7870 هزار تن مواد نفتی از بندرنفتی خلیجفارس صادر شد
بندرعباس - ایرنا - مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان میزان صادرات انواع مواد نفتی از بندرنفتی خلیجفارس در شش ماهه امسال را 7 میلیون 870 هزار تن اعلام کرد که در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته رشد 21 درصدی را نشان میدهد.
علی رضا محمدی کرجیران روز شنبه به رسانهها اعلام کرد: در این مدت در مجموع 15 میلیون تن انواع مواد نفتی در بندر شهید رجایی تخلیه و بارگیری شده که در این راستا رشد 6 درصدی صورت داشته و از این تعداد 7 میلیون 870 هزار تن انواع مواد نفتی از بندر خلیج فارس صادر و مابقی وارد این بندر شده است.
وی ادامه داد: همچنین در مدت یاد شده 610 فروند نفتکش در اسکلههای مختلف این بندر پهلو داده شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان بیان داشت: بندر خلیج فارس به عنوان مجموعه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با هدف افزایش و ارتقاء سهم کشور از بازار بانگرینگ، صادرات و واردات و ترانزیت فرآوردهای نفتی احداث شده است.
محمدی کرجیران، طرح های توسعهای برای تقویت فعالیتهای بندری در این بندر نفتی به احداث سه پست اسکله نفتی جدید، اجرای عملیات ایررایزینگ به عنوان روشی نوین به منظور نصب سقفهای فوق سنگین مخازن فرآورده های نفتی اشاره کرد که این فناوری نیز توسط متخصصان ایرانی در این بندر به اجرا درآمده است.
وی با اشاره به موقعیت راهبردی منطقه خلیج فارس و ضرورت ایجاد زیرساخت برای پشتیبانی از تولیدات فرآورده های نفتی پالایشگاه های کشور اضافه کرد: بنا داریم این روش را برای تمامی مخازن بزرگ در منطقه درحال ساخت در پایانه نفتی بندر خلیج فارس را با هدف افزایش سهم ایران از صنعت بانکرینگ به اجرا درآوریم.
"در کنار بندر شهید رجایی و درست در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی بندر دیگری به نام "بندر نفتی خلیج فارس" قرار دارد، این بندر به عنوان مجموعه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با هدف افزایش سهم کشور از بازار بانکرینگ، صادرات، واردات، ترانزیت و جابهجایی فرآوردههای نفتی در خلیجفارس و دریای عمان درحال فعالیت است.
سالانه 50هزار کشتی از تنگه هرمز عبور میکند که ظرفیت بزرگی برای بانکرینگ در بندر خلیجفارس ایجاد میکند و با سوخترسانی به کشتیهای خارجی میتوان تجارتی پرسود را عاید کشور کرد.
بندر نفتی خلیج فارس به عنوان زون نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با 12 پست اسکله به عنوان مهمترین بندر نفتی زیر مجموعه سازمان بنادر و دریانوردی نقش مهمی در توسعه صادرات فرآوردههای نفتی دارد.
سوخترسانی با کشتیها و شناورهای کوچک و بزرگ در دریا و یا اسکله را بانکرینگ میگویند.
تامین آب و آذوقه، ارائه خدمات فنی و مهندسی، پزشکی و بهداشتی، امکان اسکان خدمه اسکان و تعویض خدمه کشتی، جمع آوری پسماندهای نفتی و زبالههای کشتی و غیره از جمله خدمات جانبی صنعت بانکرینگ هستند که هر یک میتوانند زمینهساز درآمدزاییهای بالایی برای بندرشهید رجایی (بزرگترین بندر بازرگانی ایران) باشند.
*س_برچسبها_س*