یک‌شنبه 30 دی 1403

اشتغال 2700 نفر از طریق سامانه جست وجوی مشاغل در یک ماه اخیر

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
اشتغال 2700 نفر از طریق سامانه جست وجوی مشاغل در یک ماه اخیر

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمود کریمی بیرانوند در حاشیه رونمایی از سامانه جستجوی مشاغل در وزارت کار در جمع خبرنگاران اعلام کرد: با وجود افزایش جمعیت فعال در کشور و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، اما نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و نرخ بیکاری زنان کاهشی بود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار اظهار داشت: از بهار سال گذشته تا پایان بهار امسال 720 هزار شغل پایدار و ماندگار در کشور ایجاد شد.

وی اظهار داشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قصد تصدی‌گری ندارد، بلکه ما فقط پشتیبانی و مانع‌زدایی می‌کنیم و سالی یک میلیون فرصت شغلی جدید در کشور ایجاد شده است که همه آن توسط بخش خصوصی بوده و ارتباطی با وزارت کار ندارد.

کریمی بیرانوند همچنین در مورد سامانه جستجوی مشاغل گفت: در یک ماه گذشته که این سامانه به صورت غیررسمی رونمایی شده بود، 31 هزار نفر کارجو در این سامانه ثبت نام کردند، حدود 9 هزار عنوان شغلی و 2700 نفر کارفرما در این سامانه ثبت شدند؛ 9 هزار نفر معرفی‌نامه اشتغال گرفته و در نهایت 2700 نفر به کارگیری توسط کارفرمایان صورت گرفته است.

به گفته وی ثبت نام و معرفی مشاغل در سامانه جستجوی شغل کاملاً رایگان است، ما نمی‌خواهیم کار تصدی موسسات کاریابی را انجام دهیم، بلکه پلتفرمی تهیه کرده‌ایم که هم کارگران و هم کارفرمایان و هم مراکز کاریابی می‌توانند از این پلتفرم به صورت رایگان استفاده کنند.

در این مراسم همچنین محمد شیخ حسینی مدیرعامل بانک توسعه تعاون در جمع خبرنگاران گفت: مبلغ 5 هزار میلیارد ریال با هماهنگی و همکاری بنیاد برکت تسهیلات اشتغال‌زایی در کشور پرداخت کرده‌ایم که هم در حوزه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری، جهش مسکن و اشتغال بوده است.

به گفته وی، در حوزه تسهیلات ازدواج به میزان 170 درصد بودجه تخصیصی را پرداخت کردیم، در بخش نهادهای حمایتی هم بالای 90 درصد منابع را پرداخت کردیم.

شیخ حسینی همچنین در مورد عاملیت بانک توسعه تعاون در حساب‌های پیشرفت و عدالت و منابع تبصره 18 قانون بودجه گفت: تسهیلات مختلفی از محل اعتبارات روستایی و عشایری، مشاغل خانگی، تبصره 18 مرتبط با وزارت صمت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، وزارت تعاون و همچنین تسهیلات تبصره 16 مخصوص نهادهای حمایتی در حوزه اشتغال و حمایت از تولید پرداخت کردیم. در مورد تسهیلات حساب پیشرفت و عدالت هم امسال عاملیت داریم و قرار است مبلغ 5 هزار میلیارد ریال با هماهنگی بنیاد برکت پرداخت کنیم.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون همچنین در مورد برگشت تسهیلات پرداختی از صندوق توسعه ملی با عاملیت این بانک اظهار داشت: هنوز تصمیمی گرفته نشده است که اقساط برگشتی به صندوق توسعه ملی و یا حساب‌های پیشرفت و عدالت واریز شود البته آیین نامه آن تدوین شده اما هنوز به بانک‌های عامل تبلیغ نشده است.

وی این را هم گفت که بر اساس سند توسعه بخش تعاون، قرار است 25 درصد از تسهیلات تکلیفی دولت به بخش تعاون برسد، در این زمینه هم بانک‌های عامل و هم دستگاه‌های اجرایی مکلف به رعایت این 25 درصد هستند. البته بانک توسعه تعاون 70 درصد تسهیلات خود را در بخش تعاون می‌پردازند.

شیخ حسینی همچنین به تفاهم‌نامه این بانک با نهادهای وزارتخانه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در راستای تبصره 16 و وام‌های روستایی و عشایری و حساب پیشرفت و عدالت تسهیلاتی در زمینه مشاغل خانگی و جهش مسکن به شرکت‌های تعاونی پرداخت کردیم که 103 درصد از منابع خود را در بخش جهش مسکن پرداخت کردیم. در این زمینه 15 شرکت تعاونی مبلغ 1800 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند که به‌طور میانگین برای هر واحد 450 میلیون تومان و در مجموع بیش از 400 واحد مسکونی تسهیلات برای جهش مسکن پرداخت کردیم.

به گفته وی؛ پرداخت تسهیلات در بخش جهش مسکن ظرف 6 ماه گذشته آغاز شده و ما تعهدات خود در زمینه جهش مسکن را به انجام رسانده‌ایم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار محمود کریمی بیرانوند نرخ مشارکت نرخ بیکاری اشتغال این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است