چهارشنبه 7 آذر 1403

از تشکیل سازمان بیمه الکترونیک تا حذف دفترچه در ارایه خدمات درمانی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
از تشکیل سازمان بیمه الکترونیک تا حذف دفترچه در ارایه خدمات درمانی

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه این سازمان در رویکرد جدید خود، برنامه‌های متعددی را با هدف شکل‌گیری سازمان الکترونیک بیمه در برنامه‌های خود قرار داده است، گفت: نتیجه این اقدامات راه اندازی و ارتقاء مستمر خدمات الکترونیک بیمه سلامت و حرکت هوشمندانه به سمت نظام حذف دفترچه، تسریع و تسهیل فرآیند ارایه خدمات به شهروندان در چارچوب اهداف عالیه دولت الکترونیک و مدیریت منطقی...

به گزارش ایسنا، مهندس طاهر موهبتی همزمان با آغاز یوم الله دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، ایجاد معاونت آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بیمه سلامت ایران را یکی از اقدامات مهم در این حوزه دانست و افزود: سازمان بیمه سلامت، همگام با حرکت جهانی نظام سلامت به سمت نظام های سلامت الکترونیک و نیز همراه با برنامه دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جهت توسعه دولت الکترونیک، عزم، همت و توان خود را جهت طراحی، استقرار و بهره‌برداری نظام‌های الکترونیک، در قالب سازمان الکترونیک بیمه سلامت ایران متمرکز کرده است.

وی ادامه داد: سند برنامه راهبردی سازمان الکترونیک سازمان بیمه سلامت ایران در برنامه ششم توسعه، اهداف، راهبرد و برنامه عملیاتی را ترسیم کرده است تا مدیران لایه‌های مختلف نظام سلامت و سلامت الکترونیک به ویژه مدیران حوزه بیمه سلامت کشور بر اساس چشم انداز تعریف شده بتوانند با برنامه ریزی‌های یکپارچه، هماهنگ و همگرا در راستای تحقق آن اقدام لازم را بعمل آورند.

موهبتی به استقرار سرویس استحقاق سنجی اشاره کرد و گفت: سرویس برخط استحقاق سنجی درمان با استعلام برخط اطلاعات هویتی و بیمه ای فرد مراجعه کننده از بانک‌های اطلاعاتی سازمان‌های بیمه‌گر، که با استفاده از کد ملی انجام می‌شود، امکان حذف و کاهش دفترچه بیمه در فرآیند ارایه خدمات در مراکز درمانی را فراهم می کند.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت افزود: در این سیستم به صورت الکترونیکی و در لحظه، امکان رهگیری اطلاعات و خدمات ارایه شده به بیمه شدگان در مراکز مختلف درمانی وجود دارد که باعث بهبود کارایی، بهره‌وری، کنترل و نظارت، مدیریت پرداخت و دریافت مالی بیمار و مراکز درمانی و در برآیند کلی شفاف سازی ارایه خدمات در حوزه سلامت می‌شود.

به گفته وی، در حال حاضر سرویس استحقاق سنجی در 17000 مرکز سطح یک، 605 بیمارستان دولتی دانشگاهی، 10 هزار داروخانه در هنگام تائید داروهای گران قیمت و 3 هزار و 300 مطب در هنگام نسخه نویسی الکترونیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موهبتی در بخش دیگری از سخنانش نسخه نویسی الکترونیک را از دیگر اقدامات مهم سازمان بیمه سلامت ایران برشمرد و گفت: سازمان بیمه سلامت با استفاده از توان بخش خصوصی اقدام به تولید سامانه نسخه الکترونیک مبتنی بر سرویس کرده و آنرا به صورت پایلوت در استان کرمان اجرا و پس از حصول اطمینان از عملکرد آن از ابتدای سال 1398 برنامه ریزی برای استقرار در 30 درصد شهرهای کشور با عمق 50 درصد مطب‌های طرف قرارداد و 100 درصد موسسات ارائه دهنده خدمات سلامت سرپائی تا پایان سال انجام شده است که در حال حاضر بخشی از این مهم تحقق یافته است.

وی افزود: در این سامانه موضوع نسخه نویسی و نسخه پیچی انجام شده و کنترل هزینه در بدو تولید مدیریت شده و از ارائه خدمات خارج از استانداردهای مصوب و گایدلاینهای درمان جلوگیری به عمل می آید.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در ادامه به استقرار سامانه رسیدگی الکترونیک اسناد بستری اشاره کرد و گفت: این سامانه در سازمان بیمه سلامت تولید و به صورت پایلوت در استان اصفهان اجرا و پس از حصول اطمینان از عملکرد آن از ابتدای سال 1398 برنامه ریزی برای استقرار در تمامی استان‌های کشور تا پایان سال انجام شده است که در حال حاضر این مهم در هشت استان به صورت کامل و در بقیه استان‌ها به صورت موردی و مجموعا در بیش از 450 بیمارستان عملیاتی شده است که مطابق برنامه زمانبندی انجام شده تا پایان سال در تمامی بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی تحقق خواهد یافت.

وی ادامه داد: با استفاده از این سامانه فرایند رسیدگی به اسناد بیمارستانی از مرحله دریافت اسناد تا مرحله رسیدگی که حدود 3 ماه زمان نیاز داشت به کمتر از 20 روز برنامه ریزی شده است.

موهبتی همچنین گفت: سازمان بیمه سلامت با توسعه سامانه تائید دارو گام های مؤثری در زمینه مدیریت هزینه ها برداشته است. در این سامانه کلیه داروهای گران قیمت و پرونده ای، داروهای بیماران خاص و صعب العلاج، داروهای پر مصرف با شرایط خاص مدیریت می شود.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان بیمه سلامت، وی با بیان اینکه با کمک این سامانه 80 درصد هزینه های دارویی سازمان بیمه سلامت رصد و کنترل می شود، افزود: از دیگر ویژگی های مهم این سامانه رهگیری داروهای دارای کد اصالت با هماهنگی سازمان غذا و دارو و ستاد مبارزه با قاچاق کالا است. با بکارگیری این بخش از سامانه امکان تخلفات داروئی به حداقل ممکن کاهش یافته است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران توسعه سامانه تایید خدمات را نیز راهی برای مبارزه با مفاسد در این حوزه دانست و گفت: سامانه تائید خدمات سازمان که در گذشته صرفا کنترل هزینه داروهای گران قیمت و پرونده‌ای را داشت، به سایر خدمات از جمله خدمات تصویربرداری، تایید خدمات هموفیلی، همودیالیز و اعلام قیمت و تعهدات خدمات سازمان نیز تسری داده شده است.

وی به راه‌اندازی مرکز 1666 اشاره کرد و افزود: این مرکز در راستای توسعه بستر ارتباطی بر خط و غیرحضوری به منظور ارائه خدمات مشاوره‌ای، اخذ نظرات، انتقادات و پیشنهادات برای افزایش مشارکت بیمه‌شدگان و شرکای کاری سازمان در نظارت همگانی، تقویت و تثبیت اعتماد به سازمان راه‌اندازی شده است.

انتهای پیام