احداث 4 مرکز بازپروری حیات وحش در دستور کار سازمان محیط زیست
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از برنامه سازمان برای احداث 4 مرکز بازپروری حیات وحش خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، به تازگی خبر تأسیس یک باغ وحش توسط کارخانه گلگهر سیرجان در میان دوستداران حیات وحش خبرساز شده و برای بسیاری از دوستدارن حیوانات جای سؤال است که چرا با وجود تعدد باغ وحشها در کشور و از طرفی کمبود مراکز تیمار و احیای حیات وحش، بخش خصوصی به جای احداث باغ وحش به سمت احداث این مراکز نمیرود!؟
در این رابطه دکتر حسن اکبری به تسنیم گفت: مرکزی که قرار است این کارخانه تأسیس کند در واقع یک مرکز درمان، احیا و بازوحشی سازی منطقهای است و به اشتباه بیان شده که قرار است باغ وحش تأسیس شود. آنها قبلاً یک مرکز نگهداری یا باغ وحش ایجاد کرده بودند اما زمانی که برای مجوز توسعه این مرکز به سراغ ما آمدند، شرط کردیم که مرکز را به سمت درمان، احیا و بازوحشی سازی ببرند.
وی ادامه داد: اگر این اتفاق بیفتد ما هم استقبال میکنیم. بخش خصوصی یک پتانسیل بالا برای حمایت از حیات وحش در بحثهای دامپزشکی، تیمار و... دارد که باید از آن استفاده شود. ما به دنبال ایجاد مرکز استانداردی هستیم که گونههای ارزشمندی که پیدا میشوند را در آنجا نگهداری کنیم.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با برنامههای سازمان برای احداث مراکز تیمار و احیای حیات وحش گفت: ما برای احداث 4 مرکز اعتبار گذاشتهایم. البته با توجه به اینکه ظرف انرژی، اعتبار و نیروی سازمان محدود است و اگر بیش از اندازهای که باید روی احداث این مراکز تمرکز کنیم، از وظیفه اصلی خود که حفاظت در زیستگاه است، دور میشویم.
اکبری افزود: درست است که رسانه و مردم توجه ویژهای به این مراکز دارند و ما را بر اساس این آمار قضاوت میکنند اما این قضاوت نباید باعث شود که ما تمام هزینه و نیروی خود را در این قسمت صرف کنیم. اگر بخش خصوصی در خصوص این مراکز پای کار بیاید میتوانیم زمام کار را به آنها بپردازیم و خودمان درخصوص مراکز نقش نظارتی داشته باشی و تمرکز خود را بر حفظ طبیعت و زیستگاه بگذاریم.