دوشنبه 5 آذر 1403

568 بنا و محوطه تاریخی هزار ساله در خراسان رضوی تعیین حریم شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
568 بنا و محوطه تاریخی هزار ساله در خراسان رضوی تعیین حریم شدند

مشهد - ایرنا - مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: با توجه به اهمیت تپه‌ها و عرصه‌های تاریخی و اهمیت حفاظت و حراست از ارزش‌های نهفته در این میراث ارزشمند، 568 بنا و محوطه تاریخی در این استان تعیین حریم شدند.

ابوالفضل مکرمی‌فر روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد تدقیق عرصه و تعیین حریم در دولت دوازدهم برای 6 محوطه تاریخی و 562 بنا انجام شده است.

وی ادامه داد: تاکنون پرونده حریم 6 بنا و محوطه تاریخی در شورای حرائم، تعیین حریم و ابلاغ شده، پرونده هفت محوطه در نوبت تعیین حریم بوده و هشت پرونده نیز در مرحله تهیه و ارایه به شورای ثبت حرائم استان است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: رشد تعیین حرائم نسبت به زمان دولت گذشته 10 برابر شده است.

وی افزود: قدمت این محوطه‌ها و تپه‌ها از هزاره پنجم قبل از میلاد تا دوران اسلامی است.

مکرمی فر درباره اهمیت و ضرورت تعیین حریم آثار تاریخی ادامه داد: تعیین حریم علاوه بر اهمیتی که از نظر ملزومات قانونی برای بناها و محوطه‌های تاریخی دارند، برای اطمینان از مدیریت بهتر و صیانت از آن‌ها نیز مانند ابزار ضروری است.

وی گفت: حریم 758 بنای تاریخی و 457 محوطه تاریخی استان نیز تاکنون تعیین نشده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی افزود: با توجه به ابلاغ ضوابط ارتفاعی حریم بناهای ثبت شده در فهرست آثار ملی در محدوده املاک مجاور عرصه آثار (ضوابط عمومی) 467 اثر استان دارای حریم ابلاغی شده‌اند.

وی با بیان اینکه اولین حریم مصوب استان مزار قطب‌الدین حیدر در چهارم مهر سال 1352 و آخرین حریم مصوب استان نقوش صخره‌ای و معادن تاریخی کمرمقبولا در اول تیر ماه 1399 بود ادامه داد: در سال 97 کمتر از 10 درصد آثار این استان دارای حریم ابلاغی بوده‌اند که با ابلاغ ضوابط عمومی حریم، این تعداد اکنون به 47 درصد آثار رسیده است.

تاکنون هزار و 750 اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی استان خراسان رضوی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

*س_برچسب‌ها_س*