جمعه 9 آذر 1403

60 درصد از طرح‌های اشتغال کمیته امداد قزوین سهم روستائیان شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
60 درصد از طرح‌های اشتغال کمیته امداد قزوین سهم روستائیان شد

سیدمرتضی دهقانی محمدآبادی گفت: از 4 هزار و 800 شغلی که باید در سال جاری ایجاد شود 60 درصد آن به مشاغل روستایی اختصاص دارد به عبارتی بیشتر جامعه هدف کمیته امداد افراد ساکن در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید مرتضی دهقانی محمدآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی صبح قزوین؛ با اشاره به برنامه‌های اشتغال‌زایی کمیته امداد اظهار کرد: توانمندسازی مددجویان مهم‌ترین برنامه و رکن اساسی کمیته امداد است و با ایجاد اشتغال پایدار، مشاغل مناسب و موثر تلاش دارد تا خانواده‌ها و به ویژه دهک‌های کم درآمد جامعه و افراد ساکن در روستاها را که از مشاغل مناسب و پایدار برخوردار نیستند؛ توانمند سازد.

وی با اشاره به تعداد مشاغل ایجاد شده در سال جاری افزود: سال جاری 6 هزار و 300 فرصت شغلی توسط کمیته امداد استان قزوین ایجاد می‌شود که 1500 مورد در زمینه کاریابی و مابقی در قالب ارائه تسهیلات ارزان قیمت به مددجویان است. معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان قزوین تصریح کرد: از 4 هزار و 800 شغلی که باید در سال جاری ایجاد شود 60 درصد آن به مشاغل روستایی اختصاص دارد به عبارتی بیشتر جامعه هدف کمیته امداد افراد ساکن در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته است. وی عنوان کرد: استان قزوین به عنوان یک استان برخوردار در مشاغل دامپروری، باغداری و کشاورزی جزو استان‌های پیشرو و برتر کشور است و غالب افراد ساکن در روستاها نیز در این مشاغل فعالیت دارند. ایجاد 14هزار فرصت شغلی طی سه سال گذشته دهقانی محمدآبادی بیان کرد: 60 درصد از 204 میلیارد اعتبارات بانکی که برای پرداخت تسهیلات جهت ایجاد اشتغال در استان قزوین تخصیص یافته است در روستاها به افراد تحت پوشش کمیته امداد که فاقد شغل مناسب و درآمد پایدار هستند؛ اختصاص خواهد یافت. وی تاکید کرد: طرح‌های اشتغال کمیته امداد به 5 گروه تقسیم می‌شوند که به ترتیب اولویت مشاغل دامداری و دامپروری، کشاورزی، خدمات، صنعتی، شیلات و صنایع دستی است. این مقام مسئول اضافه کرد: برای ایجاد مشاغل در ابتدا توانمندی افراد سنجیده می‌شود به عبارتی مددجویان مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و استعدادسنجی، ظرفیت سنجی و آموزش‌های مهارتی برای توانمندسازی افراد پیش از پرداخت تسهیلات انجام شده و پس از پرداخت تسهیلات اشتغال نیز مباحث نظارتی در دستور کار قرار دارد. دهقانی محمدآبادی بیان کرد: متقاضیان دریافت تسهیلات باید از مهارت لازم برای اشتغالزایی برخوردار بوده و آموزش دیده باشند؛ همچنین ظرفیت و پتانسیل برای ایجاد شغل متقاضی در روستای مورد نظر آنان مهیا باشد. دامپروری بیشترین شغل ایجاد شده در سطح استان وی عنوان کرد: دامپروری بیشترین مشاغلی است که طی سنوات گذشته در سطح روستاهای استان قزوین ایجاد شده، به طوری که از 14 هزار شغلی که طی سه سال گذشته در سطح استان ایجاد شده، 45 درصد در زمینه دامپروری بوده است. معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان قزوین با اشاره به اقدامات این نهاد جهت جلوگیری از مهاجرت به شهرها تصریح کرد: این نهاد تلاش می‌کند تا افراد ساکن در روستاها از خدمات اولیه زندگی برخوردار باشند تا مهاجرت به شهرها کاهش پیدا کند. دهقانی محمدآبادی اضافه کرد: از جمله اقدامات برای مهاجرت معکوس روستاییان تامین مسکن، ایجاد اشتغال و توانمندسازی مددجویان، پرداخت تسهیلات، تعمیرات و بازسازی منازل روستاییان است که البته این خدمات توسط چندین دستگاه دیگر نیز ارائه می‌شود. وی در پایان گفت: برای ایجاد اشتغال در سال جاری 204 میلیارد تومان از منابع بانکی و 17 میلیارد تومان هم از منابع خود کمیته امداد تامین شده و در مجموع 224 میلیارد تومان منابع اعتباری برای ایجاد اشتغال در سال 1400 پیش‌بینی شده است. انتهای پیام /