استحکامبخشی منازل تنها راهکار مقابله با عوارض زلزله است
ارومیه - ایرنا - دکترای مهندسی ژئوفیزیک و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تنها راهکار مقابله با عوارض زلزله، استحکامبخشی منازل مسکونی است که این امر باید بیشتر در مناطق روستایی مورد توجه قرار گیرد.
توحید ملکزاده روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: به غیر از مناطق حاشیهشهرها، اکثر منازل مسکونی شهری در وضعیت مناسبی است ولی توجه نهادهای مربوط به روستاها برای مستحکم کردن منازل مسکونی در کشور و آذربایجانغربی بسیار ضروری است.
وی با اشاره به وقوع زمین لرزه 5.7 ریشتری در قطور خوی بیان کرد: پس لرزههای این زلزله تا روزهای آینده ادامه خواهد داشت و بهتدریج از تعداد آن کاسته خواهد شد.
وی با بیان اینکه شواهد زیادی در خصوص امکان وقوع زلزله بزرگ در قطور وجود داشت، اضافه کرد: شواهد نشاندهنده فعالیت تاریخی زمین در منطقه غرب آذربایجان به ویژه قسمت شمالی آن بود.
به گزارش ایرنا شمال آذربایجانغربی از نظر اکتیویته لرزه زمینساختی در سطح ریسک بالایی قرار دارد و وجود گسلهای فعال شمال و جنوب سلماس، وار و قطور خوی، شمال میشو و دهها گسل کوچک دیگر تاییدکننده این موضوع است. روز یکشنبه - چهارم اسفندماه - ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» خوی با زمینلرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود 104 نفر، بستری شدن 10 نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد. امدادگران و مسوولان آذربایجانغربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت 9:22 راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت 19:30 زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی 5.9 ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارتهای زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساختها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد. زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزلهزدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که منتاسفانه برخیها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند. اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دستاندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجانغربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.
*س_برچسبها_س*