یک‌شنبه 4 آذر 1403

857 کد رشته محل جدید مورد نیاز بازار کار ایجاد شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
857 کد رشته محل جدید مورد نیاز بازار کار ایجاد شد

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: برای مهر 1402 تعداد کد رشته محل های اعلامی به عدد 5857 کدرشته محل رسیده، که تعداد 857 کد رشته محل جدید مورد نیاز بازار کار نیز در این پذیرش ایجاد شده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: برای مهر 1402 تعداد کد رشته محل های اعلامی به عدد 5857 کدرشته محل رسیده، که تعداد 857 کد رشته محل جدید مورد نیاز بازار کار نیز در این پذیرش ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه جامع علمی کاربردی، حسین بلندی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در سفر استانی خود به استان همدان با علیرضا قاسمی فرزاد استاندار استان همدان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار بلندی اظهار داشت: با شروع مسئولیت اینجانب در دانشگاه جامع علمی‌کاربردی، به عنوان اولین چالش، احیاء مراکز آموزش علمی‌کاربردی در شرف تعطیلی با اجرای طرح آمایش آموزش عالی علمی‌کاربردی مورد توجه قرار گرفت که ضمن حذف کدرشته محل‌های فاقد تقاضا و نیاز بازار، رشد 25 تا 30 درصدی پذیرش دانشجو را به ارمغان آورد.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: با اجرای این طرح در مهر 1401 تعداد 8800 کد رشته محل در دفترچه پذیرش قرار گرفت که در بهمن 1401 باتوجه به پایش صورت گرفته این تعداد به عدد 6200 کدرشته محل کاهش یافت و رشته های فاقد متقاضی در بازار کار حذف شد.

وی تصریح کرد: برای مهرماه 1402 نیز تعداد کد رشته محل های اعلامی به عدد 5857 کدرشته محل رسیده است که تعداد 857 کد رشته محل جدید مورد نیاز بازار کار نیز در این پذیرش ایجاد شده است، همچنین در اجرای طرح آمایش آموزش عالی علمی‌کاربردی به 125 برنامه درسی جدید نیاز داشتیم که در طی یکسال گذشته این تعداد برنامه درسی تدوین شد و بازنگری الباقی برنامه های درسی نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی دومین چالش را موضوع صلاحیت حرفه‌ای عنوان کرد و گفت: پس از جلسات فراوان و پیگیری‌های مستمر، چارچوب صلاحیت حرفه‌ای با رعایت حیطه مجریان، مصوب شد از سطح 4 تا 8 مربوط به آموزش عالی باشد.

بلندی، پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر در نظر گرفتن آمایش در اجرای رشته های دانشگاهی و اشتغال دانش اموختگان دانشگاهها و دستور ریاست جمهوری در حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی را از مهم‌ترین برنامه‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی در ترویج و توسعه آموزش‌های مهارتی دانست و با اشاره به تصویب 100 هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب تسهیلات خوداشتغالی توسط شورای عالی اشتغال به استان‌ها و مشخص شدن سهم هر استان از این طرح، خواستار تعریف فرآیندی شد که استفاده‌کنندگان از این تسهیلات، دوره‌های مهارتی عالی متناسب هر شغل را در دانشگاه جامع علمی‌کاربردی در قالب دوره‌های کوتاه مدت بگذرانند.