ابتکار: خلاقیت و نوآوری ویژگی مهم آثار دانشجویی است
تهران - ایرنا - معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده اظهار داشت: خلاقیت و نوآوری ویژگی مهم آثار دانشجویی است و فعالیتهای فرهنگی موجب اجتماعی شدن دانشگاهها میشود.
به گزارش شامگاه یکشنبه وزارت علوم، دومین نمایشگاه توانمندیهای دانشجوبان دختر در زمینه مد، لباس و صنایع دستی در مراسمی با سخنرانی معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به صورت مجازی گشایش یافت.
معصومه ابتکار در این مراسم اظهار داشت: خلاقیت و نوآوری ویژگی مهم آثار دانشجویی است.
وی هدف از برگزاری این برنامه را اعلام کرد و گفت: در کنار سایر برنامههای صورت گرفته از جمله رویداد کمند (کار، مهارت و نوآوری دانشجویان دختر) زمینه سازی به منظور بروز خلاقیتهای دانشجویان و تلاش در مسیر جلب توجه دانشجویان به اشتغال، کار و تولید است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده این اقدام را در راستای ایجاد زمینه کسب تجربه دانست که طی آن دانشجویان فضای دانشگاه را میدان عمل خود میدانند و از این طریق آماده ورود به اجتماع میشوند.
ابتکار، تجارب این چنینی را از جمله تجارب موفق در دنیا ارزیابی کرد و افزود: این قبیل اقدامات، امروزه در بسیاری از مراکز علمی و آموزشی دنیا مورد پذیرش قرار گرفته و در حال اجراست.
وی این برنامهها را موجب اجتماعی شدن دانشگاهها دانست که خوشبختانه در سالهای اخیر مورد وفاق مجموعه ارکان دانشگاهی اعم از استادان، دانشجویان و مدیریتهای آنها قرار گرفته است.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: توجه دانشگاهها به موضوع اشتغال دانش آموختگان و تلاش آنان در مسیر مهارت آموزی منجر به تقویت امید و پویایی دانشجویان شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که این برنامهها بتواند سبب ایجاد امید به آینده، امید به فردای بهتر و تقویت نشاط و پویایی در فضای دانشگاهی شود.
افزایش جمعیت دانشجویان دختر
محمدهادی عسکری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این مراسم با اشاره به افزایش جمعیت دانشجویان دختر شاغل به تحصیل در دانشگاهها، اظهار داشت: متناسب با میزان افزایش جمعیت دانشجویان دختر شاغل به تحصیل، زمینه کنش گری آنان را درحوزه های مختلف فراهم کنیم.
وی افزود: با همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده نمایشگاه توانمندیهای دختر در زمینه مد، لباس و صنایع دستی به عرصه اجرا درآمد.
عسکری ادامه داد: این نمایشگاهها میتوانند پیوند بین طراحان و مخاطبان را به وجود آورد که منجر به پویایی این فضا در پیوند با زمینههای فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران شود.
وی با تأکید بر تقدم زمینههای فرهنگی در حوزه مد و لباس، اظهار داشت: تقویت و اشاعه مد و پوشش بر اساس الگوهای مورد پذیرش جامعه از اولویتهای برپایی این نمایشگاه به شمار میرود.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: تلاشی که برای پیوند سلیقه طراحان و مصرف کنندگان به عمل میآید امکان تأثیرپذیری از مد و الگوی پوشش جوامع دیگر را کاهش میدهد و این تلاش با پشتوانه کارآفرینان، سرمایه گذاران و خلاقیت و نوآوری داننشجویان میتواند منجر به خلق برندهای ملی و حضور مؤثر در عرصه بین المللی شود.
عسکری صنعت مد، پوشاک و صنایع دستی را یکی از عرصههای مهم برای کارآفرینی و اشتغال با منفعت بالا دانست و خاطرنشان کرد: دختران دانشجو میتوانند از این طریق امکان کارآفرینی در محیطهای انتخابی و با رعایت دغدغههای خانوادهها داشته باشند.
وی افزود: مد و لباس در ایران از زمینههای مساعد و متنوعی برای کارآفرینی، طرحهای استارت آپی و کسب و کارهای خانگی برخوردار است و با توجه به شرایط کنونی فرصتی برای ورود و یا رشد در بازارهای اینترنتی و کسب و کارهای مجازی به شمار میرود.
دانشجویان دانشگاههای 7 استان کشور متشکل از گیلان، سمنان، قم، قزوین، زنجان، آذربایجان شرقی و خراسان شمالی در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
در این نمایشگاه 73 اثر در زمینه مد و لباس و 120 اثر در زمینه صنایع دستی ارسال شد که از این تعداد پس از پایش اولیه 38 اثر در زمینه مد و لباس 83 اثر در زمینه صنایع دستی در نمایشگاه عرضه و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
*س_برچسبها_س*