آغاز مرحله مقدماتی مسابقات قرآنی دانش آموزان
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش از آغاز مرحله مقدماتی سی و نهمین دوره مسابقات دانش آموزان سراسر کشور هم زمان با هفته گرامی داشت قرآن، عترت و نماز خبر داد.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش از آغاز مرحله مقدماتی سی و نهمین دوره مسابقات دانش آموزان سراسر کشور هم زمان با هفته گرامی داشت قرآن، عترت و نماز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا کاظمی، گفت: تمامروزها و هفتههای ما روزها و هفتههای قرآن عترت و نماز است و ما بهعنوان یک فرد مسلمان و شیعه در کشورمان همواره آموزههای این سه منشور نورانی و اثرگذار را بهعنوان الگوی پیشرو و بالاترین دستورالعمل زندگی به کار میبندیم.
وی ادامه داد: اما بهمنظور اینکه بتوانیم هفتهای را بهصورت نمادین و به بهانه این هفته برخی از فعالیتها را بتوانیم در مدارس شکل بدهیم هفته پایانی آذرماه بهعنوان هفته گرامیداشت قرآن، عترت و نماز در مدارس کشور نامگذاری شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی افزود: از آنجاییکه امسال فعالیتها بهصورت مجازی تغییر روش داده است و ما تمامی فعالیتهای ارزشمند حوزه قرآن عترت و نماز را که بر اساس دستورالعمل ندای رحمت در اختیار مدارس استانها و مناطق قرار دادهایم، این تغییر روش از فضای فیزیکی و واقعی به فضای مجازی ورود کردهایم و فضا مهیا شد تا بتوانیم یک بازه زمانی 15 روزه برای هفته گرامیداشت قرآن، عترت و نماز در نظر بگیریم. امسال حدفاصل هفته آخر آذرماه و هفته اول دی بهعنوان هفته گرامیداشت قرآن، عترت و نماز در نظر گرفته شده است.
کاظمی با اشاره به اهداف این فعالیت ادامه داد: یکی از اهداف اصلی ما ارتقا سطح سواد قرآنی، عترت و نماز دانش آموزان است یعنی فعالیتهای محوری دانش آموزان حول فعالیتهای قرآنی خواهد بود.
وی با اشاره به برخی از فعالیتهای این هفته گفت: در این هفته فعالیتهایی نظیر بازدید از خانواده شهدا با رویکرد خانوادههای شهید قرآنی و بهصورت مجازی با هماهنگی قبلی و بازدید از فضاهای قرآنی و اهلبیتی کشور مانند بازدید از حرم مطهر ائمه و امامزادگان شریف را خواهیم داشت.
کاظمی با اشاره به شاخصترین فعالیت این هفته گفت: در این هفته مرحله مقدماتی سی و نهمین دوره مسابقات دانش آموزان سراسر کشور در مرحله مدرسه آغاز خواهد شد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش گفت: روزشماری نیز برای هفته قرآن عترت و نماز پیشبینیشده است که از روز دوشنبه 24 آذر آغاز و تا روز یکشنبه 30 آذر ادامه خواهد داشت البته در استانها میتوانند با توجه به ظرفیت و امکانات هر استان در آن بازه زمانی که قبلا اشارهشده است این رویدادها را انجام دهند این روزشمار یک الگو برای استانها است.
معاون پرورشی و فرهنگی افزود: به تأسی از فرمایشات معظم له قرارگاه مجازی قرآن، عترت و نماز در بستر شبکه شاد راهاندازی شده است و در حال حاضر 17 کانال در این قرارگاه ساماندهی شده است و انشا الله در هفته گرامی داشت قرآن عترت و نماز از این 17 کانال هم بهصورت رسمی رونمایی خواهیم کرد. بهواسطه اهمیت موضوع تلاش در عرصه فعالیتهای فرهنگی و دینی بهصورت شبانهروزی است که زمان و مکان خاصی ندارد و درواقع فعالین قرارگاه مجازی افسران جنگ نرم هستند.
وی با اشاره به نقش شهید و شهادت اشاره کرد: یکی از روزهای این هفته گرامیداشت یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در محافل مجازی انس با قرآن است که ثواب قرائت قرآن در این محافل نثار روح این شهید بزرگوار، شهدای ترور و سایر شهدا انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی خواهد شد.
کاظمی خاطرنشان کرد: از سایر فعالیتهای این هفته برگزاری نشستهای مجازی انتظار و مهدویت، گفتمانهای دینی و امام شناسی است که از مهمترین فعالیتهای این هفته محسوب میشوند.
وی ادامه داد: تأکید مؤکد مقام معظم رهبری بر تمدن نوین اسلامی است برنامههایی که برای این موضوع در نظر گرفتهشده است اجرای برنامه هیئتهای مذهبی در شب میلاد حضرت زینب سلامالله علیها است 34 هزار هیئت مذهبی در مدارس کشور فعال هستند که شاخصترین فعالیت آنها برگزاری سوگواره احلی من العسل است.
معاون وزیر آموزشوپرورش با اشاره به آخرین روز از هفته گرامیداشت قرآن، عترت و نماز گفت: در این روز برگزاری جشن تکلیف دختران در بستر فضای مجازی و منازل همزمان با روز میلاد حضرت زینب سلامالله علیها برگزار خواهد شد علاوه بر این برنامه قدردانی و خدا قوت به کادر درمان و پرستاران محترم را در دستور کارخواهیم داشت.
وی افزود: برنامه شاخص دیگر این هفته برگزاری پیش اجلاسیه های اجلاس سراسری نماز در استانها است که شعار امسال این اجلاس پیوند مسجد، مدرسه و منزل است که سه رکن اساسی تعلیم و تربیت هستند.
کاظمی یادآور شد: این هفته در اصل فرصتی است بهمنظور قدردانی و تشکر از زحمات همکاران و دستاندرکار قرآن، عترت و نماز وزارت آموزشوپرورش از صف تا ستاد که در این ایام نهتنها هیچگونه فعالیتی را تعطیل نکردهاند بلکه فعالیت آنها چند برابر شده است.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتهای پرورشی و فرهنگی چند شاخص دارد مهمترین آن اختیاری بودن آن است و هیچ اجباری در انتخاب فعالیتهای پرورشی وجود ندارد شاخص دیگر آن محدود نبودن به زمان و مکان خاص است و شاخص دیگر غنا بخشیدن به اوقات فراغت است.
کاظمی در پایان گفت: اگر دانش آموزان خود را به آموزههای دینی مسلح کنند در تمام طول زندگی بیمه خواهند شد و خودشان بهعنوان سفیران قرآن، عترت و نماز و سفیران پرورشی در سراسر کشور خواهند بود.