شنبه 3 آذر 1403

آقایان درباره چیزی که نمی‌دانند قانون می‌نویسند! / مگر برخورد سلبی در ماهواره جواب داد؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
آقایان درباره چیزی که نمی‌دانند قانون می‌نویسند! / مگر برخورد سلبی در ماهواره جواب داد؟

اطلاعات آنلاین نوشت: مشکل از نبود اعتماد به بخش خصوصی ناشی می‌شود، اینکه در آیین‌نامه‌ها و قانون‌هایشان از مشورت‌های صنفی استفاده نمی‌کنند؛ یعنی بساط ارباب و رعیتی است.

همزمان با برگزاری بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی الکامپ، نشست هم اندیشی «پایان تلخ برای وی‌اودی‌ها!؟» با حضور برخی فعالان این حوزه برگزار شد. محمد مهدی عسگرپور، دبیر انجمن VOD ها در زمینه چالش‌ها و چشم‌اندازهای حوزه VOD ها در ایران گفت: متاسفانه نگاه قانون‌گذار در این حوزه نگاه آینده‌نگر نیست ما در این حوزه در رابطه با چیزهایی که نمی‌دانیم شروع به قانون‌گذاری می‌کنیم! وی افزود: واژه پرطمطراق «صوت و تصویر فراگیر» این روزها باب شده است، در صورتی که افرادی که از آن صحبت می‌کنند هیچ تعریف مشخصی از آن ارائه نداده‌اند. بعد عده‌ای می‌آیند برمبنای واژه‌ای که به خودی خود هنوز تعریف نشده قانون می‌نویسند. مشکل دیگری که ما در این حوزه با آن روبروییم این است که در تهیه قوانین از نهادهای صنفی نظر نمی‌پرسند و با فعالان این حوزه مشورت نمی‌کنند، بدیهی است که به این شکل تعارض‌های زیادی بین بازیگران این حوزه رخ می‌دهد. عسگرپور به تغییر شرایط جامعه اشاره کرد و افزود: روزگار عوض شده است. دیگر تعریف فیلم ساختن فرق کرده است، حالا افراد می‌توانند در خانه خود فیلم بسازند، همان شب آن را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند یا به خارج از کشور بفرستند، پس این نشان از تغییر شرایطی دارد که قانون‌گذار باید آن را درک کند، این شرایط قوانین به روز می‌خواهد. مدیر خانه هنرمندان افزود: مشکل از نبود اعتماد به بخش خصوصی ناشی می‌شود، اینکه در آیین‌نامه‌ها و قانون‌هایشان از مشورت‌های صنفی استفاده نمی‌کنند؛ یعنی بساط ارباب و رعیتی است. اگر در جایی از آنها تعریف کنیم کارمان فرهنگی است اگر از آنها انتقاد کنیم برچسب سیاسی می‌خوریم، بیش از 20 نهاد ناظر روی فعالیت‌های پلتفرم‌ها نظارت می‌کنند اما در نبود یک قانون شفاف و خلا قانونی ما هم با چالش مواجه شده‌ایم و با همین سخت‌گیری‌ها بازار بین‌الملل را از دست داده‌ایم. قانون سلبی در حوزه فرهنگ جواب نمی‌دهد

محمدجعفر نعناکار، عضو هیات مدیره آیو هم در این نشست به قوانین سلبی در بحث فرهنگ اشاره کرد و گفت: مگر برخورد سلبی در حوز حجاب، بحث ماهواره یا حتی فرزندآوری جواب داده است که حالا می‌خواهند با پلتفرم‌های VOD اینچنین سلبی برخورد کنند. ساترا یک نهاد قانونی نیست و ادعاهای ساترا را هنوز دادگاه‌ها نمی‌پذیرند، این سازمان هنوز حساب بانکی ندارد، من مطمئنم هیچ پایانی برای VOD ها در کار نیست، گرچه ممکن است کار سخت‌تر شود اما بخش خصوصی با تاب آوری بیشتر باید به مسیر خود ادامه دهد. وی گفت: همه ملزم به رعایت قانون هستیم و سنگر را خالی نخواهیم گذاشت. اما هر جا تعامل نباشد تهاجم پیش می‌آید. ما خواستار سیاستگذاری کلان در حوزه فرهنگ به شرط شفاف بودن هستیم. بخش خصوصی دنبال مجادله نیست بلکه دنبال بازارسازیست. ما دنبال قانونی مثل قانون تجارت الکترونیک هستیم قانون جامعی که دهه‌های بعد را هم پیش‌بینی کند.

خط قرمزها را بلدیم!

امیرحسین حیدری مدیرعامل پلتفرم تماشاخونه نیز در این نشست گفت: برای ما هیچ نهاد قانون‌گذاری با نهاد دیگر فرق نمی‌کند، ما همه خط و خطوط‌ها را بلدیم و در پلتفرم‌هایمان آن را رعایت می‌کنیم. ما قطعا تمام آیین‌نامه‌ها را مطالعه کرده و خود را ملزم به رعایت آن می‌دانیم و معتقدیم بخش خصوصی حذف شدنی نیست و به مسیر خود ادامه می‌دهد. فرقی هم نمی‌کند ساترا باشد یا وزارت ارشاد واقعا قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد.

وی افزود: قطعا با آیین‌نامه‌هایی که ما بدهند همکاری می‌کنیم اما در واقع من می‌خواهم بگویم ما تنظیم‌گری بلدیم تسهیلگر می‌خواهیم.

حیدری به نقش مثبت وی‌اودی‌ها در زمانی که کرونا افراد را خانه‌نشین کرده بود اشاره کرد و توضیح داد: هر قدر هم‌افزایی بین پلتفرم‌ها بیشتر باشد در عصر (Content is king) محتواهای خوب بیشتر تولید می‌شود. اگر تلویزیون هم محتوای خوب تولید کند مطمئن باشید مخاطبان را به خود جذب خواهد کرد. شبکه نمایش خانگی امروز هم ایجاد اشتغال کرده و هم سرگرمی خانواده‌هایی زیادی را فراهم کرده و به طور حتم آینده پلتفرم‌های VOD ادامه دار است و پایانی برای آن متصور نیستیم.

صداوسیما بازی را خراب می‌کند

احسان رحیم‌زاده، پژوهشگر رسانه به عنوان دبیر نشست هم از نقدهای تند صداو سیما به VOD ها انتقاد کرد و گفت: اینکه صدا و سیما و رسانه‌های موافق با سیاست‌های ساترا افراد مخالف ساترا را سپاه ابرهه می‌دانند کار درستی نیست و عملا روابط بین پلتفرم‌ها و صداوسیما را متشنج‌تر می‌کنند. وی به نقش مثبت ساترا هم در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: باید به نیمه پر لیوان هم نگاه کرد و عملا در سال‌های اخیر شاهد همکاری‌ها و سازگاری‌های ساترا با پلتفرم‌های VOD بوده‌ایم.

5757

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1783564