جمعه 5 بهمن 1403

آرای منفی هیلاری در سبد بایدن

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آرای منفی هیلاری در سبد بایدن

تهران - ایرنا - روزنامه دنیای اقتصاد در مطلبی آورد: پرسش مهمی که این روزها ذهن دموکرات‌ها را به خود مشغول کرده است در ارتباط با شانس بایدن برای بازگرداندن آرای از دست رفته دموکرات ها در سال2016 است. نتایج بسیاری از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد غالب افرادی‌که متمایل به حزب دموکرات هستند و در چهارسال پیش به کلینتون رای ندادند و به جای آن تصمیم گرفتند به نامزد حزب سوم رای دهند، سوم نوامبر امسال...

روزنامه دنیای اقتصاد 29 مهر گزارشی منتشر کرد در گزیده ای از آن می‌خوانیم: در حالی که دو هفته دیگر به انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده، سوال این است که آیا بایدن می‌تواند بخشی از آرای از دست رفته دموکرات‌ها را دوباره بازگرداند؟ یک نظریه این است که بخشی از دموکرات‌ها و مستقل‌ها که در سال 2016، رای خود را به حزب سوم دادند، بایدن برای آنها نماینده مقبول‌تری از هیلاری کلینتون است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، سامانتا کاسماریک، یک دانشجوی لاتین‌تبار در لاس‌وگاس گفت که چهار سال قبل، او هیلاری کلینتون را به‌عنوان بخشی از این سیستم آلوده سیاسی تلقی کرده بود. فلاورز فوراور، یکی از موزیسین‌های اهل میلواکی نیز بر این باور بود که هیلاری کلینتون نمی‌تواند تغییرات بهتری را رقم بزند. توماس مولین، یک بازنشسته سفیدپوست که زمانی به شغل پاکبانی در مینیاپولیس مشغول بود، به نیویورک‌تایمز گفت که اصلا به وی (هیلاری) اعتمادی نداشت. هیچ‌کدام از این افراد به هیلاری کلینتون رای ندادند اما همه آنها در نظر دارند در این انتخابات به جو بایدن رای بدهند.

مولین که خود را مستقل می‌خواند، می‌گوید: «من از اول هم می‌دانستم که ترامپ آن مردی نبود که دنبالش بودیم. اما وقتی یاد هیلاری و شوهرش می‌افتادم که 8 سال در آن دفتر بیضی شکل کار می‌کرد، طعم دهانم بد می‌شد. پس به گری جانسون نامزد لیبرتارین‌ها رای دادم اما حالا حس خوبی برای حمایت از بایدن دارم.» او می‌افزاید: «با بایدن بیشتر همذات پنداری می‌کنم. خواه این یک مرد شوونیست باشد یا هر چه می‌خواهید او را صدا بزنید.» نکته‌ای که در این میان مطرح بوده، بسیار واضح است: بایدن، خانم هیلاری کلینتون نیست. با این حال، برای بسیاری از دموکرات‌ها و مستقل‌هایی که در سال 2016 به نامزد حزب سوم رای دادند یا از ترامپ حمایت کردند، برای آنها منطقی بوده که چنین رایی بدهند. حالا برای این دسته بایدن بسیار مقبول‌تر از هیلاری کلینتون است، چه از نظر شخصیتی، چه سیاسی و این گروه می‌توانند به راحتی به جای اینکه به نامزد حزب سوم رای بدهند، رای خود را به سود معاون سابق ریاست‌جمهوری دوره باراک اوباما به صندوق بیندازند. افزون بر این بایدن از مزیت اشتیاق دموکرات‌ها برای بیرون کردن ترامپ از کاخ سفید بهره می‌برد. اکثر مردم آمریکا به رئیس‌جمهور مستقر در حوزه مبارزه با بیماری پاندمی ویروس کرونا و مساله عدالت نژادی نمره پایینی می‌دهند. اما نکته کلیدی موجود که به تفاوت انتخابات سال 2016 با 2020 منجر می‌شود این است که چهار سال قبل رقابت بین دو فرد نامحبوب بود که به قطبی کردن بیشتر آمریکا دامن زده بود و یکی از آنها نیز با مانعی روبه‌رو شد که عمدتا زنان با آن روبه‌رو می‌شوند.

تحلیل صورت گرفته توسط جان هنگر که در کارزار انتخاباتی وزیر خارجه سابق ایالات‌متحده فعال بوده است، نشان می‌دهد که از سال 2019، تفاوت امتیازی بین بایدن و هیلاری کلینتون در ایالت‌های چرخشی 4 تا 8 امتیاز بوده که آن هم به سود معاون سابق ریاست‌جمهوری است. افزون بر این داده‌های نظرسنجی‌ها نیز حکایت از این دارد که بایدن نسبت به هیلاری کلینتون در حوزه طیف‌های جمعیت‌شناسی از موقعیت بهتری برخوردار است. اما تفاوت مهمی که در این انتخابات به سود دموکرات‌ها است، در این خلاصه می‌شود که در میان جمعیتی که به حزب سوم یا دونالد ترامپ در سال 2016 رای داده‌اند، موقعیت بهتری دارد. بایدن در میان جمعیتی که به حزب سوم رای دادند، نسبت به ترامپ پیش بوده و این اختلاف بسیار است. بر اساس یک نظرسنجی که در ایالت‌های چرخشی توسط نیویورک‌تایمز و کالج سیه‌نا صورت گرفته است 49 درصد کسانی که در انتخابات 2016 به حزب سوم رای دادند، حامی جو بایدن هستند و این رقم برای دونالد ترامپ به 19 درصد می‌رسد. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد در میان رای‌دهندگان ثبت‌نام شده برتری بایدن به ترامپ 9 درصد است.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد *س_برچسب‌ها_س*