دوشنبه 3 دی 1403

آینده توافق ایران و چین

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
آینده توافق ایران و چین

دنیای‌اقتصاد: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود به حوادث اخیر سوریه واکنش نشان داد و با بیان اینکه تعیین سرنوشت سوریه، با مردم این کشور است، درخصوص بدهی این کشور به ایران گفت هزینه‌ها در سوریه با توجه به منافع ملی صورت گرفته است‌. او همچنین در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در مورد سفر اخیر معاون نخست‌وزیر چین به ایران و اینکه آیا در این سفر دو طرف به راهکار...

چرا ایران در سوریه هزینه کرد؟

نشست خبری روز گذشته سخنگوی دولت با سخنان او در مورد وقایع اخیر در سوریه و سقوط دولت بشار اسد آغاز شد‌. او ضمن تاکید بر احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه تصریح کرد: ارتش سوریه برای جلوگیری از نظامیان، ناتوان بود و شاهد تغییر رژیم در سوریه بودیم. روابط ما با سوریه احترام به وحدت و تمامیت سرزمینی این کشور است و برای مردم سوریه آرزوی بهترین‌ها را می‌کنیم. مهاجرانی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد بدهی دولت قبلی سوریه به ایران و هزینه‌های ایران در سوریه در سال‌های گذشته، گفت: موضوع بدهی‌های سوریه به ایران فراتر از اختیار دولت‌هاست و در مجموعه‌های حاکمیتی تصویب می‌شود. وی تاکید کرد: هزینه‌کردها با توجه به منافع ملی بوده است.

وی با بیان اینکه تحولات سوریه را رصد می‌کنیم، گفت: دفاع از اماکن مقدسه و دیپلماتیک و حفظ کرامت انسانی از جمله محورها و ملاحظاتی است که همواره موردنظر ما است. سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا ایران تا کنون با گروه‌های مسلح مستقر در سوریه ارتباطی برقرار کرده است، تصریح کرد: تمام پیگیری‌های لازم برای حفظ منافع ملی کشور در سوریه انجام خواهد شد، اما لازم است ثبات حداقلی در آن کشور وجود داشته باشد. مهاجرانی همچنین گفت: در سوریه میزان فاصله آنها با رژیم صهیونیستی برای ما مهم است.

برنامه 25ساله در کلیات باقی مانده است

سخنگوی دولت در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در مورد سفر هفته گذشته معاون نخست‌وزیر چین به ایران و اینکه آیا در این سفر دو طرف به راهکار تازه‌ای برای پیشبرد قرارداد 25ساله ایران و چین رسیده‌اند، گفت: برنامه 25 ساله ایران و چین در حد کلیات است، هنوز اصلا به لایحه‌های جزئی و اجرایی نرسیده و ما روی کلیات در حال گفت‌وگو هستیم. سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگر «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه آیا تهران و پکن برنامه‌ای برای مشارکت استراتژیک خود در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ خواهند داشت نیز گفت: در راستای چارچوب منافع ملی و در چارچوب حفظ آن چیزی که با عنوان منافع مردم هست با همه کشورها گفت‌وگو می‌کنیم و طبیعتا در همین قالب گفت‌وگوها را دنبال خواهیم کرد. وی افزود: روابط ایران و چین می‌تواند منافعی را برای هر دو کشور ایجاد کند و در همین چارچوب موضوعات را دنبال خواهیم کرد.

بررسی کالابرگ تا دهک دهم

مهاجرانی درباره برنامه دولت برای ادامه طرح کالابرگ الکترونیک گفت: برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر دو راه وجود دارد. نخست، یارانه نقدی که پیش از این تجربه آن وجود دارد و دیگری اختصاص کالابرگ. در حال حاضر این تاکید وجود دارد که از پرداخت یارانه نقدی به سمت ارائه کالابرگ برویم، چرا که بهتر می‌توان به خانواده‌های نیازمند کمک کرد. وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای کاهش فقر مطلق و بهبود توزیع درآمد برای اقشار کم‌درآمد تا دهک هفتم، در حال بررسی موضوع کالابرگ الکترونیک است و در واقع بسته‌های معیشتی و حمایتی هم در دستور کار دارد که چنانچه قطعی شود، ان‌شاءالله به اطلاع عموم مردم خواهد رسید. سخنگوی دولت همچنین تاکید کرد که افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت نیست.

پاسخ به دولت در سایه

سخنگوی دولت درباره واکنش دولت نسبت به فرد هتاک به رئیس‌جمهور با بیان اینکه برای برخورد با مسائلی از این دست دو رویکرد قضایی و حقوقی اخلاقی و اقناع وجود دارد، گفت: رویکرد دولت اجتناب از پیگیری حقوقی و قضایی است. حفظ حرمت رئیس‌جمهور اسلامی ایران یقینا لازم است، اما در عین حال دولت کارهای خیلی مهم‌تری برای رفع گرفتاری‌های مردم دارد. مهاجرانی همچنین به دولت در سایه پیشنهاد کرد کاملا به روشنایی بیایند و از سایه خارج شوند. وی گفت: ما که آمادگی شنیدن داریم. نقد مبتنی بر کارِ کارشناسی است. نقد مبتنی بر و اقعیات، داده‌ها و آگاهی است. ما بسیار هم از این موضوع استقبال می‌کنیم.