اختلاف بایدن و کنگره بر سر روسیه / بایدن: روسیه در ایست کشورهای حامی تروریست قرار نگیرد
پس از مخالفت جو بایدن با قرار دادن روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم، کاخ سفید و کنگره به دنبال یافتن اقدامات اقتصادی جدیدی برای مجازات روسیه به دلیل حمله به اوکراین است.
ه گفته ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، دولت بایدن در حال گفتگو با کنگره برای بررسی اقدامات مشابه علیه روسیه به جای قراردادن این کشور در فهرست کشورهای حامی تروریسم است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی افزود: این اقدام می تواند پیامدهای ناخواسته ای داشته باشد ولی ما در حال تعامل با کنگره برای یافتن ابزارهایی هستیم که این پیامدها را نداشته باشد اما در عین حال اقتصاد و دولت روسیه را مورد هدف قرار بگیرد.
کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید 16 شهریور ماه در جمع خبرنگاران افزود که تصمیم بایدن مبنی بر عدم معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم قطعی است.
این مقام کاخ سفید تصریح کرد که این راه، قوی ترین و موثرترین راه برای حرکت به جلو نیست.
سخنگوی کاخ سفید با اشاره به صادرات مواد غذایی و حرکت کشتی ها از طریق دریای سیاه گفت که معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم می تواند پیامدهایی بر صادرات مواد غذایی داشته باشد.
ودانت پاتل معاون سخنگوی خارجه آمریکا نیز به خبرنگاران گفته است معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم بر صادات مواد غذایی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی گفت که روسیه نباید به عنوان کشور حامی تروریسم معرفی شود.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این پرسش خبرنگاران در کاخ سفید که آیا روسیه باید به عنوان کشور حامی تروریسم معرفی و شناخته شود؟ گفت: خیر.
این درحالی است که اوکراین در پی جنگ در کشورش در تلاش است واشنگتن، روسیه را به فهرست کشورهای حامی تروریسم بیفزاید.
سنای آمریکا مرداد ماه امسال به اتفاق آرا قطعنامه غیرالزامآوری را تصویب کرد که در آن از آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه خواسته شد تا روسیه را به واسطه اقداماتش در چچن، گرجستان، سوریه و اوکراین بهعنوان حامی تروریسم معرفی کند.
به گزارش نیویورک تایمز، پیش تر پیشنهاد مشابهی در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده بود. با این حال، طبق قانون آمریکا، اختیار تعیین و معرفی یک کشور به عنوان حامی تروریسم در اختیار وزارت امور خارجه است اما کرملین هشدار داده که چنین امری به معنای قطع کامل روابط واشنگتن و مسکو خواهد بود.
اقدام اخیر سنای آمریکا همان چیزی است که ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین در طول جنگ بارها ادعا کرده است.
اختلاف نظر مقامهای آمریکا با وجود تصویب قطعنامه مجلس سنا مبنی بر "حامی تروریسم" خواندن روسیه و فشار بر وزارت امور خارجه آمریکا برای قانونی خواندن این مصوبه و مقاومت آنتونی بلینکن نسبت به آن، ادامه دارد.
همچنین بخوانید