یک‌شنبه 30 دی 1403

آیین معرفی کتاب «علامه و انقلاب» برگزار شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
آیین معرفی کتاب «علامه و انقلاب» برگزار شد

آیین معرفی کتاب «علامه و انقلاب» نوشته رضا اکبری آهنگر و وحید خضاب عصر دیروز پنجشنبه 21 اردیبهشت توسط انتشارات شهید کاظمی برگزار شد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشارت شهید کاظمی در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برنامه معرفی کتاب «علامه و انقلاب» نوشته رضا اکبری آهنگر و وحید خضاب را برگزار کرد. در این برنامه که وحید خضاب حضور داشت، به تشریح این کتاب پرداخت. کتابی که سوژه‌ای متفاوت و حرف‌های تازه‌ای برای گفتن دارد.

این نویسنده گفت: دفتر اول از کتاب «بررسی صریح ماجرای علامه و انقلاب: تقابل یا حمایت؟» به پژوهش تاریخی - تبیینی در خصوص نسبت علامه و انقلاب اختصاص دارد. محور این کتاب، پاسخ به شبهاتی است که از سوی چند تن از محققان معاصر در خصوص این موضوع مطرح شده است.

وی افزود: بعضی از این محققان مانند دکتر دینانی در صدد القای شبهه نبوده‌اند و برداشت ناصواب از برخی خاطرات آنان موجب پیدایش شبهه شده است. برخی‌ها مانند مرحوم حکیمی تنها به نقل شایعه‌ای بسنده کرده‌اند و همین شایعه بسترساز ایجاد شبهه در خوانندگان شده است. برخی‌ها مانند دکتر سید حسین نصر و آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد خاطراتی (مستقیم یا غیرمستقیم) از علامه نقل کرده‌اند و این خاطرات، شبهاتی را در ذهن خواننده رقم زده است. و در کنار همه آنان، محسن کدیور با دسته‌بندی این خاطرات و شایعات، و دسته‌بندی برخی موارد مبهمِ موجود در دیگر کتب تاریخی، صورت‌بندی جامعی از موضوع عرضه کرده است.

انتشارات شهید کاظمی با بیش از 100 کتاب جدید به نمایشگاه می‌آید

وحید خضاب اظهار داشت: کدیور طی چندین مطلب مکتوب و شفاهی صورت‌بندی جامعی از تمامی شبهات موجود درباره نسبت علامه و انقلاب ارائه کرده و روایت خود را در اختیار خواننده قرار داده است. طبق این روایت، امام خمینی و علامه طباطبایی از دوران میان‌سالی با یکدیگر اختلاف، رقابت (و به روایت او: از جانب امام، حسادت) داشته اند و در سال‌های بعد این اختلافات به حوزه سیاسی نیز منتقل شده و در نتیجه، نه امام و انقلابیون با علامه بر سر مهر بوده‌اند و نه علامه نسبت به شخص امام و مبارزات سیاسی روحانیت دیدگاه خوبی داشته است.

نویسنده کتاب «علامه و انقلاب» گفت: طبق آنچه کدیور ارائه می‌کند، این بی‌مهری متقابل در سال‌های پیش از انقلاب نمودهای مختلفی یافته و در سال‌های پس از پیروزی انقلاب نیز ضمن تشدید، به صورت‌های مختلفی خود را نشان داده که بارزترین و موجزترین شکل آن، جمله منسوب به علامه طباطبائی است که «این انقلاب یک شهید داشت و آن هم اسلام بود.»

اما این کتاب تحقیقی، به شبهات مطرح شده پاسخ می‌دهد و رابطه علامه طباطبایی با انقلاب اسلامی را به درستی و بر مبنای اسناد روایت می‌کند.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» 20 تا 30 اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی‌(ره) و همزمان به‌صورت مجازی در سامانه ketab.ir برگزار می‌شود.