پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

آخرین وضعیت بنگاه‌های اقتصادی فعال و راکد کشور

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
آخرین وضعیت بنگاه‌های اقتصادی فعال و راکد کشور

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور با بیان اینکه بررسی مشکلات بنگاه‌های اقتصادی همواره جز اولویت‌ها است، آخرین وضعیت بنگاه‌های اقتصادی فعال و راکد در کشور را تشریح کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور با بیان اینکه بررسی مشکلات بنگاه‌های اقتصادی همواره جز اولویت‌ها است، آخرین وضعیت بنگاه‌های اقتصادی فعال و راکد در کشور را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محسن کوشش‌تبار معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور پس از نشستی با حضور کارشناسان در محل وزارت کشور، گفت: تعداد 72.295 واحد تولیدی با اشتغال 2.789.899 نفر در پایان سال 1401 فعال بوده اند که از این تعداد 47.473 واحد در بخش صنعت و معدن با اشتغال 2.385592 نفر، 17.217 نفر در بخش کشاورزی با اشتغال 291.188 نفر و 7.605 واحد در بخش گردشگری با اشتغال 113.119 نفر فعالیت داشته اند.

وی افزود: در ابتدای سال 1401، تعداد 9.839 واحد تولیدی غیرفعال وجود داشته که از این تعداد 6.405 واحد تولیدی قابلیت احیا و راه اندازی مجدد را داشته و از این تعداد، 1773 واحد تا پایان 1401، احیا و به چرخه تولید بازگشته‌اند، که تعداد 1373 واحد با حفظ خط تولید قبلی و با اشتغال 24.085 نفر، تعداد 282 واحد با تغییر خط تولید و عرضه محصول جدید به بازار مصرف و با اشتغال 4.908 نفر و تعداد 118 واحد با حفظ تأسیسات و اجاره آن به سرمایه‌گذار جدید با اشتغال 855 نفر را شامل و تعیین تکلیف و احیا شده است.

معاون اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور بر لزوم بررسی بنگاه‌های اقتصادی راکد توسط وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با هماهنگی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان‌ها به منظور بازگشت مجدد 4.632 بنگاه اقتصادی راکد قابل احیا به چرخه تولید و همچنین استفاده از ظرفیت تعداد 3.434 بنگاه اقتصادی راکد غیرقابل احیا و راه اندازی کسب و کار جدید را مورد تاکید قرار داد.

کوشش تبار بر نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت بر استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و کارگروه‌های متناظر استانی، با ارائه اهداف کمی به منظور ایجاد زمینه احیا مجدد بنگاه‌های اقتصادی راکد قابل احیا و استفاده از ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی راکد غیر قابل احیا برای راه اندازی کسب و کار جدید در سال جاری را، مورد تاکید قرار داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور نقش استانداران را به عنوان رئیس کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید پر اهمیت خواند و بر استفاده از ظرفیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در این زمینه تاکید کرد.