پنج‌شنبه 12 تیر 1404

آمریکا شریک مستقیم جنایات اسرائیل و ناقض آشکار حقوق بین‌الملل است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
آمریکا شریک مستقیم جنایات اسرائیل و ناقض آشکار حقوق بین‌الملل است

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزیر روابط و همکاری‌های بین‌المللی جمهوری آفریقای جنوبی، در یک گفت‌وگوی تلفنی، آخرین تحولات منطقه پس از توقف تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان ضمن قدردانی از موضع آفریقای جنوبی در محکوم‌کردن تجاوز نظامی رژیم آپارتاید صهیونیستی به ایران، تصریح کرد: حملات غیرقانونی و تروریستی رژیم صهیونیستی علیه ایران نتیجه بی‌کیفرمانی این رژیم و بی‌عملی جامعه جهانی در قبال جنایات این رژیم در غزه و تجاوز‌های آن علیه لبنان و سوریه بوده است و همه حامیان و توجیه‌کنندگان این رژیم در جنایات آن شریک هستند.

عراقچی با یادآوری این واقعیت که تجاوز نظامی رژیم اسرائیل به ایران در میانه مذاکرات و با همراهی و حمایت آمریکا صورت گرفت و متعاقبا خود آمریکا نیز مرتکب یک تجاوز نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران شد، تاکید کرد: اقدام آمریکا خیانت به دیپلماسی و ضربه‌ای بی‌سابقه به حاکمیت قانون و حقوق بین‌الملل و رژیم منع اشاعه بود.

رونالد لامولا، وزیر روابط و همکاری‌های بین‌المللی آفریقای جنوبی نیز ضمن ابراز همدردی و تسلیت به کشورمان، تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران و حمله به تاسیسات هسته‌ای را به شدت محکوم کرد و تصریح کرد که آفریقای جنوبی از همه ظرفیت‌هایش برای حفظ نظام منع اشاعه و گفت‌و‌گو‌های جامع جهت حفظ صلح و امنیت بین‌المللی حمایت می‌کند.

وزرای امور خارجه ایران و آفریقای جنوبی همچنین جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم و بر ضرورت اقدام عاجل جامعه جهانی جهت توقف نقض‌های فاحش حقوق بشر و نسل‌کشی فلسطینیان تاکید کردند.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت