جمعه 2 آذر 1403

ادعای آمریکا برای اعزام جنگنده‌های F 16 به تنگه هرمز

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ادعای آمریکا برای اعزام جنگنده‌های F 16 به تنگه هرمز

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک مقام دفاعی آمریکایی به خبرنگاران اعلام کرده است که آمریکا در حال استقرار جنگنده‌های F16 در اطراف تنگه هرمز به منظور محافظت از عبور و مرور کشتی‌ها در این منطقه است. این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است گفت که آمریکا تا پایان این هفته جنگنده‌های F16 را به خلیج فارس می‌فرستد تا هواپیما‌های تهاجمی A-10 که در این منطقه در حال گشت زنی هستند را...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک مقام دفاعی آمریکایی به خبرنگاران اعلام کرده است که آمریکا در حال استقرار جنگنده‌های F16 در اطراف تنگه هرمز به منظور محافظت از عبور و مرور کشتی‌ها در این منطقه است. این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است گفت که آمریکا تا پایان این هفته جنگنده‌های F16 را به خلیج فارس می‌فرستد تا هواپیما‌های تهاجمی A-10 که در این منطقه در حال گشت زنی هستند را تقویت کنند. این مقام آمریکایی مدعی شده است که واشنگتن به منظور محافظت و ایمنی عبور و مرور کشتی‌ها و عامل بازدارندگی در برابر ایران این اقدام را انجام داده است. این مقام دفاعی که نخواست جزئیات عملیات نظامی آمریکا در منطقه را ارائه کند در این باره مدعی شد: جنگنده‌های F16 به کشتی‌هایی که از آبراه عبور می‌کنند پوشش هوایی داده و دید ارتش را در این منطقه افزایش می‌دهد و یک عامل بازدارنده در برابر ایران می‌باشد.

ادعای مقام آمریکایی درباره محافظت از کشتی‌ها و ایمنی عبور و مرور آن‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز در حالی است که حضور نیرو‌های خارجی از جمله آمریکا در خلیج فارس همواره سبب بی‌ثباتی و ناامنی بوده است. هفته گذشته سردار رمضان زیراهی از انهدام باند سوخت قاچاق در خلیج فارس خبر داد و اظهار داشت: شناور خارجی حامل با بیش از یک میلیون لیتر سوخت قاچاق در مرز دریایی خلیج فارس با هوشیاری و اقتدار نیروی دریایی سپاه توقیف شد. وی با بیان اینکه این کشتی از پشتیبانی نظامی آمریکا برخوردار بود اضافه کرد: با هوشیاری، دقت عمل، رفتار حرفه‌ای و اقتدار رزمندگان نیروی دریایی سپاه اقدامات غیرقانونی و غیرحرفه‌ای آمریکایی‌ها در خلیج فارس با شکست مواجه و مایه سرافکندگی آن‌ها شده است. دریادار دوم زیراهی با تشریح توقیف کشتی حامل سوخت قاچاق در مرز دریایی خلیج فارس خاطرنشان کرد: 15 تیر ماه رزمندگان منطقه دوم نیروی دریایی سپاه در حال بازرسی یک فروند شناور با نام تجاری (NADA2) که به‌صورت سازمان‌یافته مبادرت به قاچاق نفت‌گاز جمهوری اسلامی در خلیج فارس می‌کرد، بودند که آمریکایی‌ها برای ممانعت از این اقدام قانونی، یک‌سری تحرکات غیرحرفه‌ای و مخاطره‌آمیز انجام دادند. وی با بیان اینکه رزمندگان منطقه دوم نیروی دریایی سپاه در زمان بازرسی و توقیف متوجه می‌شوند که کاپیتان شناور متخلف با مرکز کنترل و فرماندهی آمریکایی‌ها در منطقه در حال مکالمه برای فرار است گفت: در مکالمه‌های ضبط‌شده مأمور مرکز کنترل و فرماندهی آمریکایی به کاپیتان کشتی می‌گوید "موتور شناور را خاموش کنید تا نیرو‌های نظامی آمریکایی برای کمک برسند". فرمانده منطقه دوم دریایی سپاه ادامه داد: آمریکایی‌ها برای این منظور مبادرت به پرواز در آوردن 2 فروند جنگنده A10، یک فروند هواپیمای باسرنشین شناسایی P8، دو فروند بالگرد SEA hawk، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین MQ9 و اعزام شناور‌های گشتی آمریکایی به محل توقیف کردند و تا آخرین لحظه هم تلاش کردند که مانع توقیف شناور متخلف شوند، اما رزمندگان منطقه دوم دریایی سپاه با تسلط، هوشیاری، رفتار حرفه‌ای و اخطار قاطع به تمام پرنده‌های با سرنشین و بدون سرنشین و شناور‌های آن‌ها، با اقتدار شناور متخلف توقیف‌شده را تا لنگرگاه بندر بوشهر برای سیر مراحل قانونی هدایت کردند. وی اقدام غیرقانونی و غیرحرفه‌ای آمریکایی‌ها در تلاش برای فراری دادن شناور‌های متخلف قاچاق سوخت در خلیج فارس را سابقه‌دار عنوان کرد و افزود: آمریکایی‌ها در موارد متعددی از طریق نیرو‌های نظامی خود در خلیج فارس به حمایت شناور و نفتکش‌های قاچاق سوخت و متخلف پرداخته‌اند و با پرواز جنگنده و اعزام شناور گشتی برای فرار آن شناور‌ها اقدام کرده‌اند، اما همواره با هوشیاری، دقت عمل و اقتدار رزمندگان نیروی دریایی سپاه مواجه شده‌اند و تمام آن اقدامات مایه ذلت و سرافکندگی آن‌ها شده است. دریادار دوم زیراهی اضافه کرد: نقطه اوج حمایت آمریکایی‌ها از نفتکش‌های قاچاق سوخت و متخلف آبان ماه سال 1400 بود که در آن عملیات پیچیده در دریای عمان، آمریکایی‌ها با 5 ناوچه نظامی و چندین جنگنده، بالگرد و هواپیمای با سرنشین و بدون سرنشین با سرافکندگی مجبور به ترک منطقه شدند.