جمعه 19 بهمن 1403

اصلاح قانون نهاد کتابخانه‌های عمومی در سال 1400

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
اصلاح قانون نهاد کتابخانه‌های عمومی در سال 1400

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه سال 1400 برای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بسیار مهم است، اعلام کرد: سال آینده در راستای اصلاح قانون نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گام برمی‌داریم چراکه یکی از دغدغه‌های جدی ما است.

مهدی توکلیان در آیین بزرگداشت بیست و هشتمین هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان همدان که به صورت مجازی برگزار شد، با تأکید بر اینکه در همین راستا با تک تک نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مراجع ذی‌صلاح و نصمیم ساز جلسات مشترکی برگزار شده تا در قانون جدید و بودجه سال آینده این مشکل برطرف شود، تصریح کرد: امیدواریم دغدغه خانواده بزرگ 7500 نفری کتابخانه‌های عمومی کشور رفع شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با تغییر رویکرد کتابخانه‌های عمومی مواجه هستیم، ادامه داد: کتابخانه‌ها به انجام فعالیت‌های باشگاهی، فرهنگی و اجتماعی روی آوردند و فعالیت آنها تنها به امانت کتاب محدود نیست بلکه کاهش آسیب‌های اجتماعی را نیز دنبال می‌کنند.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خاطرنشان کرد: کتابخانه‌های عمومی استان‌ها تبدیل به یک پایگاه اجتماعی و فرهنگی شدند و در راستای ارائه خدمات در مناطق مختلف تلاش می‌کنند.

وی گفت: استان همدان همانند گذشته به واسطه عقبه تمدنی، فرهنگی و هنری که دارد، هنرمندانه و خلاقانه در توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی گام برمی‌دارد از همین رو اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان توانسته به موفقیت‌های بسیاری دست یابد.

توکلیان با اشاره به اینکه همدان هنرمندانه و خلاقانه در توسعه و ترویج اهداف کتاب و کتابخوانی همت کرده است، مطرح کرد: کتابداران و کارشناسان استان همدان در ایام شیوع بیماری کرونا در فضاهای مجازی «اینستاگرام» و «بله» به خوبی فعالیت کردند.

وی افزود: با توجه به شرایط پیش آمده امید است با اقدامات و خلاقیت‌های کتابداران و کارشناسان، تهدید بیماری کرونا به فرصت تبدیل شده و فعالیت‌های کتابداران ادامه یابد تا بالاخره از این شرایط عبور کرده و به یک وضعیت با ثبات برسیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز گفت: با همراهی کتابداران و فعالان عرصه کتابخوانی و با استفاده از فعالیت‌های فرهنگی در پیشگیری از بیماری کرونا توفیق بیشتری خواهیم داشت.

مصطفی آزادبخت با بیان اینکه موفقیت در حوزه کتابخوانی باعث تقویت جبهه فرهنگی می‌شود، تصریح کرد: ریشه آرامش دانایی و رکن اصلی در دانایی کتاب و کتابخوانی است به طوریکه مقام معظم رهبری می‌فرمایند که سلامت فکری را با کتابخوانی تأمین کنید بنابراین فردی که دانا باشد به طور قطع می‌تواند بهترین زندگی را داشته باشد.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌ها بستر دسترسی مردم به کتاب را فراهم می کنند، خاطرنشان کرد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود که با استفاده از فرهنگ غنی اسلام توانستیم پیروز و در ادامه نیز مقاومت کنیم و امروز هم به دنبال ایجاد بهترین حکومت در زمین هستیم.

آزادبخت با بیان اینکه در انقلاب اسلامی کتاب از جایگاه والایی برخوردار بود، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کتاب توجه بسیاری شده و خوشبختانه همدان و کتاب پیوندی ارزشمند و والا دارند.

وی با اشاره به اینکه در کتابخانه‌های عمومی وحدت، همدلی و خدمتگزاری دیده می‌شود، افزود: اگر جبهه فرهنگی تقویت شود، نظام تقویت می‌شود و تشویق مردم به مطالعه و ترویج کتابخوانی باعث خدمت به نظام خواهد شد.

آزادبخت با اشاره به اینکه در بحبوحه شیوع کرونا، به کار فرهنگی برای مقابله با آن نیاز داریم، مطرح کرد: در آینده نزدیک و بر خلاف میل مسئولان محدودیت‌های بیشتری اعمال میشود چراکه همراهی برخی از مردم برای پیشگیری و مقابله با بیماری کمتر شده است.

معاون استاندار همدان با تأکید بر اینکه برای قطع زنجیره ابتلا به بیماری مجبوریم محدودیت‌های شدیدی اعمال کنیم، یادآور شد: کتابداران در ترویج فرهنگ پیشگیری نقش بسزایی دارند تا بتوانیم زنجیره این بیماری را قطع کنیم.

انتهای پیام