آشوب در پاریس؛ کُردها به خیابان آمدند
در پی تیراندازی امروز (جمعه) در یک مرکز فرهنگی کُردها در پاریس که به مرگ سه تن و مجروح شدن سه تن دیگر منجر شد، اعضای جمعیت کردنشین فرانسه به خیابانها آمده و با برگزاری تظاهرات، خواستار اجرای عدالت شدند.
در پی تیراندازی روز جمعه) در یک مرکز فرهنگی کُردها در پاریس که به مرگ سه تن و مجروح شدن سه تن دیگر منجر شد، اعضای جمعیت کردنشین فرانسه به خیابانها آمده و با برگزاری تظاهرات، خواستار اجرای عدالت شدند.
ساعاتی پیش یک پیرمرد 69 ساله در یک مرکز فرهنگی کردها در مرکز پاریس اقدام به تیراندازی کرد که سه تن را به کام مرگ کشاند و سه تن دیگر را زخمی کرد. فرد ضارب که پیش از این هم سابقه حملات نژادی داشته، در این حمله مجروح و سپس دستگیر شد.
وزیر کشور فرانسه گفت که مظنون - که یک راننده قطار بازنشسته است - در این حمله آگاهانه به دنبال افراد خارجی میگشته، اما تصریح کرد که هنوز مشخص نیست که آیا او مشخصا به دنبال شلیک به افراد کُرد بوده است یا نه.
ساعاتی پس از دستگیری ضارب، تعدادی از کردهای پاریس در محل حادثه تجمع کرده و طبق گزارش پلیس، میز رستورانها و سطلهای زباله را به خیابان آوردند. پلیس برای متفرق کردن جمعیت به استفاده از گاز اشکآور روی آورده است.
اعضای جامعه کردنشین فرانسه میگویند که اخیرا از پلیس فرانسه هشدارهایی مبنی بر احتمال وقوع حمله به آنها دریافت کردهاند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه این حمله را «نفرتانگیز» خواند و در توییتر نوشت: کردهای فرانسه در قلب پاریس هدف یک حمله شنیع قرار گرفتهاند. روح ما با قربانیان این حادثه همراه است، با مجروحان و خانوادهها و عزیزانشان.
این حمله در حالی روی داد که خیابانهای پاریس در آستانه سال جدید میلادی، پر ازدحام است. شهردار منطقه 10 پاریس اعلام کرد که این حمله در یک رستوران، آرایشگاه و یک مرکز فرهنگی کرد رخ داده و هنوز انگیزه آن مشخص نشده است.
لور بکیو، دادستان پاریس اعلام کرد که حال یکی از مجروحان وخیم است و ضارب نیز از ناحیه صورت آسیب دیده است. وی همچنین با بیان اینکه بازپرسهای ضدتروریسم فرانسه در حال بررسی این حمله هستند، گفت که هنوز هیچ نشانهای از تروریستی بودن آن مشاهده نشده است.
این پیرمرد 69 ساله به تازگی درپرونده یک جرم با انگیزه نژادپرستانه محکوم شده و آزاد شده بود. تظاهرکنندگان کرد در تجمع خود از آزادی او انتقاد کردند و یکی از آنها گفت: واضح است که کردها هدف این حمله بودهاند. این جا مانند سفارت کردها در پاریس است، مکانی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی، بحثهای سیاسی، کمک به مهاجران و مکانی برای تمامی کردها کنار هم.
مراد رونی که از فعالان کردزبان پاریس است، ادامه داد: بعد از این حمله، ما به هیچ وجه در پاریس احساس امنیت نداریم. احساس میکنیم که نظام قضایی فرانسه از ما محافظت نمیکند.
برخی از تجمعکنندگان هم فریاد «اردوغان تروریست» سر داده و به رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه اشاره کردند.
در سال 2013 جسد سه زن فعال کُرد - از جمله سکینه جانسیز، یکی از موسسان حزب کارگران کردستان (پکک) - در پاریس در حالی پیدا شد که با شلیک گلوله کشته شده بودند. یک شهروند ترکیهای فرانسه به دست داشتن در این قتلها متهم شد، اما برخی به ردپای سرویس امنیتی ترکیه نیز اشاره کردند.
امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه روز جمعه در واکنش به حمله امروز به مرکز کردها در پاریس در توییتی اعلام کرد که کردهای فرانسه هدف یک حمله فجیع قرار گرفتهاند. مکرون در بیانیهای گفت: کردهای فرانسه هدف حمله شنیع در قلب پاریس قرار گرفتند. با قربانیان، خانوادهها و عزیزانشان ابراز همدردی میکنم. همچنین از نیروی پلیس به خاطر شجاعت و خونسردی آنها قدردانی میکنم.
هم اکنون دیگران می خوانند-
پلمب مجتمع گردشگری مهر و ماه در قم به دلیل بی حجابی
-
رتبه ایران در بین کشورهای گرسنه جهان اعلام شد
-
او ترانه، اکنون در زندان است | بیوگرافی زندگی شخصی و کاری ترانه علیدوستی | عکس
-
آغاز زمستان سخت دلار | قیمت دلار اول دی به 40 هزار تومان رسید
-
سوم دیماه اینترنت ملی میشود؟ | شایعه است یا واقعیت؟ | اختلال یا فیلترینگ گسترده
-
اسامی نخستین خودروهای وارداتی اعلام شد + عکس
-
درخواست مهم ابوالفضل پورعرب از رهبر انقلاب درباره معترضان روی آنتن زنده تلویزیون + فیلم