دوشنبه 1 بهمن 1403

استقبال صربستانی‌ها از جشنواره فیلم‌های ایرانی در بلگراد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استقبال صربستانی‌ها از جشنواره فیلم‌های ایرانی در بلگراد

اروپا | بلگراد - ایرنا - نوزدهمین جشنواره فیلم‌های ایرانی در صربستان در چارچوب برنامه‌های گرامی‌داشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با استقبال گسترده و حضور شهروندان ایران دوست و دیپلمات‌های مقیم در بلگراد افتتاح شد.

این جشنواره به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلگراد و با همکاری اداره کل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور و بنیاد سینمایی فارابی در محل موزه سینمایی یوگسلوونسکا کینوتکا شامگاه سه شنبه گشایش یافت.

در مراسم افتتاحیه این رویداد فرهنگی - هنری که با حضور تعدادی از سفرای مقیم، مقامات فرهنگی، هنرمندان و جمع کثیری از شهروندان صرب برگزار گردید، ابتدا سرود ملی دو کشور پخش شد و سپس «ماریان وویووچ» مدیر موزه و رئیس برنامه های سینمایی کینوتکا از رایزنی فرهنگی کشورمان برای برگزاری این جشنواره قدردانی کرد.

وویوویچ اظهار کرد: نزدیک به دو دهه از همکاری بین رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و موزه سینمایی کینوتکا می گذرد و این خود نشانگر اهمیت و علاقه مردم صربستان به موضوع فیلم و سینمای ایران است. وی ابراز امیدواری کرد که این همکاری ادامه داشته باشد و در سال های آینده نیز شاهد برگزاری جشنواره فیلم ایران باشیم.

مهدی شیرازی رایزن فرهنگی کشورمان در بلگراد نیز در ادامه طی سخنانی با تشکر از مسئولین موزه سینمایی کینوتکا برای همکاری صمیمانه در برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: استمرار نوزده ساله جشنواره فیلم های ایرانی در بلگراد و استقبال گرم شهروندان صرب بیانگر آن است که این جشنواره جایگاه قابل توجهی در جامعه هنری صربستان و علاقمندان به سینمای ایران یافته است.

وی در ادامه اظهار کرد: امسال ما چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را جشن می گیریم. انقلاب اسلامی برای ما دستاوردهای زیادی در حوزه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داشته است. در موضوعات هنری و فرهنگی دستاوردهای سینمای ایران شگفت انگیز و قابل توجه است.

رایزن فرهنگی کشورمان افزود: سینمای معناگرای ایران بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است. سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی در سراسر جهان پیام آور نجابت، انسانیت، صداقت، درستکاری و همه فضایل است. وی ادامه داد: سینمای امروز ایران، نماد تمدن، فرهنگ و هنر ماست و انقلاب اسلامی رویکرد جدیدی را در این سینما ایجاد کرده است. این رویکرد جدید، عمدتا بر پایه توجه به اخلاق، انسانیت و جوهره دینی است که در نتیجه آن در سال های اخیر سینمای پس از انقلاب اسلامی در بسیاری از جشنواره های بین المللی درخشیده است.

ایشان در ادامه با ارائه توضیحاتی در خصوص فیلم "به وقت شام " عنوان کرد: سی و سه روز پیش سردار سپهبد قاسم سلیمانی که میهمان دولت و مردم عراق بود برخلاف همه مقررات بین المللی در یک جنایت و تروریسم بین المللی به شهادت رسید. سردار سپهبد قاسم سلیمانی در مقابله با گروه‌های تروریستی و تکفیری و دفاع از کیان نظام اسلامی در منطقه نقش بسیار زیادی داشت. هدف وی امنیت ایران، ثبات منطقه، تامین امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه و آرمان او آزادی ملت های منطقه بود.

«داوود زمانیان» کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در صربستان نیز در ادامه مراسم افتتاحیه این جشنواره طی سخنانی عنوان کرد: جشنواره های فیلم معمولا جایی است که فرهنگ ها با احترام متقابل با یکدیگر به زبان سینما گفت وگو می کنند.

وی افزود: جای بسی دلگرمی است که این جشنواره فیلم ایرانی در برخی دیگر از شهرهای صربستان نیز برگزار خواهد شد. بی‌تردید این نوع مراسم فرهنگی زمینه ساز نزدیکی و شناخت هرچه بیشتر مردم دو کشور را فراهم می آورد.

زمانیان در ادامه اشاره کرد: آنچه در جشنواره فیلم ایران شاهد آن خواهیم بود گزیده ای از فیلم های متنوع فیلم سازان مشهور ایرانی از جمله ساخته حاتمی کیا که در فیلم «به وقت شام» تلاش کرده تا به نوعی گوشه ای ار رفتار داعش را معرفی کند. داعش را می توان به عنوان یکی از مخوف ترین و بی رحم ترین گروه های تروریستی تاریخ یاد کرد، کارگردان همچنین از یک سو درصدد است تلاش و حمایت ایرانیانی که برای مبارزه با این گروه به سوریه اعزام شدند و به شهادت رسیدند را در معرض دید تماشگر قرار دهد. کسانی که با اعمال خود توجه عمیق به مناسبات انسانی را به نمایش گذاشتند.

شایان ذکر است که هفته فیلم کشورمان در بلگراد با نمایش پنج فیلم از تاریخ پانزدهم تا بیست و یکم بهمن ماه در محل سالن سینمایی کینوتکا و همچنین در مرکز فرهنگی شهر اوبرنوواتس ادامه خواهد داشت.

در این رویداد بزرگ هنری فیلم‌های به «وقت شام» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا «سارا و آیدا» به کارگردانی مازیار میری، «مادری» به کارگردانی رقیه توکلی، «خانه ای در خیابان چهل و یکم» به کارگردانی حمیدرضا قربانی و «آذر» به کارگردانی محمد حمزه ای در این هفته فیلم با زیرنویس صربی به روی پرده خواهند رفت.

مردم صربستان که با کارگردانان و فیلم های ایرانی آشنایی خوبی دارند و هر سال استقبال خوبی از فیلم های ایرانی در این کشور می شود زیرا آنچه در فیلم‌های ایرانی به آن توجه می‌شود روحیه شرقی و متناسب با واقعیت زندگی بشری است.

همچنین یکی دیگر از جذابیت های فیلم های ایرانی سوژه های نو و مورد علاقه مخاطبان و بازیگری هنرپیشگان نام آور ایرانی در فیلم ها است که موجب جذب مخاطبان می شود. به همین دلیل است که فیلم های ایرانی در بسیاری از جشنواره های جهانی مخاطبان و دوستداران بسیاری دارد.

*س_برچسب‌ها_س*