شنبه 26 آبان 1403

63 واحد کشاورزی تسهیلات حمایتی کرونا را دریافت کردند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
63 واحد کشاورزی تسهیلات حمایتی کرونا را دریافت کردند

سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: 63 واحد آسیب دیده بخش کشاورزی این استان تسهیلات حمایتی کرونا مصوب دولت را دریافت کردند.

محمد فرید سپری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون 213 واحد تولیدی در بخش کشاورزی استان برای دریافت 12 میلیارد و 165 میلیون تومان تسهیلات حمایتی کرونا در سامانه کارا ثبت نام کرده‌اند.

وی اضافه کرد: کارشناسان این سازمان پس از بررسی، درخواست 188 واحد را با 10 میلیارد و 980 میلیون تومان تسهیلات مورد نیاز به بانک‌های عامل معرفی کرده اند که تاکنون تسهیلات مورد نیاز 63 واحد به میزان سه میلیارد تومان پرداخت شده است.

سپری با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی در این استان 483 واحد آسیب دیده بخش کشاورزی بر اثر گسترش شیوع ویروس کرونا را شناسایی کرده است، یادآور شد: 441 واحد مرغداری گوشتی، پنج واحد مرغداری مادر گوشتی، یک واحد تولید ماهیان زینتی و 13 واحد مرکز محصولات گلخانه‌ای سبزی، سیفی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاهان زینتی و برخی دیگر واحدهای مرتبط با بخش کشاورزی از جمله این واحدها هستند.

وی با بیان اینکه واحدهای کشاورزی متحمل خسارت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا در این استان بیش از این میزان است اما این کسب و کارها در زیرمجموعه رسته‌های مورد حمایت دولت نیامده است، افزود: این زیربخش‌ها شامل واحدهای فعال در تولید گوشت قرمز و شیرخام بوده که در اسفند 98، فروردین و اردیبهشت 99 به علت کاهش تقاضای مصرف به همراه سایر واحدهای مشمول رسته چهاردهم متحمل خسارت شده‌اند.

14 رسته شغلی از جمله مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده، مراکز گردشگری، حمل و نقل عمومی، تولید و توزیع پوشاک، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، باشگاه‌ها و مجتمع‌های ورزشی و آموزشگاه‌های رانندگی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی در مقابل آسیب‌های شیوع ویروس کرونا هستند.

دولت به منظور حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در این استان چهار هزار و 360 میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده تا در راستای تثبیت اشتغال به این واحدها پرداخت شود.

این تسهیلات به 19 هزار و 479 واحد آسیب دیده پرداخت می‌شود که شامل 6 هزار و 75 واحد در سنندج، چهار هزار و 221 واحد در سقز، یک هزار و 889 واحد در بانه، 566 واحد در دهگلان، 110 واحد در دیواندره، یک هزار و 579 واحد در قروه، یک هزار و 822 واحد در کامیاران، یک هزار و 720 واحد در مریوان و یک هزار و 497 واحد در بیجار است.

مبلغ تسهیلات 120 میلیون ریال برای کسب و کارهای آسیب دیده و 160 میلیون ریال برای واحدهایی که به دستور ستاد مبارزه با کرونا تعطیل شده‌اند منظور شده که 70 درصد این مبلغ برای پرداخت هزینه‌های دستمزد و 30 درصد آن برای سایر هزینه‌های عملیاتی مرتبط با کسب و کار در نظر گرفته شده است.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 220 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای 43 هزار هکتار باغ است که سالانه 330 هزار تن انواع میوه در آن تولید و برداشت می‌شود.

میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت‌های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تن در سال برساند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*