ادامه همکاری ایران در پروژه ایمنی اتحادیه اروپا
همزمان با آغاز سال دوم پروژه Risk-GONE از برنامههای افق 2020 اتحادیه اروپا، ایران همکاری خود را در این پروژه ادامه میدهد.
به گزارش ایسنا، پروژه Risk-GONE) Risk Governance of NanoTechnology) از برنامههای Horizon 2020 اتحادیه اروپا است که با بودجه 5 میلیون دلاری از ژانویه سال 2019 آغاز شده است. این پروژه چهار ساله با همکاری 22 عضو در حال انجام بوده که به جز ایران، 15 کشور اروپایی در این پروژه مشارکت دارند. ایران در کارگروه 4 و 5 پروژه Risk-GONE مشارکت دارد.
سال گذشته از جمهوری اسلامی ایران برای همکاری در پروژه ایمنی اتحادیه اروپا دعوت به عمل آمد و گروه استاندارد و ایمنی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به نمایندگی از ایران و با همکاری مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری خود را در این پروژه آغاز کرد.
سال 2020، سال دوم اجرای این پروژه است و ایران همکاری خود را با 15 کشور اروپایی در این پروژه ادامه میدهد. هدف این پروژه اعتبارسنجی دستورالعملهای مشخصهیابی و سمشناسی OECD برای نانومواد است.
دکتر سارا احمدی، کارشناس شبکه ایمنی نانو ایران در خصوص پروژه Risk-GONE اتحادیه اروپا توضیح داد: در سال اول این پروژه، چند نمونه مرجع و غیرمرجع برای انجام آزمایشهای مشخصهیابی و سمشناسی در دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علوم پزشکی تهران در قالب برنامه Risk-GONE ارسال شد و در نهایت نتایج این آزمایشها که انجام آنها بیش از 6 ماه زمان برد، به اتحادیه اروپا داده شد. با شروع سال دوم این پروژه، نمونههای جدیدی برای انجام آزمایش ارسال شده است. این نمونهها از شرکتهای مختلف (سیگما و JRC) با ابعاد متفاوت بوده که باید مشخصهیابی و سمشناسی این نانومواد نیز انجام شود.
وی ادامه داد: در مراحل بعد، قرار است با استفاده از نتایج بهدست آمده از این آزمایشها، دستورالعملهای ویژهای برای استفاده از نانو مواد تدوین شده و این دستورالعملها برای تدوین استانداردهای بینالمللی مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام