پنج‌شنبه 8 آذر 1403

60 درصد هزینه حج تمتع مربوط به هزینه مسکن است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
60 درصد هزینه حج تمتع مربوط به هزینه مسکن است

مسئول اسکان ستاد مدینه به تشریح جزئیات رزرو هتل‌های ایرانی از طریق وبینار تا ثبت نهایی و بازدید میدانی از هتل‌ها و اسکان و بدرقه زائران از مدینه پرداخت و گفت: 60 درصد قیمت حج هزینه مسکن است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ جواد ملاحسنی، مسئول مسکن ستاد مدینه به تشریح نحوه اجاره هتل‌ها در مدینه برای زائران ایرانی حج 1401 پرداخت و گفت: از زمانی که مشخص شد دولت عربستان در حج سال جاری اجازه حضور زائران سایر کشورها را بعد از دو سال تعطیلی می‌دهد، فعالیت ستاد اسکان سازمان حج و زیارت آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه دو سال تعطیلی حج و برگزاری بسیار محدود عمره موجب بسته شدن بسیاری از هتل‌های در مکه و مدینه شده بود، گفت: به شکل محدود برخی به عمره‌گزاران داخلی عربستان خدمات می‌دادند. طی این مدت بسیاری از کارگران خارجی که در هتل‌ها کار می‌کردند هم این کشور را ترک کرده بودند و همین مسئله موجب شده بود هتل‌ها از حالت فعال قبلی خارج شده و آماده پذیرایی از زائران نباشند.

ملاحسنی به رایزنی‌های صورت گرفته با مسئولان هتل‌ها در مدینه اشاره و تصریح کرد: همزمان با فعالیت ما برای اجاره هتل‌ها کشورهای عراق، ترکیه و اندونزی نیز کار اجاره هتل‌ها را آغاز کرده بودند؛ ما با صاحبان هتل‌هایی که در سال‌های گذشته با ایران کار کرده بودند و شرایط حضور زائران ایرانی را می‌دانستند، وارد گفت‌وگو شدیم.

وی اضافه کرد: با هتلهایی که قرارداد اجاره نبسته بودند، صحبت کردیم تا جلسه شورای مسکن برگزار شود. از دولت عربستان درخواست ویزا کردیم، اما با صدرو ویزا برای ما موافقت نشد به همین دلیل از طریق ویدئو کنفرانس با صاحبان هتل‌ها وارد مذاکره شدیم و توافق‌ها به صورت آنلاین صورت گرفت. البته نتیجه تمام این مذاکرات در فضای مجازی بود و تعهد کتبی صورت نگرفت.

مسئول مسکن ستاد مدینه با اشاره به اینکه 60 درصد قیمت حج هزینه مسکن است، گفت: برای تعیین گروه‌های قیمتی حج لازم بود هزینه مسکن مشخص و گروه‌های کاروانی تشکیل شوند. ما 10 هتل را برای 39 هزار زائر در مدینه به صورت پله‌ای با تاریخ ورود و خروج برنامه‌ریزی کردیم و گروه‌های کاروانی را تشکیل دادیم و هتل‌های مکه را نیز به همین شکل تنظیم کردیم.

وی ادامه داد: بالاخره روز 25 شوال عربستان ویزای کارگزاران ایرانی حج را صادر کرد و ما به مدینه آمده و مستقر شدیم، تیم مکه نیز مستقر شد و به سراغ هتل‌دارها رفتیم و قراردادها به صورت فیزیکی به امضای طرفین رسید.

ملاحسنی در خصوص وضعیت هتل‌ها نیز گفت: وقتی وارد مدینه شدیم با هتل‌هایی مواجه شدیم که درب برخی از آنها قفل و زنجیر شده بود و کاملاً تعطیل بودند. اما با پیگیری‌ها در یک ماه گذشته در ادامه این هتل ها تجهیز خود را آغاز کردند تا به امروز که هزاران زائر ایرانی وارد مدینه شده‌اند و ایام پیک حضور زائران ایرانی در این شهر است.

وی با بیان اینکه روز گذشته در حدود هزار زائر ایرانی از مدینه خارج شدند، گفت: زائران ایرانی پنج روز در مدینه می‌مانند و بعد راهی مکه می‌شوند و زائران دیگری از ایران وارد همان هتل‌ها می‌شوند به همین دلیل باید با دقت زمان دقیق ورود زائران به مدینه، انتقال آنها به هتل‌ها و خروج زائران از هتل‌های مدینه را مشخص کنیم.

مسئول مسکن ستاد مدینه گفت: بیش از بیست هزار زائر ایرانی مدینه قبل هستند؛ یعنی ابتدا وارد مدینه می‌شوند و بعد به مکه می‌روند. اما زائران مدینه بعد کمتر بوده و حدود 17 تا 18 هزار نفر هستند که بعد از مناسک حج وارد مدینه می‌شوند. امسال قرار است تا 30 ذی‌الحجه همه زائران کشورمان به ایران بازگردند.

وی از تغییر در قوانین عربستان و مشکلاتی که این تغییرات برای کارگزاران حج ایجاد کرده است نیز سخن گفت و افزود: تلاش‌های زیادی برای راحتی زائران صورت گرفته است اما مشکلاتی هم وجود دارد. بخشی از این مشکلات به این دلیل است که دو سال حج برای زائران غیر عربستانی تعطیل بوده است. طی این مدت هم قوانین عربستان به ویژه قوانین مالی و بانکی تغییر کرده و سخت‌تر شده است. همین مسئله انتقال پول از ایران به این کشور را دشوارتر کرده است.

وی در پاسخ به این سؤال که کدام منطقه از شهر مدینه برای اجاره هتل زائران ایرانی مناسبتر است، گفت: برای اجاره هتل‌ها منطقه جنوب، جنوب غرب و غرب مدینه انتخاب می‌شود؛ چون نزدیک قبرستان بقیع است، اما اکثر کشورها شمال مدینه را انتخاب می‌کنند، چون هتل‌ها رو به قبله هستند و از هر هتلی موقع نمازمی‌توانند به امام جماعت مسجدالنبی (ص) اقتدا کنند.

مسئول اسکان زائران ایرانی در مدینه افزود: ما در غرب مدینه شش هتل و جنوب مدینه پنج هتل بزرگ اجاره کرده‌ایم. دو هتل نیز برای زائران مدینه بعد اجاره شده که خوشبختانه علی‌رغم اینکه چهار ستاره هستند، با قیمت خوبی توانستیم برای زائران ایرانی این هتل‌ها را را که ظرفیت مناسب دارند، اجاره کنیم.

وی افزود: ستاد اسکان برای اینکه زائران را وارد هتلها کند، قبل از اینکه ویزا بگیرند و از فرودگاه وارد شوند ابتدا باید یک مرحله تمام اسامی را وارد سیستم کند و حتی هزینه مالک نیز از این طریق پرداخت می‌شود البته در مدینه چون به تعبیر «رد به رد» یعنی گروه بعد از گروه است، کار سختی است.

وی در پایان با اشاره به تفاوت اسکان زائران ایرانی در مدینه با زائران سایر کشورها، گفت: نظم و انضباط زائران ایرانی، رعایت مسائل بهداشتی و حضور مسئولان ایرانی در کنار زائران ایرانی موجب شده است هتل‌داران مدینه و مکه از حضور زائران ایرانی استقبال کنند. سایر کشورها فقط هتل‌ها را اجاره می‌کنند و زائران آنها بدون مسئول خاصی در آنجا اقامت می‌کنند اما ما در هر هتل مسئول هتل و رئیس کاروان داریم که تمام مسائل را هماهنگ می‌کنند.

نخستین گروه از "زائران ایرانی مدینه" رهسپار خانه خدا شدند زمزمه فرازهای دعای کمیل در مدینه النبی + تصاویر طنین تلاوت قاریان ایرانی در مدینه و مکه