جمعه 5 بهمن 1403

6 درمان غذایی برای جلوگیری از غلظت خون

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
6 درمان غذایی برای جلوگیری از غلظت خون

ویتامین D منجر به جلوگیری از تشکیل لخته خون و کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود. ویتامین D در طیف گسترده‌ای از مواد غذایی مانند بادام، دانه‌های کامل، آفتابگردان، تخم مرغ و آجیل یافت می‌شود. از مکمل‌های ویتامین D نیز برای رقیق شدن خون می‌توان بهره برد.

بدن ممکن است از طریق لخته شدن خون، جریان خون را متوقف کند و این روند آسیب‌های جدی سلامت مانند سکته مغزی و حمله قلبی را به همراه دارد؛ اما رقیق شدن خون می‌تواند از این موضوع جلوگیری کند.

رقیق شدن خون در این میان، می‌تواند به بازگرداندن جریان خون و جلوگیری از آسیب‌های عمده کمک کند. با این حال رقیق کننده‌های طبیعی خون فقط دارو‌های قوی تجویز شده نیستند بلکه برخی مواد غذایی نیز به طور طبیعی همین خاصیت را دارند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، با مصرف 6 ماده غذایی می‌توان از غلظت خون جلوگیری کرد:

_ سیر: سیر خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد و مصرف آن به طور منظم باعث جلوگیری از لخته شدن خون می‌شود. البته اگر شما از دارو‌های رقیق کننده خون استفاده می‌کنید با پزشک‌تان در مورد میزان مصرف سیر مشورت کنید، چون سیر می‌تواند با مصرف این دارو‌ها تداخل ایجاد کند.

_ روغن ماهی: سرشار از اسید‌های چرب امگا3 است که نه تنها به تقویت عملکرد مغز کمک می‌کند بلکه مشکلات جدی سلامت مانند سکته مغزی را نیز کاهش می‌دهد. اسید‌های چرب امگا 3 همچنین با جلوگیری از ایجاد مواد تشکیل دهنده پلاکتی، باعث رقیق شدن خون می‌شود. اگر طرفدار طعم ماهی نیستید، مکمل‌های امگا 3 را برای رقیق شدن خون روزانه مصرف کنید.

_ ویتامین D: منجر به جلوگیری از تشکیل لخته خون و کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود. ویتامین D در طیف گسترده‌ای از مواد غذایی مانند بادام، دانه‌های کامل، آفتابگردان، تخم مرغ و آجیل یافت می‌شود. از مکمل‌های ویتامین D نیز برای رقیق شدن خون می‌توان بهره برد.

_ زنجبیل: نه تنها منجر به کاهش التهاب گوارشی و کمک به رفع سوء هاضمه می‌شود، بلکه سالیسیلات موجود در آن، اسیدی است که می‌تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی شود. زنجبیل به صورت تازه، ادویه یا چای در دسترس است و از این رو گنجاندن آن به صورت منظم در رژیم غذایی روزانه دشوار نیست. تنها پیش از استفاده از زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید تا این ماده غذایی با دارو‌های تجویزی برای شما تداخل ایجاد نکند.

_ آووکادو: از دو طریق مانع ایجاد لخته خون می‌شود. اول این که سرشار از اسید‌های چرب امگا 3 است و از تشکیل پلاکت‌ها جلوگیری می‌کند و دوم این که حاوی اسید سالیسیلات است و با کاهش تشکیل لخته، از بروز سکته مغزی نیز پیشگیری می‌کند.

_ روغن زیتون: یک مطالعه که نتایج آن در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده، حاکی از آن است که فنول‌ها در روغن زیتون برای جلوگیری از لخته خون موثر است. علاوه بر این، روغن زیتون علاوه بر اثر حفاظتی بر روی سرخرگ‌های بدن، چسبندگی پلاکت‌های خون را به تاخیر می‌اندازد و مقدار ترومبوکسان را که از عوامل افزایش دهنده چسبندگی پلاکت هاست، کاهش می‌دهد. نمونه بارز این اثر مفید رژیم غذایی مدیترانه‌ای است که غنی از زیتون، ماهی، سیر یا حبوبات و سبزی است و به همین علت است که آمار مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی در کشور‌های حاشیه دریای مدیترانه به کمترین مقدار رسیده است.

منبع: ایسنا

از دست ندهید

چطور در بدبختی، می‌توان خوشبخت بود؟

تفال به حافظ امروز چهارشنبه 4 مردادماه 1402/ پیداست از این شیوه که مست است شرابت

تکنیکهایی که شما را قهرمان حافظه می‌کند!

برنامه عملی یک زندگی سالم‌تر و شادتر / چه کارهای باید کرد / چه کارهایی نباید کرد