استقبال از برگزاری دورههای برخط آموزش زبان فارسی در کنیا
تهران - ایرنا - سرپرست سابق رایزنی فرهنگی ایران در کنیا درباره گسترش زبان فارسی در این کشور گفت: دورههای برخط آموزش زبان فارسی به کمک بنیاد سعدی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از تیرماه آغاز شد که با استقبال بیشاز انتظار علاقهمندان مواجه شده است.
مرتضی شاپوری در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره چگونگی گسترش زبان فارسی در کنیا توضیح داد: در گذشته در کشورهای آفریقایی دورههای زبان فارسی را داشتیم اما در ایام همهگیری کرونا امکان برگزاری دورههای حضوری برای ما میسر نبود.
دورههای برخط زبان فارسی به کمک بنیاد سعدی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از تیر شروع شد و برای این کار از پلتفرمهای اینترنتی استفاده کردیم. در این دوره به رغم انتظار ما استقبال فارسی آموزان خوب بوده است.
شاپوری که به عنوان نماینده بنیاد سعدی نیز در کنیا فعالیت داشته است، به برگزاری سطح مقدماتی آموزش زبان فارسی در این کشور اشاره کرد و گفت: هنگامی که تصمیم به برگزاری کلاس ها گرفتیم و شرایط ثبت نام اعلام شد، 60 تا 70 نفر برای حضور در دوره کلاس مقدماتی، ابراز علاقهمندی کردند که این کلاسها هم اکنون در حال برگزاری است. هم چنین برای سهولت ارتباط با دوستداران زبان فارسی در کنیا، گروهی را در یکی از نرم افزارهای پیام رسان، تشکیل دادیم تا بتوانیم بیش از پیش آن ها را با فرهنگ ایرانی اسلامی و زبان فارسی آشنا کنیم. وی درباره دلایلی که ممکن است آفریقاییها را به زبان فارسی علاقهمند کند، توضیح داد: درشرق آفریقا زبانی به نام «سواحیلی» وجود دارد که بیش از 70 میلیون نفر در مناطقی از قاره آفریقا به این زبان صحبت میکنند. زبان سواحیلی به دلیل ارتباط بازرگانان عرب و ایرانی با سواحل شرقی آفریقا، هزاران واژه مشترک با زبان فارسی و عربی را در خود جای داده است. واژه هایی مانند استاد و بوستان، گاری و غیره که باعث جذابیت بیشتر یادگیری فارسی برای کنیایی های مشتاق شده است.
کنیا کشوری در شرق آفریقا و پایتخت آن نایروبی است. زبان رسمی این کشور سواحیلی و انگلیسی و جمعیت آن نزدیک 50 میلیون نفر است. اقیانوس هند در شرق این کشور قرار دارد و از این طریق به آب های آزاد میرسد. بیش از 70 درصد مردم این کشور مسیحی، کمتر از 10 درصد مسلمان و بقیه پیرو ادیان قبیله ای و محلی هستند.
زبان سواحلی یا سواحیلی، فراگیرترین زبان قاره آفریقا است. این زبان که از شاخه زبانهای بانتوست، از شاخ آفریقا تا موزامبیک اوگاندا، کنیا، تانزانیا، زنگبار، رواندا، بروندی، مالی، زامبیا، بخشهایی از سومالی، شمال موزامبیک و خاور کنگو را دربرمیگیرد.
بنیاد سعدی، در سال 1389 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز، همافزایی و انسجام در فعالیتهای مرتبط با این حوزه و بهرهگیری بهینه از ظرفیتهای موجود کشور، تاسیس شد و کار خود را به صورت رسمی از اول اردیبهشت 1392 آغاز کرد.
این بنیاد ضمن تالیف کتاب های آموزشی زبان فارسی، تربیت مربی، همهساله دوره های آموزشی را در این راستا برای مدرسان زبان فارسی دنیا برنامه ریزی و اجرا می کند، همچنین برگزاری دوره های دانش افزایی برای علاقهمندان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان و رشته های مرتبط از دیگر فعالیت های این بنیاد است. تالیف 16 عنوان کتاب در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری بیش از 200 دوره آموزش زبان فارسی با 10 هزار فارسیآموز و تربیت معلم، فعالیت در فضای مجازی برای آموزش زبان فارسی بخشی از فعالیت های این نهاد است که به صورت هیات امنایی و با حضور معاون اول رئیسجمهور (رئیس هیئتامنا)، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر هیئتامنا)، رئیس بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس سازمان صداوسیما و 5 نفر صاحب نظر در حوزه زبان و ادبیات فارسی به پیشنهاد رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تأیید هیات امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست غلامعلی حداد عادل، اداره می شود.
*س_برچسبها_س*