استانهای مرزی در اولویت گازرسانی روستایی
تهران - ایرنا - گازرسانی روستایی در هفت سال گذشته حدود 125 درصد رشد را تجربه کرده و در این میان، استانهای مرزی بیشترین سهم را در نهضت گازرسانی روستایی در دولت تدبیر و امید به خود اختصاص دادهاند.
گازرسانی روستایی به عنوان یکی از دستاوردهای مهم در دولت تدبیر و امید است. در 7 سال گذشته 18 هزار روستای کشور با جمعیت یک میلیون و 600 هزار خانوار از گاز طبیعی بهرهمند شدهاند و در مجموع 95 درصد از جمعیت ایران از گاز طبیعی تا پایان سال 99 به شبکه گاز متصل خواهند بود.
آمارها نشان میدهد در حالی تعداد روستاهای گازرسانی شده به 32 هزار روستا رسیده که این عدد در سال 92 کمی بیش از 14 هزار روستا بوده است. این اعداد حکایت از رشدی 125 درصدی در این حوزه دارد.
طبق بررسیهای انجامشده در کشور حدود 45 هزار روستای قابل گازرسانی وجود داشته است که از این تعداد در آغاز دولت یازدهم تنها 14 هزار روستا از گاز طبیعی بهرهمند بودند. این تعداد از تیرماه 1392 تاکنون دو برابر شده است و هماکنون بیش از 32 هزار روستا و حدود 4 میلیون و 800 هزار خانوار زیر پوشش شبکه سراسری گاز قرار گرفتهاند که با روستاهای گازرسانیشده از آغاز گازرسانی به روستاهای ایران تا ابتدای دولت یازدهم برابری میکند.
بر اساس اعلام مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، تعداد روستاهای متصل به شبکه گاز کشور به 35 هزار روستا میرسد که به این ترتیب در مجموع دولتهای یازدهم و دوازدهم 21 هزار روستا به شبکه گاز کشور متصل شده و خواهند شد که تقریبا معادل گازرسانی به بیش از 50 روستا در هر هفته است و حکایت از رشد 150 درصدی گازرسانی روستایی در این مدت دارد.
نکته مهم آن است که برای گازرسانی روستایی در دولت تدبیر و امید هیچ اعتباری از بودجه جاری استفاده نشده و این کار از محل صرفهجویی در مصرف سوخت مایع تامین اعتبار شده است. بر اساس اعلام وزارت نفت هزینه گازرسانی روستایی از ابتدای دولت یازدهم تا کنون 29 هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
رئیسجمهوری با بیان اینکه قبل از دولت تدبیر و امید 14 هزار روستا در کشور از نعمت گاز برخوردار بود، گفت: در این دولت گازرسانی روستایی بیش از 2 برابر شده و تا امروز به 32 هزار روستا گازرسانی شده است.
حسن روحانی تاکید کرد: گازرسانی به روستاهای کشور تا پایان دولت دوازدهم، تکمیل و آخرین گامهای آن برداشته میشود.
وی افزود: البته یکی دو استان مانند سیستان و بلوچستان در این مسیر از ابتدا عقب بودهاند که در این آمارها مدنظر نیست.
معاون وزیر نفت در امور گاز نیز اعلام کرده است که روند پرشتاب گازرسانی بهویژه در مناطق محروم و روستایی ادامه دارد و تا پایان امسال 28 استان سبز و از ضریب نفوذ 95 درصدی گاز طبیعی بهرهمند میشوند.
نگاهی به آمارهای گازرسانی روستایی نشان میدهد که بیشترین سهم گازرسانی روستایی در دولت تدبیر و امید مربوط به استانهای مرزی کشور است.
آمارهای شرکت ملی گاز از گازرسانی روستایی طی 7 سال گذشته حکایت از آن دارد که استان خراسان جنوبی با رشدی یک هزار و 325 درصدی در نهضت گازرسانی روستایی مقام اول را به خود اختصاص داده است.
هرمزگان و سیستان وبلوچستان نیز در رتبههای بعدی قرار دارند. همچنین ایلام، بوشهر، آذربایجان غربی و اردبیل نیز در مقایسه با سایر استانها، رشد بیشتری را در گازرسانی روستایی ثبت کردهاند.
این آمار نشان میدهد اهتمام دولت تدبیر و امید در گازرسانی روستایی علاوه بر تامین سوخت مورد نیاز روستاییان، تحقق عدالت اجتماعی در مناطق محروم و استانهای مرزی نیز بوده است.
به گزارش ایرنا، در یک سال اخیر و از ابتدای مهر 1398 تا مهر 1399 هم حدود 2 هزار و 500 روستا با جمعیتی حدود 140 هزار خانوار در کشور از گاز طبیعی بهرهمند شدند؛ با این اقدامها ضریب بهرهمندی خانوارهای روستایی ایران از گاز طبیعی اکنون به 82 درصد رسیده است.
*س_برچسبها_س*