از بهترین نتیجه قایقرانی در سرزمین آفتاب تا بدهیهای عجیب!
فدراسیون قایقرانی در سال گذشته درگیر پرداخت بدهی های قدیمی بود که هیچ نقشی در به وجود آمدن آنها نداشت اما مجبور بود با طلبکاران تسویه حساب کند.
به گزارش ایسنا، فدراسیون قایقرانی در سال 1400 در عین حال که توانست در المپیک توکیو نتیجه قابل قبولی بگیرد، اتفاقات مالی عجیبی را هم پشت سر گذاشت که باعث شد این فدراسیون بیشتر سرمایه خود را صرف تسویه حساب بابت بدهی های قدیمی کند تا هزینه برای ورزشکارانش.
*بدهی به گمرک تمامی ندارد
اولین بدهی فدراسیون زمانی رو شد که تصمیم گرفت با شرکت چینی تسویه حساب کند تا قایق های رویینگ خریداری شده بالاخره وارد ایران شوند. این قایقها پس از تسویه حساب با شرکت چینی همزمان با شیوع ویروس کرونا وارد آبهای ایران شدند اما از سال 98 تا اوایل دی 1400 در گمرک ایران باقی ماندند. این قایقها سرنوشت عجیبی داشتند چرا که هر زمان اقدام به ترخیص آنها میشد، اتفاق جدیدی رخ می داد. اولین اتفاق مربوط به بدهی فدراسیون قایقرانی به گمرک بود. سپس بحث پرداخت مالیات پیش آمد که فدراسیون باید برای ترخیص آنها اقدام به پرداخت مالیات می کرد. نامه نگاری ها برای حل این مشکل از اسفند 98 تا سال 1400 ادامه داشت و در نهایت بالاخره مشکل فدراسیون با گمرک حل و قرار شد که قایقها ترخیص شوند اما از یک بدهی جدیدی رونمایی شد. مشخص شد که فدراسیون بدهی مالیات میلیاردی مربوط به سال های گذشته دارد که در اثر آن حساب فدراسیون و حساب شخصی رییس فدراسیون بسته شد. پس از پیگیری های فراوان بالاخره قرار شد که بدهی مالیاتی فدراسیون قسط بندی شود و مسدودی حساب فدراسیون و شماره ملی رییس فدراسیون رفع شود تا قایق ها ترخیص شوند. البته پس از ترخیص قایق ها باز هم مشخص شد که فدراسیون مبلغ 227 میلیون تومان برای سال 84 به گمرک بدهکار است!
*جشن آزادی قایق های رویینگ بعد از 4 سال!
فدراسیون قایقرانی ایران که از سال 96 اقدام به خرید تعداد 34 عدد قایق در رشته رویینگ کرد، موفق شد در هفتم دی 1400 این قایق ها را تحویل بگیرد. فدراسیون نیز در حضور ورزشکاران قایق ها را تحویل گرفت و جشن کوچکی به راه انداخت.
*کسب 2 سهمیه المپیک توکیو
مسابقات کسب سهمیه المپیک قایقرانی در ابتدای سال 1400 برگزار شد که در بخش آب های آرام علی آقا میرزایی توانست در کایاک سهمیه بگیرد. در رویینگ انتظار این وجود داشت که تعداد سهمیه بیشتری به ایران برسد و حتی ورزشکاران ایران شرایط کسب سهمیه را داشتند اما قوانین سخت فدراسیون جهانی مانع از این شد که بیشتر از یک سهمیه نصیب ایران شود. در بخش رویینگ انفرادی، نازنین ملایی و بهمن نصیری هر دو مدال نقره گرفتند و مجوز حضور در المپیک را داشتند اما طبق قانون اگر کشوری مدال طلا نداشته باشد و هردو ورزشکارش در بخش بانوان و مردان در یک رده قرار بگیرند، فدراسیون باید از بین آنها یکی را انتخاب کند. فدراسیون کار سختی را در پیش داشت و در حالی که به فکر راه حل بود، بهمن نصیری انصراف داد و نازنین ملایی جزو کاروان اعزامی به بازیهای المپیک توکیو قرار گرفت.
*شگفتی سازی نازنین ملایی در توکیو2020
نازنین ملایی در المپیک توکیو شگفتیساز بود و توانست نتیجه قابل قبولی از خود به جا بگذارد. او به فینال B راه یافت و در مجموع بازی های المپیک توکیو در رده یازدهم قرار گرفت. برای اولین بار بود که یک قایقران ایرانی چنین مقامی در المپیک کسب می کرد.
علی آقامیرزایی تنها قایقران مرد ایران در المپیک 2020 توکیو در کایاک هزار متر آب های آرام از رسیدن به نیمه نهایی بازی ها بازماند و از گردونه رقابت ها حذف شد.
*بازشدن پای مربی برزیلی به ایران
فدراسیون قایقرانی به نظر می رسید خیالش از رویینگ راحت است از این رو تصمیم گرفت برای آب های آرام از یک مربی خارجی استفاده کند. از این رو برای حضور پر قدرت در بازیهای آسیایی با پدرو سنا مربی برزیلی به توافق رسید. فدراسیون خوشبین است که با کمک این مربی بتواند در بازیهای آسیایی مدال های خوش رنگی را به دست آورد. اولین چالش این مربی هم مسابقات قهرمانی آبهای آرام است.
*بازیهای آسیایی مهمترین چالش فدراسیون
مهمترین رویدادی که قایقرانی سال آینده دارد، بازی های آسیایی است و با توجه به مدال آوری این رشته در دوره های قبل، این انتظار هست که در بازی های آسیایی هانگژو، مدالهای بیشتر و خوشرنگ تری برای کاروان ایران بگیرد. قایقرانی با توجه به تعداد ماده هایی که دارد، در صورت کسب مدال طلا می تواند کمک زیادی به بهبود جایگاه ایران در رده بندی کشورها کند. می توان گفت که بازی های آسیایی مهمترین چالش علیرضا سهرابیان رییس فدراسیون قایقرانی است.
*مهمترین اتفاق پیش روی فدراسیون
دوره ریاست علیرضا سهرابیان هفتم اسفند 1401 به پایان می رسد اما با این حال به نظر می رسد باید در انتظار حضور مجدد او در انتخابات باشیم.
انتهای پیام