استفاده از نوآوریهای دانشبنیان برای کاشت یک میلیارد درخت
حمیدرضا سلیمانی گفت: تتوسعه نوآوریهای نرمافزاری و سختافزاری برای کاشت یک میلیارد درخت با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در سال 1402 برنامهریزی شده است.
حمیدرضا سلیمانی گفت: تتوسعه نوآوریهای نرمافزاری و سختافزاری برای کاشت یک میلیارد درخت با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در سال 1402 برنامهریزی شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، «حمیدرضا سلیمانی» گفت: در حوزه مدیریت جنگل، امسال هدفگذاری کردهایم در چهار تا پنج استان برای گونههایی که ارزش ژنتیکی و حفاظتی دارند و گونههای کهنسال با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور، طرح شناسنامهدار کردن الکترونیک درختان عملیاتی شود.
وی بیان کرد: صدور شناسنامه الکترونیکی برای درختان جنگلی از سال گذشته در استان کرمانشاه به صورت آزمایشی آغاز شده است.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: موضوع شناسنامهدار کردن الکترونیکی درختان هزینهبر است و از اینرو در فاز نخست هدفگذاری ما به سمت و سوی درختان جنگلی است که ارزشهای حفاظتی و ژنتیکی برای کشور دارند.
سلیمانی افزود: بخش دیگر برنامههای این دفتر در زمینه توسعه استفاده از خاکپوشها و مالچهای غیرنفتی برای مقابله با بیابانزایی است و در این زمینه در استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان دو پایلوت تاکنون اجرا شده است.
وی بیان کرد: برنامه استفاده از خاکپوشها و مالچهای غیرنفتی که منشأ معدنی و گیاهی دارند در استانهای کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان در سطوح وسیعتری اجرا میشود.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: تاکنون بیش از دهها محصول دانشبنیان به عنوان خاکپوش غیرنفتی به صورت آزمایشی در عرصههای بیابانی کشور در مقیاسهای چند هکتاری استفاده شده و برخی از این محصولات جواب مناسب دادهاند.
سلیمانی ادامه داد: با توجه به وسعت عرصههای بیابانی که تحت تأثیر فرسایشهای بادی و آبی هستند، نیاز است خاکپوشها و مالچهای غیرنفتی در هزاران هکتار عملیاتی شوند و این در حالی است که ظرفیت تولید شرکتهای دانشبنیان در تولید این محصولات محدود و با نیاز کنونی این عرصهها فاصله دارد.
وی تقویت زیر سامانه پایش و رصد اراضی کشاورزی در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را از دیگر برنامهها در سال 1402 در حوزه حفاظت و صیانت از جنگلها بیان کرد و گفت: با استفاده از تصاویر ماهوارهای و حتی رصدهای چشمی توسط مردم قصد داریم پایش اراضی ملی را فراگیر کنیم.
سلیمانی افزود: با فراگیر کردن و توسعه زیرسامانه پایش اراضی، دست بالا را برای مقابله با زمینخواری، حریق در جنگلها و مراتع، آفات و بیماریها و تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی خواهیم داشت.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: برای اجرای این طرح، در دو بخش یعنی استفاده از نوآوریهای نرمافزاری و سختافزاری تمرکز کردهایم.
وی بیان کرد: نوآوریهای اجتماعی یکی از نوآوریها در قالب نرمافزاری محسوب میشود و در این زمینه تلاش میکنیم از ظرفیت مسئولیتهای اجتماعی اعم از افراد حقیقی و حقوقی برای کاشت یک میلیارد درخت به شکل مطلوبتری استفاده شود.
سلیمانی اظهار کرد: این ظرفیت در بسیاری از دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان وجود دارد.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: نیاز است نوآوری در حوزه اصلاح شیوههای مشارکت اجتماعی در کشور صورت گیرد تا فرآیند کاشت یک میلیارد درخت را با توجه به مشکلاتی که وجود دارد و فارغ از نگاههای سیاسی به سمتی ببریم که مبتنی بر توسعه سرانه جنگل و علاقه مردم به طبیعت و طبیعتگردی محقق شود.
سلیمانی در مورد نوآوریهای سختافزاری تصریح کرد: هوشمندسازی آبیاری در نهالستانهای منابع طبیعی یکی از موضوعات در حوزه سختافزاری است و یکی از مؤلفههای مهم در مدیریت بهینه نهالستانها در زمینه بهرهوری مناسب از منابع آب و تولید نهال محسوب میشود.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: پیشبینی میشود هوشمندسازی آبیاری در نهالستانهای منابع طبیعی در سال 1402 در استانهای البرز، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و ایلام نهادینه و اجرا شود.