پنج‌شنبه 8 آذر 1403

آلاینده‌های متحرک و ثابت در آلودگی هوا نقش دارند / شاهد شاهد ناوگان فرسوده در تهران هستیم

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آلاینده‌های متحرک و ثابت در آلودگی هوا نقش دارند / شاهد شاهد ناوگان فرسوده در تهران هستیم

شهردار تهران گفت: آلاینده‌های متحرک و ثابت در آلودگی هوا نقش دارند و البته سهم آلاینده‌های متحرک بیشتر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا زاکانی شهردار تهران در در حاشیه برگزاری اختتامیه چهاردهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه شهروندان تهرانی شهرداری را یکی از نهادهای متولی رفع آلودگی هوا می‌دانند و درباره اقدامات شهرداری تهران برای مقابله با آلودگی هوا و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: اینکه شهروندان در خصوص حل معضل آلودگی هوا از ما انتظار دارند اوج محبت آنهاست موضوع آلودگی هوا در هیأت دولت طرح شده است و رئیس جمهور نیز بحث مفصلی در رابطه با آلودگی هوا داشته است. وی ادامه داد: پس از صحبت‌های رئیس جمهور خواهشی مبنی بر تشکیل گروه کاری داشتم تا 23 دستگاه متولی و مرتبط در بحث آلودگی هوا بتوانند پاسخ معتبری را به معضل آلودگی هوا بدهند و بر همین اساس وزیر کشور به عنوان متولی و سایر دستگاه‌ها در جلسه حضور خواهند داشت تا و ورود مؤثری به موضوع آلودگی هوا داشته باشند. زاکانی با بیان اینکه آلودگی هوا به واسطه گازهای مضر و ذرات معلق ایجاد می‌شود گفت: هر کدام از این معضلات راه حل‌های خود را دارد با تقویت حمل و نقل عمومی و کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی باید به سمتی حرکت کنیم که این آسیب کاهش پیدا کند و رفاه حال شهروندان فراهم شود و بر همین اساس باید در حوزه گازهای مضر به نتیجه خوب برسیم و در بخش ذرات معلق کنترل مؤثری داشته باشیم. شهردار تهران ادامه داد: آلاینده‌های متحرک و ثابت در آلودگی هوا نقش دارند و البته سهم آلاینده‌های متحرک بیشتر است. وی گفت: روز گذشته جلسه‌ای با اعضای شورای اسلامی شهر تهران پیرامون حمل و نقل که روی آلاینده‌های هوا اثر مستقیم دارد برگزار کردیم باید تاکید کنم که متأسفانه در تهران شاهد ناوگان فرسوده اتوبوس، تاکسی و مترو هستیم و بر همین اساس باید در نوسازی و بازسازی طبق جدول زمانبندی دقیق حرکت کنیم تا خدمات رشد پیدا کند و شرایطی را ایجاد کنیم که هوای بهتری داشته باشیم. شهردار تهران در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار مهر مبنی بر دعوت نهادهای متولی حوزه آلودگی هوا توسط سازمان بازرسی گفت: تا کنون دعوتنامه‌ای به شهرداری تهران نرسیده است.

جایگزینی موتورسیکلت‌های بنزینی با موتوربرقی

زاکانی با اشاره به جایگزینی موتورسیکلت‌های بنزینی با موتوربرقی گفت: همراه با یکی از بانک‌ها کار مشترکی را آغاز کرده تا در شهر مشهد با 100 هزار موتورسیکلت برقی کار را آغاز کند برای تهران علاوه بر موتورسیکلت‌های برقی در تلاش هستیم در زمینه ون‌ها و تاکسی‌ها و توسعه آنها را نیز در قالب تفاهم‌نامه‌ای رقم بزنیم و حداقل 300 هزار موتورسیکلت کار را در تهران با اولویت به موتورسیکلت‌های برقی تبدیل کنیم و نسبت به رفع آلودگی هوا در این بخش نیز کمک و خدمتی داشته باشیم. وی ادامه داد: حدود شش ماه پیش 550 دستگاه موتورسیکلت کاربراتوری و انژکتوری را به موتورسیکلت برقی با مقدمه اولویت برای کارمندان پست پیش بردیم که در یکی از شنبه‌های امید و افتخار رونمایی از این موتورسیکلت‌ها انجام خواهد شد. وی ادامه داد: برای تبدیل موتورسیکلت‌ها بین 30 تا 100 میلیون تومان تسهیلات با توافق با یکی از بانک‌ها در قالب تفاهم‌نامه پرداخت خواهد شد.

هفت خط فعلی مترو تهران برای سرویس دهی نیازمند 2500 واگن است

شهردار تهران در خصوص موضوع واگن‌های استیجاری نیز گفت: این موضوع در حال دنبال شدن است. هفت خط فعلی مترو تهران برای سرویس دهی مناسب نیازمند 2500 واگن است که در حال حاضر 1500 واگن وجود دارد و بخش عمده آنها فرسوده و نیازمند بازسازی و نوسازی هستند. وی ادامه داد: در حال حاضر 2550 دستگاه اتوبوس و مینی‌بوس در ناوگان تهران وجود دارد که در گزارش روز گذشته به شورا نیز اعلام شد بخشی از آنها به واسطه فرسودگی دائم از سرویس دهی بیرون می‌روند و نیازمند تعمیر هستند. شهردار تهران گفت: در حقیقت بالغ بر یک دهه نوسازی در حمل و نقل عمومی تهران مورد توجه ویژه قرار نگرفته و سال گذشته 175 دستگاه اتوبوس نوسازی شد و امسال نیز 152 دستگاه از طریق وزارت کشور به ناوگان شهر تهران اضافه شد. زاکانی ادامه داد: 640 دستگاه اتوبوس نیز قدرالسهم تهران از سوی وزارت کشور است که قدرالسهم شهرداری به وزارت کشور پرداخت شده که بخشی از آن دریافت و امیدواریم الباقی نیز تأمین شود. وی افزود: ون‌ها نیز بخشی تحویل شده که در مسیر دریافت پلاک و سند هستند. قدرالسهم شهرداری تهران برای اتوبوس‌ها 20 درصد است و 80 درصد مابقی نیز توسط وزارت کشور و دولت پرداخت می‌شود اما بخشی از اتوبوس‌های خریداری شده همچون 175 دستگاه سال گذشته ملکی هستند که همه هزینه آن توسط شهرداری پرداخت می‌شود.