آموزش مربیان برای تربیت بومی جنسی کودکان؛ ضرورت جامعه است
کتاب «آخ جون که من، منم» در زمینه تربیت جنسی و عاطفی کودکان در خبرگزاری مهر رونمایی و بر لزوم تربیت جنسی کودکان و نوجوانان متناسب با فرهنگ اسلامی جامعه تاکید شد.
کتاب «آخ جون که من، منم» در زمینه تربیت جنسی و عاطفی کودکان در خبرگزاری مهر رونمایی و بر لزوم تربیت جنسی کودکان و نوجوانان متناسب با فرهنگ اسلامی جامعه تاکید شد.
خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه_ ساناز باقری راد: طی چندین سال اخیر موضوع تربیت جنسی و آموزش جنسی برای کودکان و نوجوانان بیش از پیش مطرح شده است. با مطرح شدن سند 2030 و تصمیمهایی در خصوص ارائه آموزشهای جنسی در مدارس نیز دغدغه مندان حوزه آموزش نسبت به لزوم ممانعت با این نوع آموزشها اظهار نگرانی کردند و برخی نیز اقدام به تولید محتوا و انجام اقدامات فرهنگی در این زمینه گرفتند.
به طوری که شاهد تولید محتواهای مختلف توسط مجموعههای فرهنگی بودهایم. در همین راستا نیز از کتاب «آخ جون که من، منم» نوشته سید کمیل حسینی، در زمینه تربیت جنسی و عاطفی کودکان در خبرگزاری مهر رونمایی شد.
این کتاب به منظور لزوم تربیت جنسی به کودکان و نوجوانان مطابق با فرهنگ ایرانی و اسلامی نوشته شده است و مخاطب اصلی آن نیز والدین و مربیان برای یادگیری قواعد مربوط به تربیت جنسی فرزندان هستند.
کمیل حسینی پژوهشگر تربیت جنسی و مسئول مجموعه فرهنگی آرمانا در مراسم رونمایی از این کتاب، با توضیح در خصوص اقدامات مجموعه خود گفت: مجموعه ما از سال 91 یک پروژه نظری به نام «جامعه جنسی» را آغاز کرد و این پروژه درباره بررسی علل افزایش نقش غریزه جنسی در تمام عرصههای اجتماعی، سیاسی و غیره بود. خرداد 96 بود که بحث سند 2030 و ارائه آموزشهای جنسی در مدارس نیز مطرح و بحثهای زیادی را به وجود آورد. به طوری که کتابی «لک لکی در کار نیست» که در حوزه آموزشهای جنسی ترجمه شده و دارای تصاویر نامناسبی بود به صورت رایگان در دسترس عموم بود. به همین منظور به این فکر افتادیم، ما نیز در این زمینه اقدام به تولید محتوای بومی کنیم.
وی تاکید کرد: تمامی موافقان و مخالفان آموزش جنسی معتقدند ارائه این آموزشها لازم است چراکه با توجه به فضاهای جدید، رسانههای در دسترس، احتمال بروز آموزشهای جنسی زودهنگام و ارتباطاتهای پرمخاطره، تربیت جنسی برای کودکان و نوجوانان ضروری است اما نحوه ارائه آن بر اساس فرهنگ و مذهب کشور بسیار اهمیت دارد.
آموزش 5 هزار مربی در زمینه آموزشهای جنسی
این پژوهشگر تربیت جنسی افزود: به همین منظور هدف گذاری خود را با برگزاری دورههای آموزشی و پژوهشی آغاز کردیم و مرداد سال 97 اولین کارگاه آموزشی ما آغاز به کار کرد. تا الان نیز بیش از 70 کارگاه برگزار کردهایم و 5 هزار نفر نیز آموزش دیدهاند. به غیر از والدین و مربیانی که به کلاس آمدهاند نیز هزار نفر را در استانها به عنوان مربی ترویج گر روش آرمانا (تربیت جنسی) تربیت کردهایم. در همین راستا در استانهای خراسان شمالی، آذربایجان غربی، فارس، هرمزگان، البرز، اردبیل و بوشهر مربیان ما متعهد به ارائه آموزشهای جنسی با روش و محتواهای تولیدشده هستند. این مربیان در سطح کشور تبدیل به یک شبکه بزرگ خواهند شد، اغلب این افراد بستر آموزشی داشتهاند و یا مربی، معلم، فعال حوزه آموزشی، مربیان طرح صالحین و دغدغه مندان تربیت جنسی بودهاند.
حسینی اظهار داشت: برنامه ما برگزاری کارگاههای آموزشی در 30 استان کشور بود که متأسفانه به دلیل شیوع کرونا متوقف شده است. کارگاهها نیز تاکنون نظرسنجی شدهاند و مورد استقلال بسیار بالایی قرار گرفتهاند خوشبختانه ارگانهای دولتی نظیر بسیج جامعه زنان، سازمان اوقاف، حوزه علمیه، بهزیستی و... تاکنون با ما همکاری بسیار زیادی داشتهاند. قرار بود تعداد مربیان ما به دو الی سه هزار نفر برسد که به دلیل شیوع کرونا این امر محقق نشد. از سوی دیگر به دلیل حساسیت آموزشها امکان برگزاری دورههای آنلاین نیز وجود ندارد.
پاسخ به سوالات فرزندان با کتاب «آخ جون که من، منم»
وی با اشاره بر انتشار کتابی با عنوان تربیت جنسی مخصوص کودکان عنوان کرد: در این کتاب مباحث مختلفی ویژه والدین و مربیان برای ارائه آموزشهای لازم در این زمینه منتشر شده است و در آن به مسائلی برای پاسخ دادن به سوالات کودکان و آموزشهای لازم به والدین مطرح شده است. برنامه ما این است که تا دو سال آینده 10 هزار مربی داشته باشیم و اگر این تعداد مربی تربیت شوند حدود 10 میلیون خانواده را تحت تأثیر آموزشهای خود قرار خواهند داد. اکثر مربیان ما نیز فضای آموزشی و زمینه لازم را داشتهاند و ما نیز با برگزاری کارگاهها مجوز ارائه این آموزشها را به آنها دادهایم.
این پژوهشگر تربیت جنسی اظهار داشت: نگاه ما این است که در مسئله هویتهای جنسی بسیار شبهه و سوال در جامعه وجود دارد و متأسفانه اکثر رسانهها به این شبهات پاسخ غلط میدهند اما اگر خانوادهها در پاسخ به سوالات فرزندان خود پاسخ درستی به آنها بدهند در آینده شاهد چالشهای بیشتری نخواهیم بود.
حسینی با اشاره به فعالیت در فضای مجازی عنوان کرد: به غیر از کارگاهها در شبکههای مجازی نیز ورود کردهایم و در پیام رسان ها و برنامههای مختلف به تولید محتوا میپردازیم به طوری که در حال حاضر حدودا 25 هزار عضو نیز در فضای مجازی داریم. در حوزه کتاب نیز کتاب ما به صورت مصور است و در 50 صفحه با 46 تصویرسازی چاپ شده است. در هر تصویر نیز به چند تکنیک و قاعده در تربیت جنسی پرداخته شده است. به علاوه یک بارکد نیز در صفحات کتاب وجود دارد که والدین میتوانند با هر نوع اپلیکیشن بارکد خوان به برنامه آپارات رفته و سرفصل موضوعی مرتبط را به صورت ویدئو مشاهده کنند. این کتاب یک کتاب چند رسانهای، نوشتاری، تصویری و ویدئویی است.
کتابی ویژه والدین و مربیان
وی ادامه داد: کتاب «آخ جون که من، منم» مخصوص والدین و مربیان است و بروی آن قید شده که برای کودکان و نوجوانان قابل استفاده نیست. در واقع والدین و مربیان باید آن را مطالعه کرده تا نحوه ارائه تربیتهای جنسی لازم به گروه هدف را یاد بگیرند. مخاطبان کتاب نیز از کودکان تا نوجوانان حتی پس از سن بلوغ هستند.
حسینی افزود: ما مخالف هر گونه آموزش جنسی پیش از سن بلوغ هستیم و معتقدیم این امر موجب استرس کودکان و نوجوانان میشود در واقع آموزشهای جنسی پیش از سن آگاهی جنسی غلط است. موضوع تربیت جنسی نیز مربوط به والدین و مربیان است و نحوه انتقال این آموزشها از والدین به فرزندان اهمیت دارد که ما نیز در این کتاب و کارگاههای خود به این موضوع پرداختهایم. البته برخی از موارد آموزشی جنسی نیستند اما در نهایت بر روی سلامت جنسی تأثیر دارند این موارد باعث استرس یا لطمه به کودکان نمیشود اما برای حضور آنها در جامعه ضرورت دارد.
وی عنوان کرد: کتاب و طرح ما نیز در شهریور ماه به صورت ملی رونمایی میشود و در قالب یک طرح تربیت اسلامی آن را ترویج خواهیم داد. در این زمینه نیز با 40 نهاد مختلف از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای اجتماعی زنان، بسیج زنان، بسیج دانش آموزی، صدا و سیما و بهزیستی همکاری داشتهایم و داریم.