پنج‌شنبه 19 مهر 1403

آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد

آمار پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی در سال تحصیلی 1400-1401 نشان داد، 11 هزار و 729 پارسا (40/15 درصد) دارای قلمروِ فرامرزی، ملی، استانی، یا شهری بوده‌اند.

آمار پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی در سال تحصیلی 1400-1401 نشان داد، 11 هزار و 729 پارسا (40/15 درصد) دارای قلمروِ فرامرزی، ملی، استانی، یا شهری بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، در سامانه ملی ثبت پایان‌نامه، رساله، و پیشنهاده (SABT.IRANDOC.AC.IR)؛ یکی از پرسش‌هایی که هنگام ثبت این مدارک از دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی می‌شود، قلمرو جغرافیایی آنهاست. بر پایه داده‌هایی که در سال تحصیلی 1400-1401 در این سامانه وارد شده‌اند، از 76 هزار و 139 پایان‌نامه و رساله (پارسا) ثبت شده، 11 هزار و 729 پارسا (40/15 درصد) دارای قلمروِ فرامرزی، ملی، استانی، یا شهری بوده‌اند.

به عنوان نمونه، مدارکی مانند «فراتحلیل مطالعات اوقات فراغت با تأکید بر فعالیت بدنی و ورزش» قلمرو جغرافیایی ندارند و مدارکی مانند «بررسی رابطه مدیریت دانش و مدیریت تغییر در بانک‌های شهر کازرون» دارای قلمرو جغرافیایی هستند. در این میان، مدارکی مانند «بررسی نقش سیاسی شیعیان عراق در نظام سیاسی عراق نوین» دارای قلمرو «برون‌مرزی»؛ «بررسی وضعیت آب و هوایی در فلات ایران» دارای قلمرو «ملی»؛ «پتانسیل‌سنجی ژئوتوریسم و ژئوپارک در استان کرمانشاه» دارای قلمرو «استانی»؛ و «تحلیل جغرافیایی مسکن در شهر کاشان» دارای قلمرو «شهری» هستند. افزون بر این، اگر یک مدرک، چند استان را در بر داشته باشد، دارای قلمرو «ملی» به شمار می‌رود. اگر مدرکی، چند شهر را در بر داشته باشد، دارای قلمرو «استانی» است. اگر یک مدرک، منطقه‌ای کوچک‌تر از شهر (مانند یک یا چند روستا) را در بر داشته باشد، استان و شهر همسان با آن به کار می‌رود. اگر مدرکی، به یک پدیده طبیعی (مانند کوه، دریا، دریاچه، خلیج، آتشفشان، بیابان، تنگه، جزیره، جنگل، آبشار، چشمه، خور، دره، دماغه، و...) در یک شهر یا استان پرداخته باشد، قلمرو «استانیِ» آن به کار می‌رود. اگر یک مدرک، به یک پدیده طبیعی در چند استان پرداخته باشد، دارای قلمرو «ملی» است. جدول‌های پیوست، ریز اطلاعات این مدارک را نشان می‌دهند.

بشار، چشمه، خور، دره، دماغه، و...) در یک شهر یا استان پرداخته باشد، قلمرو «استانی» آن به کار می‌رود. اگر یک مدرک، به یک پدیده طبیعی در چند استان پرداخته باشد، دارای قلمرو «ملی» است. جدول‌های پیوست، ریز اطلاعات این مدارک را نشان می‌دهند.

در سال تحصیلی 1400-1401، 472 پارسا با قلمرو برون‌مرزی، 1.613 پارسا با قلمرو ملی، 3.746 پارسا با قلمرو استانی و 5.898 پارسا با قلمرو شهری در سامانه ملی ثبت پایان‌نامه، رساله، و پیشنهاده، وارد شده‌اند.

در سال تحصیلی 1400-1401، 9.644 پارسا با قلمرو استانی یا شهری در مناطق آمایش آموزش عالی ثبت شده که 1.448 پارسا در منطقه یک آمایش آموزش عالی بوده است.

همچنین در این بازه زمانی، 3.746 پارسا با قلمرو استانی ثبت شده که استان تهران با 451 پارسا پیشتاز است.

گفتنی است شمار پارساهای ثبت شده با قلمرو شهری برای 50 شهر نخست در سال تحصیلی 1400-1401، نشان می‌دهد که شهر تهران با 745 پارسا شهر نخست درقلمرو جغرافیایی پایان‌نامه‌ها است.

آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد 2
آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد 3
آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد 4
آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد 5
آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد 6
آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد 7
آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد 8
آمار پایان نامه و رساله های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی منتشر شد 9