ابتلای 14 نفر به تب کریمه کنگو در فارس؛ یک نفر بر اثر بیماری جان باخت
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: از ابتدای امسال تا کنون 14 نفر از هماستانیها به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که متاسفانه از این تعداد، یک نفر فوت کرده است.
به گزارش مشرق، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، امروز در نشستی خبری اظهار داشت: با توجه به گزارش 4 مورد بیمار مبتلا به وبا از استان های شرقی کشور، مراقبت های این بیماری در استان فعال تر از گذشته انجام می شود و تاکنون بیش از 2 هزار و پانصد نمونه، از افراد دارای علائم گرفته شده که خوشبختانه هیچ مورد مثبتی در استان گزارش نشده است.
این مقام مسوول در دانشگاه ادامه داد: بیماری وبا در 75 درصد مبتلایان بدون علامت است و 20 درصد افراد هم دچار اسهال معمولی میشوند، اما 5 درصد افراد مبتلا، دچار علائم اسهال آب برنجی می شوند که بسیار خطرناک است.
رضاییان زاده با تاکید بر اهمیت پیشگیری در بیماری وبا، رعایت بهداشت فردی را در کنترل این بیماری بسیار موثر دانست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ارائه خدمات فعال به حجاج و مسافران در پایگاه مراقبت های مرزی فرودگاه بین المللی شهید آیت الله دستغیب شیراز به عنوان یکی از نقاط استراتژیک کنترل سلامت مسافران، خبر داد.
رضاییان زاده با تاکید بر اهمیت مراقبت و کنترل بیماری های عفونی افزود: در پایگاه مراقبت مرزی تمامی افراد از نظر علائم بیماری ها آنفلوآنزا، وبا، کووید و مالاریا بررسی و در صورت وجود علائم به پزشک مستقر در پایگاه ارجاع و نمونه گیری های لازم برای فرد مشکوک انجام می شود.
معاون بهداشت دانشگاه در ادامه به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو پرداخت و بیان کرد: با توجه به این موضوع که ناقل این بیماری کنه است، بیشترین موارد بروز آن در دامداران، کشاورزان، قصاب ها و کارکنان کشتارگاه ها رخ می دهد.
او ضمن بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، 75 درصد بیماری های نوپدید و 61 درصد بیماری های عفونی از حیوانات به انسان منتقل می شوند، گفت: سالیانه بین 10 تا 30 نفر به بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز مبتلا می شوند که خوشبختانه با تشخیص به موقع بیماری، میتوان فرد مبتلا را به طور کامل درمان کرد.
این مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: از ابتدای امسال تا کنون 14 نفر از هم استانی ها به این بیماری مبتلا شده اند، که متاسفانه از این تعداد، یک نفر فوت کرده است.
او بیان کرد: سمپاشی جایگاه و بدن دام در دوره های 14 روزه، کنترل قاچاق دام، بهسازی محیط نگهداری دام، تهیه گوشت از مراکز مجاز، خودداری از انجام ذبح خارج از کشتارگاه، نگهداری احشای خوراکی دام به مدت 72 ساعت و نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت در دمای یخچال را از مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک است.
شناسایی بیش از 24 هزار زوج نابارور در استان فارس
رضاییان زاده با اشاره به مصوبات قرارگاه جوانی جمعیت گفت: پس از تصویب و ابلاغ قانون جوانی جمعیت، 27 قرارگاه دانشگاهی جوانی جمعیت با تصویب 262 مصوبه در سال 1401 برگزار شد و با پیگیری های انجام شده، بیش از 90 درصد این مصوبات اجرایی شدند.
او افزود: علاوه بر قرارگاه دانشگاهی جوانی جمعیت، 230 کمیته تخصصی جوانی جمعیت با هزار و 220 مصوبه نیز در سال گذشته برگزار شد که از این تعداد هزار و 208 مصوبه اجرایی شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: شناسایی 24 هزار و 592 زوج نابارور و پیگیری 22 هزار و 264 زوج برای دریافت خدمات از بیمه سلامت و تعیین فرآیند چگونگی ارایه خدمات به زوجین نابارور با همکاری اساتید زنان در سطوح یک، دو و سه از دیگر اقدامات معاونت بهداشت در موضوع جوانی جمعیت در سال 1401 بوده است.
این مسئول در دانشگاه ضمن تاکید بر اهمیت ارائه خدمات تخصصی در دسترس و ارزان به گروه های هدف برنامه ملی جوانی جمعیت، راه اندازی کلینیک تخصصی جوانی جمعیت و باروری در درمانگاه امام رضا (ع) با همکاری اساتید و اعضای هیات علمی دانشکده پرستاری مامایی حضرت فاطمه (س) را گامی موثر در دستیابی به این هدف برشمرد.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همکاری با بسیج جامعه پزشکی در اجرای طرح نفس (نجات فرزندان سقط) برای پیشگیری از سقط های غیرضرور، اجرای طرح های پژوهشی با موضوعات مرتبط با جوانی جمعیت و فرزندآوری، طراحی داشبورد مدیریتی ثبت شاخص های مرتبط با فرزندآوری و طراحی و اجرای صفحه اطلاع رسانی قوانین حمایت از خانواده و فرزندآوری با همکاری مدیریت روابط عمومی دانشگاه، دیگر دستاوردهای این حوزه در سال 1401 بوده است.