیری از فرار مالیاتی، و کاهش 25 درصدی پروندههای ورودی، زمینخواری و پولشویی میشود.
محمد مهامد اضافه کرد: استعلامات قانون 187 مالیاتهای مستقیم توسط دفاتر ثبتاسناد رسمی و بهصورت برخط انجام میشود و نیازی به مراجعه حضوری نیست.
*س_برچسبها_س*