ابر پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران فردا افتتاح میشود
بندرعباس - ایرنا - استاندار هرمزگان گفت: مرحله نخست ابر پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، پنجشنبه 15 آبانماه با دستور رییس جمهوری به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح میشود.
فریدون همتی روز چهارشنبه با اعلام این خبر به رسانهها افزود: مرحله نخست این طرح با ظرفیت 200هزار مترمکعب به منظور انتقال آب از خلیج فارس به منطقه سیرجان واقع در استان کرمان انجام میشود. وی مجموع هزینه شیرین سازی و خط انتقال آب تا سیرجان را 16هزار و 300 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در قطعه نخست این طرح، آب از تاسیسات نمک زدایی بندرعباس تحویل گرفته شده و از طریق خط انتقال با لولههای فولادی به قطر هزار و 600 میلی متر به سمت معدن گل گهر سیرجان پمپاژ میشود. استاندار هرمزگان عنوان کرد: این خط شامل هفت واحد ایستگاه پمپاژ، با توان مصرفی 147مگاوات و ارتفاع کل پمپاژ حدود 2هزار و 400متر ستون آب است. همتی با بیان اینکه طول خط انتقال در مرحله نخست این طرح 303 کیلومتر با دبی 4.4متر مکعب بر ثانیه است، اظهارداشت: 2مخزن تعادلی، 6 مخزن در ایستگاه ها، یک مخزن ذخیره، 10مخزن اتمسفریک، 10پست برق، 150کیلومتر خط انتقال برق و 13ایستگاه حفاظت کاتدیک در این مرحله راه اندازی شده است. استاندار هرمزگان، ظرفیت سازی داخلی از طریق عقدقرارداد با 194 سازنده داخلی به منظور استفاده از توان فنی و مهندسی شرکتهای سازنده داخلی برای بومی سازی و تولید برخی از تجهیزات پیشرفته در داخل کشور از قبیل پمپ ها و الکتروموتورها، شیرهای بزرگ صنعتی، (VFD) و غیره را از جمله ویژگیهای مهم و اثرگذار این طرح بر شمرد. وی ادامه دارد: با اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس، برای بیش از 16هزار نفر در رده های مختلف مهندسی و اجرایی بهصورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاده است. همتی همچنین گفت: سهم آبی هرمزگان از مرحله نخست این طرح 50هزار مترمکعب است که برای جبران کمبود آب شرب شهر خمیر و روستاهای اطرف آن فردا وارد مدار خواهد شد.
ابرپروژه ملی آب شیرین کن یک میلیون متر مکعبی بندرعباس، با استفاده از ظرفیت داخلی و باور به توانمندی مهندسان و جوانان کشورمان اجرایی شده است.
پروژه آبشیرین کن یک میلیون مترمکعبی بندرعباس یکی از ابرپروژه های کشور در بخش شیرین سازی آب بوده که تاکنون حدود هشتهزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی و 500 میلون یورو سرمایه گذاری ارزی در آن انجام شده است.
مجوز شیرینسازی 8.2 میلیارد مترمکعب آب دریا صادر شد
وزیر نیرو گفت: تاکنون در بخش شیرینسازی و نمک زدایی آب دریا مجوز شیرینسازی 8.2 میلیارد مترمکعبی صادر شده است.
«رضا اردکانیان» امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود از این مقدار آنچه که تاکنون در استانها، شروع به استفاده کردهاند 760 میلیون متر مکعب است.
وی نسبت آب شور به شیرین را سه به یک عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: در طرحی که فردا (پنجشنبه) با دستور رییس جمهوری به بهره برداری می رسد 450 میلیون متر مکعب آب شور نمک زدایی شده و در نهایت 150 میلیون مترمکعب آب شیرین برای مصرف در استانهای هرمزگان، کرمان و یزد آماده خواهد شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه این مقدار آب شیرین در فازهای مختلف به مناطق مصرف خواهد رسید، اضافه کرد: در فاز نخست با اجرای 303 کیلومتر تونل، احداث ایستگاههای پمپاژ متعدد و تاسیسات برقی مورد نیاز حدود 70 میلیون متر مکعب آب به استان کرمان و منطقه سیرجان میرسد که بخشی از این 70 میلیون در خود استان هرمزگان به مصارف شرب و صنعت خواهد رسید.
اردکانیان افزود: با توجه به گستردگی ارتباط کشورمان با دریا در شمال و جنوب، این طرح ها را به عنوان یک منبع پایدار برای مصارف بخشهای مختلف به حساب میآوریم.
وی با بیان اینکه از آب دریا در دو شیوه یعنی بدون نمک زدایی به صورت شور و همچنین با نمک زدایی (تبدیل آب دریا به آب شیرین) استفاده می شود، خاطرنشان ساخت: نیازهای آبی 17 استان کشور در فلات مرکزی و مناطق ساحلی مطالعه شده و این مطالعهها به انتها رسیده و نیازها نیز مشخص شده است.
وزیر نیرو ادامه داد: در بخش استفاده از آب دریا، به صورت بدون نمک زدایی یعنی آب شور، مجوز 26 میلیارد مترمکعب در سال صادر شده که تاکنون از این مجوز، 13 میلیارد مترمکعب در حال استفاده است.
وی اضافه کرد: سه میلیارد مترمکعب از آب شور دریا برای آبزی پروری است و 10 میلیارد مترمکعب نیز برای خنک کردن تاسیسات صنعتی، برجهای نیروگاه ها و نظایر آن استفاده می شود.
وزیر نیرو ادامه داد: طرحی که فردا افتتاح می شود، شیرین سازی آب دریا برای مصرف شرب و صنعت در استان هرمزگان و برای مصرف در بخش صنعت استان کرمان است.
اردکانیان گفت: طرحی که فردا افتتاح می شود آغاز سلسه ای از طرحهای اینچنینی در کشور است تا بتوان با رعایت مجموعه ملاحظههای فنی، اقتصادی و زیست محیطی، مصارف صنعتی را با توجیه اقتصادی لازم از آب دریا تامین کرد و منابع آب موجود را بیشتر به بخش شرب و بهداشت اختصاص داد.
*س_برچسبها_س*