پنج‌شنبه 8 آذر 1403

اختلاف فاحش حقوق بین پزشک و پرستار / افزایش حقوق پرستاران تا چند هفته آینده

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اختلاف فاحش حقوق بین پزشک و پرستار / افزایش حقوق پرستاران تا چند هفته آینده

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پس از 14 سال وارد فاز اجرایی شد، در واقع قرار بود که اجرای قانون تعرفه گذاری جدید برای خدمات پرستاری و افزایش حقوق پرستاران تا پایان شهریور عملیاتی شود اما دو هفته‌ای به تاخیر افتاده که امیدواریم در چند هفته آینده نهایی شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پس از 14 سال با توصیه رهبر معظم انقلاب وارد فاز اجرایی شد. حالا حدود 200 هزار نفر از کادر پرستاری کشور در انتظار اجرای این قانون و افزایش دریافتی خود هستند.

بر اساس ماده واحده این قانون، وزارت بهداشت موظف شد استاندارد بسته‌های خدمات، تشخیصی و درمانی کادر پرستاری موضوع ماده (16) قانون سازمان نظام پرستاری را در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی کشور تعیین و به استناد قانون بیمه همگانی با هماهنگی وزارت رفاه در چهارچوب سرانه مصوب، تعرفه سالانه پس از تصویب شورای عالی بیمه و هیأت وزیران اجرا کند.

بر اساس این قانون کارانه ارائه کنندگان خدمات پرستاری باید بر اساس قانون تعرفه‌گذاری اجرا شود. مطابق تبصره دو این قانون قرار بود، آیین نامه اجرایی آن با همکاری وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان نظام پرستاری تدوین و پس از تایید شورای عالی بیمه خدمات درمانی به تصویب هیأت وزیران برسد و اجرا شود.

افزایش حقوق پرستاران تا چند هفته آینده

عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت در رابطه با اجرای قانون تعرفه گذاری جدید برای خدمات پرستاری و افزایش حقوق پرستاران در گفتگویی اظهار داشت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری مصوب مجلس شورای اسلامی قرار بود که از سال 1386 اجرایی شود که متاسفانه در همان سال اجرایی نشد و از دولتی به دولت دیگر موکول شد.

به گفته معاون پرستاری وزارت بهداشت، پیگیری‌های دولت سیزدهم و مساعدت مجلس و ریاست جمهوری و تأکیدات مقام معظم رهبری یک ردیف اعتباری بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان در ردیف بودجه‌های وزارت بهداشت به این امر مهم اختصاص داده شد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام این خبر که قرار است این قانون از ابتدای فروردین ماه سال جاری اجرایی شود، اظهارداشت: بر اساس قول نهاد ریاست جمهوری، معوقه سه ماه پایانی سال گذشته هم محاسبه خواهد شد.

عبادی با اشاره به اینکه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیازمند تامین زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری بود، گفت: دستورالعمل رسیدگی به اسناد تعرفه‌های خدمات پرستاری از جمله زیرساخت‌های نرم افزاری بود که توسط بیمه تدوین و ابلاغ شد و از جمله زیرساخت‌های سخت افزاری آن هم آماده سازی سیستم محاسباتی اتوماسیون الکترونیک است که این هم خوشبختانه مهیا شده و احصای درآمد نیز درحال صورت گرفتن است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: قرار بود که این موضوع تا پایان شهریور عملیاتی شود و پرستاران اولین دریافتی را با مدل جدید داشته باشند اما دو هفته‌ای به تأخیر افتاده و امیدواریم در چند هفته آینده نهایی شود و همکاران اولین دریافتی را داشته باشند.

اختلاف فاحش حقوق میان پزشک و پرستار تبدیل به چالش اساسی در حوزه درمان

این در حالی است که محمد شریفی‌مقدم دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره مشکلات پرستاران اظهار داشت: در حال حاضر اختلاف فاحش حقوق میان پزشک و پرستار تبدیل به چالش اساسی در حوزه درمان شده است که بارها این موضوع از سوی جامعه پرستاران مطرح شده و هیچگاه به آن توجه نشده است.

وی در ادامه بااشاره به این مطلب که متاسفانه در کشور پزشک سالاری حاکم است، گفت: بسیاری از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها خود پزشک هستند و تصمیم‌گیرندگان برای کادر درمان، خودشان تعارض منافع دارند و این امر اجازه نمی‌دهد که عادلانه تصمیم بگیرند. برای مثال قانون تعرفه‌گذاری از سال 86 تصویب شده و قرار بود اختلاف در پرداخت را کم کند اما امروز در حالی به اجرا رسیده که با هدف اصلی فاصله دارد.

دبیرکل خانه پرستار با بیان اینکه طرح قانون تعرفه گذاری خدمات کارشناسی شده نیست، گفت: متاسفانه معلوم نیست این طرح از چه مدلی الگو گرفته شده و برچه اساسی تدوین شده است. مسئولان ذیربط باید به طور دقیق توضیح دهند که با اجرای این طرح، پرستاران چقدر کارانه می‌گیرند و کف و سقف کارانه پرستاران چقدر خواهد بود.

وی با بیان اینکه ابهامات زیادی درباره شیوه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری وجود دارد، تصریح کرد: در مورد نحوه اجرا و نتایج این طرح به پرستاران توضیحی ارائه نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:

بازگشت به کار پرستاران اخراجی دوران کرونا

10 برابری درآمد مهمترین عامل مهاجرت پرستاران

کاهش پرداخت به پرستاران با اجرای طرح تعرفه گذاری