جمعه 18 آبان 1403

استاندار کردستان: خانواده‌ها در مقابله با اعتیاد جدی‌تر باشند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاندار کردستان: خانواده‌ها در مقابله با اعتیاد جدی‌تر باشند

سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: خانواده‌ها باید متوجه خطرات پیش‌روی نوجوانان و جوانان در بحث اعتیاد باشند و رسانه‌ها نیز در این زمینه با جدیت بیشتری ورود کنند.

به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز سه‌شنبه در اولین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان در سال جاری اظهار داشت: ما با اعتیاد به عنوان موضوعی سازماندهی شده در سطح بین‌المللی مواجه هستیم، بنابراین همه باید برای مقابله با این پدیده شوم، همکاری کنیم.

وی بر لزوم دلسوزی و همکاری خانواده‌ها با دستگاه‌های مرتبط از جمله آموزش و پرورش برای مقابله با اعتیاد تاکید کرد و افزود: باید با تعامل بین خانواده‌ها، پلیس و مراکز فرهنگی، سرعت پیشرفت اعتیاد در جامعه را کنترل کرده و آسب‌ها را کاهش دهیم.

استاندار کردستان با بیان اینکه بخشی از اعتیاد مربوط به سنین پایین جامعه است، اضافه کرد: دستگاه‌های فرهنگی به ویژه آموزش و پرورش و کادر آموزش، باید نوجوانان و جوانان را از خطرات اعتیاد و عواقب آن آگاه کنند و نیروی انتظامی هم نسبت به جمع‌آوری معتادان متجاهر و ایجاد احساس امنیت برای مردم تلاش کند.

مرادنیا با بیان اینکه وقتی چهره شهر بخاطر حضور معتادان مناسب نباشد، مردم هم رنج می‌برند، اظهار داشت: کارگروهی تشکیل شود و دستگاه‌های مرتبط در زمینه ساماندهی شهر، به ویژه سنندج برنامه‌ریزی کنند و ما نیز اعتبارات لازم را برای این کار تامین می‌کنیم. وی خواستار شناسایی ساختمان‌های نیمه‌کاره دستگاه‌ها شد و گفت: در صورت ابلاغ و شناسایی این ساختمان‌ها که محلی برای حضور معتادان است، بلافاصله نسبت به مسدود کردن آن اقدام می‌شود. کشف 274 کیلوگرم مواد مخدر از ابتدای امسال تاکنون فرمانده انتظامی کردستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 209 معتاد متجاهر در نقاط مختلف استان جمع‌آوری شدند در حالیکه این رقم در سال گذشته 12 نفر بود. سردار علی آزادی با بیان اینکه در حال حاضر 14 کمپ نگهداری معتادان در استان وجود دارد، افزود: ظرفیت این کمپ‌ها 770 نفر است و هم اکنون 657 نفر در آنها نگهداری می‌شوند، ضمن اینکه در برخی شهرستان‌ها مثل سنندج، بیش از ظرفیت موجود، معتاد نگهداری می‌شود. وی به نارضایتی مردم از حضور معتادان متجاهر در معابر عمومی و ایجاد ناامنی برای آنان اشاره کرد و افزود: پیشنهاد ما این است که دستگاه قضایی اگر از نظر قانونی مشکلی وجود ندارد، اجازه انتقال معتادان متجاهر از شهرستان‌های کم‌ظرفیت به دیگر کمپ‌های استان با ظرفیت خالی بدهد، همچنانکه نیاز است در راستای ایجاد مرکز ماده 16 هم اقدام شود. فرمانده انتظامی کردستان اضافه کرد: ساختمان‌های نیمه‌کاره هم در سطح شهرها وجود دارد که مربوط به اوقاف، بنیاد مسکن و شهرداری است و باید مسدود شود تا مورد استفاده معتادان متجاهر قرار نگیرد. سردار آزادی یادآور شد: از ابتدای سال جاری تاکنون (50 روز گذشته) 274 کیلوگرم مواد مخدر در استان کشف شد که تریاک بیشترین مواد کشف شده را تشکیل می‌داد و در این رابطه 480 نفر دستگیر شدند. وی آمار دستگیرشدگان کشفیات تریاک را 109 نفر اعلام کرد و گفت: 83 نفر بخاطر حمل و فروش هرویین و 98 نفر شیشه دستگیر شدند، ضمن اینکه 68 درصد دستگیرشدگان بیکار یا دارای مشاغل کاذب بودند. مدیرکل بهزیستی کردستان نیز با بیان اینکه سال گذشته 10 میلیارد ریال به کمپ‌ها برای نگهداری معتادان متجاهر پرداخت شد، ادامه داد: در حال حاضر هفت میلیارد ریال به کمپ‌های نگهداری معتادان بدهکار هستیم که امیدواریم این مبلغ با کمک دستگاه‌های دیگر تامین شود. سیدصباح قریشی با اشاره به اینکه پارسال 393 معتاد متجاهر در استان جمع‌آوری و تحویل کمپ‌ها شدند، اظهار داشت: در همین مدت، یک هزار و 730 معتاد به صورت اختیاری در کمپ‌های نگهداری و ترک اعتیاد پذیرش شدند، همچنین پارسال 54 نفر زن معتاد جمع‌آوری و به کمپ‌ها تحویل داده شد.

*س_برچسب‌ها_س*