آتش زدن نیزارهای زریبار موجب رشد بیشتر آن میشود
سنندج - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست مریوان به آتش زدن نیزارهای تالاب زریبار در فصل پاییز و بهار اشاره کرد و گفت: این کار نه تنها به از بین رفتن نیزارها کمک نمیکند، بلکه عاملی برای رشد بیشتر آن است.
ابراهیم همتبلند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تکرار آتش سوزی موجب متلاشی شدن بافت ریشه نیزار، متراکمتر و غیرشناور شدن آن در تالاب شده و به عنوان رسوب باقی میماند.
وی تاکید کرد: یکی از خصوصیات نیزارها، جذب کربن هوا و نگهداری آن در خود است که در صورت آتش زدن آنها، کربن سریعتر به طبیعت بر میگردد و موجب آلودگی هوا میشود.
همت بلند افزود: مواد معدنی که در نیزارها وجود دارد نیز در صورت آتش زدن سریعتر به اکوسیستم بر میگردد و سالهای بعد منجر به رشد و تقویت نیزار خواهد شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مریوان وجود نیزار را در کنار مضرات آن، کاهش بوی تعفن و فاضلاب اعلام کرد و یادآور شد: برای جلوگیری از رشد نیزارهای زریبار، چند مورد لایروبی باید انجام شود.
وی اضافه کرد: پیشنهاد این کار به دفتر طرح تالابها منعکس شده البته در قسمت کمی از ناحیه جنوبی و قسمتهای شمالی امکان لایروبی وجود دارد ولی در باقی بخشها انجام این کار بدون صدمات زیست محیطی میسر نیست.
همتبلند با بیان اینکه اعتباری برای مقابله با آتشسوزی در دریاچه زریبار به محیط زیست تخصیص داده نمیشود، گفت: حفاظت از این تالاب نیازمند تخصیص اعتباری ویژه و همکاری و احساس مسوولیت ارگانهای مربوطه است.
وی به تلاش برای برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در زمینهای زراعی اطراف دریاچه زریوار اشاره کرد و یادآور شد: با همکاری جهاد کشاورزی همه ساخت و سازهای غیرمجاز که در محدوده پناهگاه حیات وحش و داخل زمینهای زراعی انجام شده را به دادستانی اطلاع داده و باز هم پیگیر این تخلفات خواهیم بود.
تالاب آب شیرین زریبار در فاصله سه کیلومتری غرب شهر مریوان در کردستان و از مکانهای دیدنی و گردشگری این استان است؛ آب این دریاچه از تعدادی چشمه کفجوش و بارندگیهای سالانه تأمین میشود و طول آن حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر است و وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر است و حداکثر عمق آن در برخی نقاط تا 10 متر نیز میرسد.
*س_برچسبها_س*