سه‌شنبه 6 آذر 1403

اتفاق ویژه در بازار خودرو؛ استارت فروش قسطی این محصولات زده شد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
اتفاق ویژه در بازار خودرو؛ استارت فروش قسطی این محصولات زده شد

اقتصادنیوز: گمرک از جدیدترین آمار واردات خودروی سواری در نیمه اول 1403 رونمایی کرد.

به گزارش اقتصادنیوز، بیش از 22 هزار و 250 دستگاه انواع خودروی سواری تا پایان شهریور سال جاری به صورت قطعی از گمرک ها سراسر کشور ترخیص شد.

مقایسه آمار 6 ماهه واردات خودروی سواری در سال 1403 با تیراژ واردات خودرو در سال گذشته نشان می دهد که ورود محصولات برندهای جهانی خودروساز رشدی حول و حوش 100 درصدی داشته است. این رشد 100 درصدی به زبان تیراژ از ورود نزدیک 11 هزار و 150 دستگاه خودروی سواری به کشور خبر می دهد.

شرکت های وارد کننده در سال گذشته واردات بیش از 11 هزار و 100 دستگاه خودروی سواری را نهایی کردند.

رشد تیراژ واردات خودرو خبر خوبی برای بازار خودرو در نیمه اول سال 1403 است. سیاست گذار خودرویی به دنبال این بود تا با اهرم واردات خودرو بتواند بازار خودرو را مدیریت کند. اما به دلایل گوناگون واردات خودرو در سال گذشته آن طور که باید و شاید روی غلطک نیفتاد.

ورود بازیگران جدید به بحث واردات خودرو، مباحث مرتبط با استانداردهای ورود خودرو به کشور و از همه مهمتر چالش تامین ارز برای ورود محصولات برندهای جهانی خودروساز را می توان به انواع دلایل اصلی برای کُند بودن حضور محصولات برندهای جهانی خودروساز در سال گذشته مورد توجه قرار داد.

به نظر می رسد در نیمه اول سال جاری علاوه بر اینکه سیاست گذار پولی و بانکی مسیر تامین ارز برای واردات خودرو را هموار کرد، شرکت های واردکننده با چم و خم ورود محصولات برندهای بین المللی خودروساز بیشتر آشنا شده و تا حد زیادی نیز مباحث مربوط به استانداردهای خودرویی مرتفع شده است.

سال گذشته در مجموع حدود 218 میلیون دلار برای ورود محصولات برندهای جهانی خودروساز هزینه شده است اما این مبلغ در سال جاری با توجه به رشد تیراژ واردات تا حوالی 438 میلیون و 700 هزار دلار بالا آمده است.

به طور میانگین هر دستگاه خودروی وارداتی در سال جاری حدود 19 هزار و 700 دلار هزینه شده است.

رشد تیراژ واردات محصولات برندهای بین المللی در سال جاری باعث شده تا برخی از شرکت های واردکننده به سمت فروش محصولات خود به صورت اقساطی کنند. نکته مهمتر اینکه فروش قسطی بدون بهره است و مشتریان خودروهای وارداتی که گزینه خرید قسطی را انتخاب می کنند در زمان پرداخت اقساط تنها اصل مباغ را پرداخت می کنند و دیگر خبری از پرداخت سود یا بهره به شرکت واردکننده نیست.

در کنار بحث فروش اقساطی مقایسه قیمت خودروهای وارداتی در شرکت های واردکننده و همچنین بازار گویای این نکته است که فاصله قیمتی میان مبدا و بازار بهم نزدیک شده است.

این دو خبر می تواند برای متقاضیان محصولات برندهای جهانی خودروساز خبر خوبی باشد. پیش بینی می شود روند ورود خودرو به کشور در نیمه دوم سال جاری نیز ادامه دار باشد و همین مساله می تواند تا دسترسی مشتاقان را به خودروهای وارداتی راحت تر کند.

البته فراموش نکنیم این دسترسی اسان به شرطی است که بانک مرکزی همچنان تامین ارز برای واردات خودرو را در دستورکار قرار دهد.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
اتفاق ویژه در بازار خودرو؛ استارت فروش قسطی این محصولات زده شد 2