آیا آتش شام دامن امارات، عربستان و مصر را خواهد گرفت؟
پکن ممکن است روابط خود با تهران و مسکو را بار دیگر مورد بررسی دوباره قرار دهد. مسئله نگران کننده برای چین این است که درگیریهای شام ممکن است به دیگر کشورهای منطقه سرایت کرده و سرمایهگذاری پکن در این سرزمینها را به خطر بیاندازد. در این میان وضعیت بازیگرانی چون مصر، عربستان سعودی یا امارات برای چین با اهمیت است؛ بالاخص آن که پکن میلیاردها دلار در این کشور سرمایه گذاری کرده است.
نشریه دیپلمات با انتشار یادداشتی مدعی شد، 8 دسامبر، ائتلافی از شورشیان به رهبری گروهی موسوم به حیات تحریرالشام (HTS) دمشق را فتح کرد، بشار اسد ناچار شد سوریه را به مقصد سوریه ترک کند. در همان روز، چین 14 کشتی جنگی، هفت هواپیمای نظامی و چهار بالون را در نزدیکی تایوان - 7830 کیلومتری شرق سوریه - مستقر کرد.
کنار هم قرار دادن این متغیرها ممکن است خنده دار و بیربط باشد، اما دقیقاً نشان میدهد که اولویتهای استراتژیک پکن در کجا قرار دارند. این بدان معنا نیست که سوریه برای چین بیاهمیت است. با این حال، سیاستهای اجرایی روایتهایی را تقویت کرده که اغلب اهمیت استراتژیک شام برای پکن را برجستهتر از آنچه هستند جلوه میدهد. برخلاف روسیه و ایران که از زمان آغاز جنگ داخلی در سال 2011 کمکهای نظامی، مالی و سیاسی قابل توجهی در اختیار دولت سوریه قرار دارند اما حمایت چین از این کشور بسیار اندک بوده است.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «شام از دهان پکن افتاد / اژدهای زرد دلالی صلح را واگذار کرد؛ آیا آتش شام دامن امارات، عربستان و مصر را خواهد گرفت؟» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.