شنبه 10 آذر 1403

از حضور در «آمریکا» تا کوبیده 500 درصد گران شده / علیقارداشی: قرار نیست هر ماه یک مدال بیاوریم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
از حضور در «آمریکا» تا کوبیده 500 درصد گران شده / علیقارداشی: قرار نیست هر ماه یک مدال بیاوریم

به گزارش خبرگزاری فارس، مسابقات جهانی تنیس روی میز در هیوستون آمریکا در حالی برگزار شد که ایران سه نماینده در آن داشت. از سوی دیگر، اهدای مدال بخش دوبل نیز توسط رئیس فدراسیون کشورمان انجام شد.

این مسابقات حواشی هم برای فدراسیون داشت. اینکه ویزای رئیس فدراسیون دیر صادر شد و از سوی دیگر، نیما عالمیان نیز به دلیل حضور نداشتن در بخش انفرادی، انتقادهایی را به مسئولان فدراسیون انجام داد.

حضور در این رقابت‌ها و همچنین شرایط تنیس روی میز ایران باعث شد به سراغ مهرداد علیقارداشی، رئیس فدراسیون برویم که دومین دوره حضور خود را به عنوان رئیس تجربه می‌کند. در این مدت، موفقیت‌هایی کسب شده و انتقادهایی هم به عملکرد وی وجود دارد. هرچند معتقد است با کسی دشمنی ندارد و تنها منافع ملی را در کارها در نظر می‌گیرد.

* نیما عالمیان اشتباه می‌کرد و توجیهش کردیم

* به انتقادهای نوشاد احترام می‌گذاریم

* یک پنجاهم فدراسیون های دیگر امکانات داشته ایم

* با هیچ کسی دشمنی نداریم

* قرار نیست هر ماه یک مدال بیاوریم

* کوبیده 500 درصد گران شده اما بودجه ما 10 درصد افزایش داشته است

* قول مدال برای بازی‌های آسیایی نمی‌دهیم

مشروح گفت‌وگوی فارس با مهرداد علیقارداشی را در زیر می‌خوانید:

فارس: سفری به آمریکا برای حضور در مسابقات جهانی داشتید. رقابت‌ها چطور بود؟

خوشبختانه بچه ها عملکرد خوبی داشتند و رنکینگی که منتشر شد، این را ثابت کرد. این رقابت‌ها فینال منطقه ای و قاره ای بود و به همین دلیل در بخش بانوان نماینده نداشتیم. در مسابقات جهانی قبلی 400 خانم و 400 آقا شرکت می‌کردند اما این بار در هر بخش 128 نفر حضور داشتند. امیرحسین هدایی بازی اول را برد و در بازی دوم به قهرمان جهان باخت. نوشاد هم بازی نزدیک را به حریف بلژیکی باخت که می‌توانست برنده باشد. به هرحال بلژیکی‌ها کشور صاحب سبکی هستند و قدرتمند.

فارس: نیما عالمیان از اینکه در بخش انفرادی حضور نداشت، از فدراسیون گلایه داشت. ماجرا چه بود؟

من با نیما صحبت و او را توجیه کردم. ما هیچ ایمیلی دریافت نکرده بودیم که می‌تواند در بخش انفرادی شرکت کند. به ما گفته بودند دو سهمیه و ما هم به همین منظور انتخابی برگزار کردیم. نیما هر زمانی که به فدراسیون بیاید، ایمیل را به او نشان می‌دهیم یا پاسخ ایمیل را برایش می‌فرستیم تا متوجه شود.

فارس: پس نیما چطور متوجه این موضوع شده بود؟

نیما در آمریکا از فردی به نام محمد دولتی که عضو کمیته مسابقات و مصری است، سوال کرده و او هم توضیحاتی داده اما صحبت‌های وی را کامل متوجه نمی‌شود و به همین دلیل سوء تفاهم پیش می‌آید.

فارس: برای شما فرقی داشت که 2 یا 3 نفر در بخش انفرادی باشند؟

نه اصلا، این سه بازیکن به آمریکا رفته بودند و برای ما فرقی نداشت در کدام بخش بازی کنند. اینها هم مثل فرزندان ما هستند و خدایی ناکرده اگر یک زمان اشتباهی هم می‌کنند، با دیده اغماض برخورد می‌کنیم. آنها آنقدر برای تنیس روی میز ایران افتخار آفرینی کرده اند که می‌توان اگر اشتباهی هم داشته باشند، چشم پوشی کنیم. ما باید از این بازیکنان منطقی انتظار داشته باشیم.

فارس: نوشاد هم در مصاحبه ای از فدراسیون انتقاد کرده و صحبت از رها شدن زده کرده است.

او هم نظرش را گفته است و ما احترام می‌گذاریم اما کسی را رها نکردیم. خیلی از افراد هم صحبت هایی را می‌کنند و نظرشان را می‌گویند. برخی معتقدند بیشتر توجهات به بزرگسالان است و به رده پایه کمتر اما تا زمانی که من هستم، خودم تشخیص می‌دهم که توجهات چقدر باشد. خودمان و جامعه تنیس روی میز می‌داند که یک پنجاهم فدراسیون های دیگر امکانات داشته ایم و نتایجمان هم مشخص است.

فارس: یک پنجاهم؟

به نسبت نرخ ارز می‌گویم. نسبت به اوایل دهه 70، 80 قیمت دلار 118 برابر شده و عملکرد ما هم هزار برابر نسبت به آن زمان بهتر شده است.

فارس: بودجه تان چند برابر شده است؟

آن زمان 500 میلیون بود و حالا 3 میلیارد شده است. البته این مشکلات اقتصادی برای همه مردم است. وقتی این وضعیت وجود دارد، اولویت ها هم فرق می‌کند. با این حال، ما باید بودجه خود را مدیریت کنیم. از اسفند گذشته تاکنون حدود 6، 7 مسابقه بزرگسالان شرکت کردیم. در رده های سنی دیگر هم چند اعزام مانند پرتغال، عمان و اردن داشتیم.

فارس: در فدراسیون های دیگر اعزام ها چطور است؟

در میان 52 فدراسیون موجود، تنیس روی میز در رتبه اول قرار دارد و اعزام هایمان از همه رشته های دیگر بیشتر است. در جلسات شورای برون مرزی که می‌رویم، این موارد را می‌بینیم و مقایسه می‌کنیم.

فارس: وضعیت مالی بازیکنان ظاهرا چندان خوب نیست و گلایه زیادی دارند؟

خیلی از بچه ها به همین دلیل، دنبال لژیونر شدن هستند و مسلما قراردادی که در خارج می‌گیرند، بیشتر از ایران است. ما هم کمکشان می‌کنیم که بتوانند علاوه بر آن، درآمدی هم در لیگ ایران داشته باشند. حالا اگر بازیکنان در مورد اعزام ها و حضور در مسابقات صحبت و انتقادی می‌کنند، حق دارند چون می‌خواهند رنکینگشان بالا برود و به دنبال پیشرفت هستند، اما شرایط اقتصادی کشور را هم باید در نظر گرفت. ما طبق تفاهم نامه ای که با وزارت ورزش داریم، همه چیز تعیین شده که چقدر برای اعزام‌ها، حقوق کارمندان یا مسائل دیگر باید هزینه کنیم. البته بازیکنان ما نسبت به برخی رشته های دیگر قراردادشان بهتر است و همانطور که گفتم، برای لژیونر شدن هم کمکشان می‌کنیم.

فارس: الان وضعیت اسپانسر فدراسیون چطور است؟

در حد توان به ما کمک می‌کند. البته به آنها هم حق می‌دهیم. ما نمی‌توانیم خودمان را با فوتبال، والیبال و بسکتبال مقایسه کنیم. سعی می‌کنیم با این بودجه ها بهترین نتایج را کسب کنیم. البته بخشی از این نتایج حاصل کاشته های گذشته هاست و ما برداشت می‌کنیم.

فارس: خانم پریسا صمدی عضو کمیته علوم ورزشی فدراسیون جهانی شد. چطور او را معرفی کردید.

خودش بازیکن تیم ملی بوده و متخصص قلب است. وقتی این رزومه را داشته باشید، قطعا انتخاب می‌شوید. شاید هر کسی دیگر را معرفی می‌کردیم، انتخاب نمی‌شد. ما تمام تلاشمان را می کنیم که بر نفس خودمان غلبه کنیم و منافع ملی را ببینیم.

فارس: اما برخی معتقدند شما نفرات نزدیک به خودتان را معرفی می‌کنید؟

هرکسی که شایسته باشد را معرفی می‌کنیم و قرار نیست همه هم موافق رئیس فدراسیون باشند. مگر ما پدر کشتگی داریم؟ اگر کسی شایستگی داشته باشد و معرفی نکنیم، ظلم به تنیس روی میز است. مگر قرار است چند سال پشت این میز بنشینیم؟ قبل از ما رفتند و ما هم می‌رویم، اما اگر کسی خوب کار کرده باشد، به نیکی از او یاد می‌کنند.

فارس: با وجود همه اینها از عملکردتان رضایت دارید؟

قرار نیست ما هر ماه یک مدال بیاوریم. مدال بازی های آسیایی که بعد از 52 سال کسب می‌شود یا اینکه داور المپیکی داریم، رزومه نیست؟ اینکه در کمیته های جهانی عضو اصلی داریم و دبیرکل کنفدراسیون آسیا یک ایرانی است، جزو موفقیت‌ها حساب نمی‌شود؟ اینها را ما معرفی کردیم و انتظاری هم نداریم. اینها برای تنیس روی میز کشور است؛ نه علیقارداشی و فلان شخص. ما هم چند سالی هستیم و بعد افراد جدیدی می‌آیند و ما را قضاوت خواهند کرد.

زمانی که به فدراسیون آمدیم، دلار حدود 3 هزار تومان بود و الان به 30 هزار تومان رسیده، در حالی که بودجه ما 10 درصد افزایش یافته است. به عنوان مثال به ورزشکاری که روزی 6 ساعت در اردو تمرین می‌کند، نمی‌توانیم کباب کوبیده معمولی بدهیم. دو سال قبل بهترین کوبیده را 20، 30 هزار تومان می‌خریدم و الان 110 هزار تومان شده است. مگر بودجه ما چند درصد اضافه شده که هزینه ها 500 درصد افزایش یافته است. این مشکلات وجود دارد، اما خوشبختانه در این شرایط یک اسپانسر خارجی هم جذب کرده ایم و در حال فعالیت هستیم.

فارس: چه اسپانسری؟

یک اسپانسر هندی که بهترین میز و راکت‌ها را به ما می‌دهد و در بخش تجهیزات حمایتمان می‌کند. در انتخابی المپیک که در قطر بود، با هندی ها صحبت کردیم و همه چیز اوکی شد.

فارس: برخی پیشکسوتان انتقادهای زیادی به عملکرد شما دارند، علت چیست؟

در ورزش باید براساس عملکرد صحبت کنیم و همه چیز هم مشخص است و کسی نمی‌تواند کتمان کند. ضعیف هم کار کرده باشید مشخص است و عملکرد خوبی هم داشته باشید، همه می‌بینند. من زمانی که در هرمزگان بودم تنیس روی میز این استان را از زیر صفر به 100 رساندم. ما با اکثر قهرمانان و پیشکسوتان نان و نمک خورده ایم. جنگ و دعوا که نداریم. قرار نیست که مصاحبه کنیم و بد و بیراه بگوییم. تنیس روی میز جامعه نجیبی دارد و اگر هم اختلافی وجود دارد، سلیقه است.

فارس: به نظر می رسد باید یک آشتی ملی بین اهالی آن به وجود بیاید.

ما با کسی قهر نیستیم و دشمنی نداریم، اما اینطور نباشد که کسی به فدراسیون بیاید و شرط بگذارد که فلانی را بیرون کن و فرد دیگری را بیاور. ما دوست داریم همه با هم کار کنیم و حاشیه را کم کنیم و دوستی‌ها را بیشتر کنیم. من همیشه سعی می‌کنم ببینم منافع ملی کجاست و به سمت آن قدم بردارم.

فارس: وضعیت حضور مربی خارجی در تیم ملی به کجا رسید.

واقعیت این است که با توجه به شرایط و حمایت رهبری از مربیان داخلی ترغیب شدیم که با همان کادر ایرانی ادامه دهیم. ما با کادر ایرانی بهترین نتایج را گرفته ایم. از سوی دیگر هزینه جذب مربی خارجی زیاد است و نمی‌توانیم از عهده آن بربیاییم.

فارس: پس چطور این موضوع مطرح شده بود؟

ما به نظرات دوستان در هیات رئیسه احترام گذاشتیم و خود جمیل لطف الله نسبی سرمربی تیم ملی هم به ما گفت اگر یک مربی خوب خارجی بیاید، به عنوان دستیار کنارش کار می‌کنم. یک مربی خارجی حداقل 5 هزار دلار حقوق می‌خواهد و سالانه یک و نیم میلیارد می‌شود که نیمی از بودجه ما است.

فارس: آیا برای این موارد فکری شده بود؟

من به هیات رئیسه هم گفتم ما به تنهایی نمی‌توانیم این کار را کنیم و باید پایمان را به اندازه گلیممان دراز کنیم. اگر شرایط خوب باشد، چه کسی بدش می‌آید بهترین مربی خارجی را بیاورد و در تمام پرو تورهای جهانی شرکت کند.

فارس: از بازی‌های آسیایی چه خبر؟

فعلا جلسه ای را با پیمان فخری، سرپرست کاروان در این رقابت‌ها نداشتم تا شرایطشان را بدانیم.

فارس: ظاهرا اعزام ها کیفی و براساس مدال خواهد بود.

شنیده ام که تمرکز کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش روی اعزام کاروان کیفی است. این هم به خاطر مسائل اقتصادی و شرایط کشور است.

فارس: نوشاد دوره گذشته مدال گرفت. آیا برای این دوره هم شما می‌توانید قول مدال بدهید؟

حقیقتا نمی‌توانیم این کار را کنیم، چون مدال آوری در قاره آسیا همانند المپیک و جهانی است، اما دوستان می‌توانند به رشد ما طی 4 سال گذشته نگاه کنند. در قاره ای که قهرمانان جهان و المپیک از آن هستند، دبیر‌کلش یک ایرانی شده است. این یک افتخار بزرگ است که تنیس روی میز ایران می‌تواند در قاره کهن تعیین کننده باشد.

فارس: نمی‌توان روی نوشاد و نیما حساب کرد؟

در دوره گذشته نیز تنیس روی میز جزو شانس های مدال نبود، اما خدا کمک کرد و نوشاد هم در شرایط بسیار خوبی قرار داشت و موفق شد مدال بگیرد. به همین دلیل پیش بینی واقعا سخت است.

انتهای پیام /

*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید مهرداد علیقارداشی رئیس فدراسیون تنیس روی میز نوشاد عالمیان نیما عالمیان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
از حضور در «آمریکا» تا کوبیده 500 درصد گران شده / علیقارداشی: قرار نیست هر ماه یک مدال بیاوریم 2
از حضور در «آمریکا» تا کوبیده 500 درصد گران شده / علیقارداشی: قرار نیست هر ماه یک مدال بیاوریم 3
از حضور در «آمریکا» تا کوبیده 500 درصد گران شده / علیقارداشی: قرار نیست هر ماه یک مدال بیاوریم 4
از حضور در «آمریکا» تا کوبیده 500 درصد گران شده / علیقارداشی: قرار نیست هر ماه یک مدال بیاوریم 5