دوشنبه 1 بهمن 1403

اجرای پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کار‌ها تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت شبکه ارتباطات ثابت و حتی سیار دارد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اجرای پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کار‌ها تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت شبکه ارتباطات ثابت و حتی سیار دارد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی توانگر رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، در مراسم افتتاح نمایشگاه تلگام با بیان اینکه یکی از مطالبات جدی در بحث‌های اقتصاد دیجیتال، رفع اختلالات اینترنتی و ارایه اینترنت با کیفیت به مردم است، گفت: بر همین اساس، طرح فیبرنوری منازل و کسب وکار‌ها با مصوبه مجلس و تشکیل صندوقی برای آن، اقدام مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود که...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی توانگر رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، در مراسم افتتاح نمایشگاه تلگام با بیان اینکه یکی از مطالبات جدی در بحث‌های اقتصاد دیجیتال، رفع اختلالات اینترنتی و ارایه اینترنت با کیفیت به مردم است، گفت: بر همین اساس، طرح فیبرنوری منازل و کسب وکار‌ها با مصوبه مجلس و تشکیل صندوقی برای آن، اقدام مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود که قطعا تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت شبکه ارتباطات ثابت و حتی شبکه ارتباطات سیار دارد.

وی افزود: بر اساس اطلاعاتی که ما در کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس دریافت کرده‌ایم در این طرح تاکنون 9 اپراتور مشغول فعالیت شده‌اند و این اپراتور‌ها در حال حاضر در حدود 160 شهر نهضت فیبرکشی را آغاز کرده‌اند و حدود 3300 کیلومتر حفاری و کانال‌کشی و حدود 2700 کیلومتر فیبرکشی انجام شده و همچنین در 105 شهر سرویس دهی آغاز شده است و به عنوان مثال در روز‌های اخیر، کل 37 شهر استان گلستان تحت پوشش خدمات مبتنی بر فیبرنوری و با سرعت‌های چندصد مگابیتی قرار گرفتند.

توانگر با اشاره به اینکه این آمار به غیر از فعالیت‌ها و اقدامات اخیر شرکت مخابرات ایران است، تصریح کرد: در مجموع، تاکنون بیش از 5 میلیون خانوار در کشور تحت پوشش خدمات مبتنی بر فیبرنوری قرار گرفته‌اند که اقدامی انقلابی و تحول‌آفرین تلقی می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس مهمترین چالش این پروژه را عدم همراهی تعدادی از شهرداری‌ها برای صدور مجوز حفاری دانست و خاطرنشان کرد: اگر استان گلستان و یا اخیرا در شهر کرمان این امکان فراهم شد که در زمان کوتاهی حجم زیادی عملیات حفاری انجام شود به این دلیل بود که مقامات محلی این استان‌ها همراهی صددرصدی با این پروژه ملی داشتند و به جای اینکه دنبال منافع کوتاه مدت و اخذ هزینه زیاد بابت عوارض حفاری باشند با یک نگاه بلندمدت زیرساخت لازم برای هوشمند کردن خدمات و تامین نیاز مردم تا چندین دهه را فراهم کنند.

وی با تقدیر از شهرداری تهران برای همکاری اخیر با این پروژه افزود: اکنون که وزارت ICT، زیرساخت فیبرنوری را تا نزدیکی خانه و کسب و کار فراهم می‌کند، این وزارت‌خانه و در یک نگاه کلان‌تر کل دولت باید کمک کنند که انگیزه و تقاضای مردم برای استفاده از این امکان فراهم شود.

توانگر با بیان اینکه وزارت ارتباطات یارانه 2میلیون تومانی در نظر گرفته که عملا هزینه راه اندازی را برای مردم کاهش دهد، گفت: شرکت توانیر باید این امکان را فراهم کند که بتوان به جای روی دیوار، سیم کشی برای اتصال به ساختمان‌ها از طریق تیر چراغ برق انجام شود.

رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس معاون فناوری و نوآوری رییس جمهوری را در مراسم خطاب قرار داد و تصریح کرد: صندوق‌های وابسته به دولت مانند صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات لازم را در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دهند تا با هزینه کمتری، مودم و تجهیزات اتصال تولید شود.

وی با بیان اینکه باید محتوای مناسب برای این سرعت‌های بالا فراهم شود و حتی اگر بشود محدودیت‌ها برای شبکه فیبرنوری کمتر از شبکه سیار باشد، افزود: عدم سرمایه‌گذاری در پهن‌باند ثابت از ده سال گذشته تا امروز که با مصوبه مجلس بر فیبر نوری درحال تغییر است مغایر تجارب بین‌المللی و نیازمندی‌های کشور بوده است. حجم عمده ترافیک کشور روی موبایل است و این نسبت در کشور‌های درحال توسعه برعکس است.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه عدم تخصیص ارز از یک طرف و کاهش درآمد اپراتور‌ها و حتی زیرساخت از سوی دیگر به دلایل مختلف مانع سرمایه گذاری لازم و به موقع شده است، اظهار کرد: در سال 1395 سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در این صنعت داشتیم که خودش برای اهداف اقتصاد دیجیتال کافی نیست و امروز این عدد به زیر 300 میلیون دلار رسیده است.

توانگر با بیان اینکه از ابتدای تاسیس، بخش مخابرات و ارتباطات روی پای خودش ایستاده و با مشارکت مردم در ودیعه‌گذاری برای دریافت یک خط تلفن یا موبایل و همچنین با پرداخت تعرفه، مشارکت در توسعه انجام می‌گرفت، تصریح کرد: توقف تعرفه‌ها از سال 1395 تاکنون یعنی کاهش جریان نقدینگی و کاهش سود و نتیجه آن کاهش سرمایه‌گذاری است و یکی از موانع رشد صنعت تلکام و عدم انگیزه برای سرمایه گذاری در این صنعت، نامتناسب بودن تعرفه‌ها و تعرفه دستوری است. رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با ذکر اینکه از سال 96 تاکنون تعرفه اینترنت تغییری نداشته است، تصریح کرد: این درحالی است که هزینه اپراتور‌ها در این شش سال چندین برابر و به روایتی ده برابر شده است و به همین دلیل اپراتور‌ها و مخصوصا اپراتور‌های همراه اصولا امکان سرمایه گذاری برای توسعه زیرساخت‌ها را ندارند و دود این مسأله به چشم کل اقتصاد دیجیتال کشور رفته است و وزارت ارتباطات منطقی کردن تعرفه‌های اینترنت را در دستور کار قرار دهد.