520 هکتار بافت تاریخی قزوین برای همیشه باید تعیین و تکلیف شود
قزوین - ایرنا - نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود 520 هکتار بافت تاریخی و باارزش شهر قزوین، گفت: این مجموعه باید برای همیشه تعیین و تکلیف شود تا مردم از وضعیت موجود آن خارج شوند.
لطفالله سیاهکلی روز پنجشنبه در جلسه بررسی وضعیت بازآفرینی و بافتهای ناکارآمد شهر قزوین که با حضور مهدی عبوری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی و شهری ایران برگزار شد، افزود: متاسفانه با گذشت 30 سال از پروژه توسعه و مرمت امامزاده حسین (ع) قزوین، هنوز این مجموعه به سرانجام نرسیده است.
وی با بیان اینکه نباید با طرحهای نیمه تمام خود باعث نارضایتی مردم شویم، افزود: تکلیف مردم در برخی حوزهها مانند بافت باارزش و یا فرسوده باید مشخص شود تا جایی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اگر برای چنین مناطقی اقدامی به عمل میآورد باید هزینههای آن را نیز بپردازد و در عین حال نیز نسبت به نگهداری از آن اقدام کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه اگر قانون در حوزه بازسازی و مرمت بناهای تاریخی ایراد دارد مسوولان اجرایی دستگاهها آن را اعلام کنند تا ما در مجلس آن را اصلاح کنیم، تصریح کرد: به عنوان مثال اگر یک محدوده شهری را به عنوان بافت باارزش و یا تاریخی اعلام میکنیم، قاعده قانونی برای دستگاههای متولی از جمله میراث فرهنگی و گردشگری و شهردای باید یکسان باشد و اینگونه نباشد که در مقطعی تراکم ساخت و ساز را سه طبقه و در مقطع دیگر 2 طبقه در این بخشها اعلام کنیم چرا که در این صورت تنها به مردم آسیب و ضرر میرسد.
بافت تاریخی واجد ارزش قزوین 405 هکتار است
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین نیز در این نشست اظهار داشت: شهر قزوین با توجه به تاریخ و سیر مراحل رشد گونههای مختلف آن دارای 405 هکتار بافت تاریخی واجد ارزش است.
ابراهیم مبارک قدم افزود: استان قزوین دارای 25 شهر است که 12 شهر آن با مجموع یک هزار و 330 هکتار دارای بافت فرسوده است و 314 هزار نفر نیز در این مجموعه زندگی میکنند.
وی با اشاره به لزوم ساماندهی بافتهای فرسود و حاشیهای شهرهای استان، اظهار داشت: از سالهای دور پروژههای مختلفی در این راستان کلید خورده که یکی از مهمترین آنها را میتوان توسعه و مرمت مجموعه امامزاده حسین (ع) در مجموعهای به مساحت 18 هکتار دانست.
این مسوول راه و شهرسازی ادامه داد: در گذشته از مجموع 230 پلاک مسکونی واقع شده در داخل این مجموعه، 156 پلاک مورد تملک قرار گرفته و برای تملک وابقی پلاکهای مانده نیز به 85 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی اضافه کرد: از دوره ریاست گذشته وزارت راه و شهرسازی 60 میلیارد تومان برای انجام این پروژه در نظر گرفته شد که نیمی از آن برعهده راه و شهرسازی و مابقی نیز برعهده شهرداری، اداره اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی و گردشگری بود.
*س_برچسبها_س*